Aki nem szeretne gyereket, miért nem? Erről a gyk kérdésről jutott az eszembe: Van olyan lány 30 felé aki nem akar gyereket? Többen is írtak, de az okot nem írták meg. Én viszont kíváncsi vagyok, ki miért nem?
Szerintem akkor érdemes belevágni, ha tökéletesen biztos vagy benne, mert te magad elkötelezetten vágysz rá. Ahhoz túl nagy és hosszantartó felelősség, hogy bizonytalankodva, a párod kedvéért, vagy mert "meggyőztek", belevágj, ha már megvan, senkire nem mutogathatsz, hogy miatta döntöttél esetleg rosszul. A gyerekedre pedig végképp nem rakhatod ezt a terhet.
Nekem 3 van, boldog vagyok, hogy ők léteznek.
Én nem akarok, 26 éves vagyok. Hogy miért nem? Mert utálom a gyerekeket. Nem akarom az életem arra áldozni, hogy egy másikat pesztráljak. Én élni akarok, és valamit elérni az életben. Valamit, ami különleges. Mert lássuk be, a gyerek nem az. Szülni mindenki tud, értelmes lényt felnevelni kevesebben. Nekem meg nincs türelmem nevelgetni, főleg hogy a körülötte lévők idióták, ha én kívülálló voltam, ő is az lenne.
De még ez sem teljesen jó indok, hisz ugye az én nevelésem lenne. De én nem akarok nevelni, nem akarok egy bömbölő takonygépet a szobába. Ébren tart a munka, de azért pénzt kapok, a gyerekért nem. Karrierista vagyok, neekm a család kimerül a páromban, a kutyámban és anyumban. Ennyi, ha lesz egy házam, akkor már teljes lesz az életem, onnantól már csak fejlődés a feladat.
Ja, és a párom 18, elmondása szerint nem akar gyereket, őt is irritálja a gyerek vinnyogása. Szóval... mi nem akarunk, én biztosan nem akarok, ha ő mégis, akkor majd elhagy olyanért, aki akar.
Ui: még kölyökkutyát is az utóbbi időben mondtam, hogy talán egyszer vállalhatunk, mert annak a neveléséhez sincs türelmem. A felnőtt kutyát nagyon szívesen tanítom, és foglalkozok vele, és imádom a kutyákat, a kicsiket is. De nincs türelmem nevelni, és a gyerek mellé még számos undorító dolog is tartozik, amit nem akarok az életembe.
#3as vagyok...
4-es... én informatikus vagyok, magas a bérem, mégsem akarok gyereket. Párom még nem dolgozik (vajh' miért) de ő is kb hasonlóan fog keresni, mint én, szintén infósként... De akkor sem akarunk gyereket :D Ez nem pénz függvénye, hisz akinek egy fillérje sincs, az szüli orrba-szájba a porontyokat.
39 éves, igazából én is informatikus, illetve egy ideje már csak ex, de ez remélem, még változik, csak koldusszegény :D Sosem volt elég pénzem gyerekre, mindig túl alacsony fizetésem volt programozóként (intelligenciám az sok van s tehetségem is akad a programozáshoz, de ez még nem elég az érvényesüléshez), de még kész sem voltam rá. Talán a jövőben. Anyám sem szült még ennyi idős korában, a családi gének pedig elég jók. Azért most már lassan ideje lenne, ha akarok...
Nem mintha a házban lenne szoba akár egy gyereknek (bár a nappali feláldozható) s eladni sem fogjuk, nem kapnánk érte feleannyit se, amennyibe nekünk került s rengeteg év melója van benne. De: van ház, sőt egy remek apajelölt is.
De vágy még nincs bennem szikrányi sem. Viszont azt bizonyára sajnálnám, ha sose lenne gyermekem.
Szerintem más van emögött mint a pénz, ez csak kifogás, különben a háborúkkal megszakadt volna az élet fonala,
En is hamarabb szerettem volna, de nem jött a megfelelő társ, nekem az volt a legfontosabb. Nem az anyagiak, vagy hogy csak szuljek, mindegy kitől.
Anyám 22 volt, mikor engem szült, az én babám jövő hónapban jon, akkor töltöm a 41-et. Nem igy terveztem, de igy alakult,
A férjem nagyon szereti a gyerekeket, de eddig ő sem talált olyat, akivel el tudta volna képzelni, most velem igen, tehát a kettő együtt jár - a megfelelő társ es a gyerekvállalási kedv. Legalábbis nálunk.
Kérdező!
Le tudnál írni 5-6 okot,hogy NEKED,minek kellene a gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!