Szerintetek is bűnt követ el egy 16 éves lány ha szombaton találkozni akar a barátaival? Mert anyáék szerint igen.
De mégis mivel érvelnek? Annyit mondanak, hogy "kislányom, nem mehetsz, mert ez bűn"? Kérdezted már őket, ők mit csináltak 16 évesen? Fogadok, csavarogtak minden szabadidejükben...
Szüleid egyáltalán nem normálisak, és ezzel az értelmetlen tiltásukkal annyit fognak elérni, hogy amikor önálló életet tudsz majd kezdeni, azonnal hátat fordítasz nekik, abszolút jogosan.
Kedves Szülők!
Tudom, első reakciótok: mi közöm hozzá?
Semmi.
.
16 éves koráig már felneveltétek lányotoka, mégsem engeditek, hogy szombaton "társasági életet" éljen barátaival, iskolatársaival.
Ezzel könnyen azt éritek el, hogy
- lányotokat kiközösítik (ami számára nagyon előnytelen és könnyen ti teszitek boldogtalanná);
- lányotok durcássá válhat,ami szintén nem kivánatos száotokra sem;
- lányotok, betöltve a 18. éltévét menekülni fog a megkötöttségekből, még a "nem biztosan jó" árán is.
(Ekkor nem mondhatjátok majd: " édes lányom, te választottál rosszul hiszen ti kergetitek bele!)
.
Nem tudom, mi az oka, hogy így tesztek, csak találgatok:
- vallási (ám tudomásul kell vennetek, hogy erőszakkal egy adott vallásra kényszerítés nem jár, nem járHAT sikerrel!);
- nem bíztok saját nevelési elveitekben és gyakorlatotokban, ezért nem bíztok lányotokban sem. Ezzel viszont nevelésetek csődjét ismeritek be! Bízzatok lányotokban, hogy bízhassatok önmagatokban!
(Mellesleg: a ló is kitör a rövid száron is és akkor nemvárt események következhetnek be.)
Véleményem leírtam, a többi rajtatok múlik, Kedves Szülők!
Üdvözlettel: dubitus
Szerintem nyugodtan elmehetsz hétvégén,és hétköznap is ha megcsináltad a házit,illetve ha tanultál..
De azt,hogy 16évesen elmenj bulizni.. annak én se örülnék.
Talán a saját dugádba dőltél. Mindig azt csinálod amit mondanak, tanulsz mint egy güzü, kitűnő a bizonyítványod leírásodból már már annyira makulátlannak tűnsz, hogy egyre jobban féltik, hogy bármi, társaság, bandázás stb. meg fogja zavarni ezt a makulátlan állapotot és elkutyulódsz.
Gondolom ők most leginkább arra fókuszáltatnának legszívesebben, hogy a sulit végzed el kitűnőre, és ezt most semmi sem zavarhatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!