Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is bűnt követ el...

Szerintetek is bűnt követ el egy 16 éves lány ha szombaton találkozni akar a barátaival? Mert anyáék szerint igen.

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, egy elitgimibe járok, kitűnő bizonyítvánnyal. Mindennap fél négykor érek haza a suliból. Szeretnék szombatonként találkozni a barátaimmal, de anyáék szerint ez bűn és már igen nagynak érzem magam amiatt mert ilyen igényeim vannak. Azt már meg se merem nekik említeni hogy pl estére megbízhstó emberekkel engedjenek el bulizni (természetesen nem innék). Egyszerűen megőrülök. Utálok itthon ülni egy helyben tétlenül, szeretném a szabadidőmet a barátaimmal tölteni, a suliba úgyis visszahúzódó vagyok. Ha sulin kívül akarok menni valahova az már bűn. Megkérdezték hogy néz ki az hogy péntek délután hazajövök, szombaton meg már menni akarok. Pedig rendes, udvarias, normális lány vagyok, de mostmár betelt a pohár. 16 vagyok, nem kisgyerek, tudom mit csinálok, értelmesebben gondolkodok mint a 20 éves bátyám. Hiába próbálom megbeszélni velük, mindig én jövök ki rosszul és hisztis, neveletlen, bunkónak neveznek. Az osztálytársaimat suli után is elengedik pl kávézóba, péntek-szombat estére bulizni, vagy barátokkal találkozni. Engem viszont nem. Mit tegyek? Nagyon kérlek titeket segítsetek, nem bírom tovább. Szeretném megmutatni nekik ezt a kérdést, kérlek próbáljatok rájuk hatni és írjátok le a véleményeteket ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm.
2014. dec. 6. 22:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
19%

Csak érdekli őket a tanulás ha egy elitgimnáziumba írattak. Gondolom azért nem dicsérnek meg mert megszokták, hogy te kitűnő vagy ergo ez a természetes de ettől még félhetnek, hogy ha eljárogatsz akkor baj lesz.

Sok tini általában csak egy szűk perspektívából szokta vázolni az eseményeket és ez megtévesztő tud lenni. Otthon amúgy milyen a légkör? Szoktatok-e beszélgetni, megvan-e amúgy mindened, főznek, mosnak rád, van egy közös ebéd, születésnap-ünneplés hasonlók...

2014. dec. 6. 23:48
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Szülők ha ezt látják, engem ugyanígy kezeltek.

Emiatt önbizalomhiányos,merev és gátlásos lettem,barátaim nincsenek,se kapcsolatom,befordult vagyok és magányos. Komoly problémáim jelentkeznek emiatt tanulás és munka területén. Ezt a sorsot szeretnék a lányuknak?

20/F

2014. dec. 7. 00:30
 13/28 anonim ***** válasza:
91%

Ez hülyeség, hogy ha eljár hétvégente bulizni, akkor nem lesz kitünő. Nekem például volt olyan, hogy elfelejtettem, hogy írunk töriből (elég nehéz), de szünetekben sikerült megtanulni rá és 4/5-öd lett. Legutóbb úgy mentem be témazárót írni, hogy ki sem nyitottam a tankönyvet, se a füzetet és tuti nem lesz egyes, sőt, lehet, hogy ötös lesz.

Meg, ha elmész bulizni, akkor is van időd tanulni, viszont otthon is lehet nem tanulni.

2014. dec. 7. 00:33
 14/28 anonim ***** válasza:
3%
a 20 éves bátyád nem lehet felkurni egy babával téged igen
2014. dec. 7. 02:18
 15/28 A kérdező kommentje:
De már írtam hogy nekik nem számítanak a jegyek...nekik az a lényeg hogy hármasnál rosszabb ne legyen és nem nagyon érdeklik ha kitűnő vagyok. És ezt biztosra tudom. Nekik az a bajuk ha sulin kívül bárhová is akarok menni és nem azért mert féltenek, hanem mert az az elvük, ha nem vagyok itthon akkor egyből rossz vagyok. Ők ennyi idősen otthon se voltak, keményen buliztak és had ne soroljam. Én csak néha mennék el suli után a barátaimmal 1-2 órára, utána úgyis jönnék haza és ezek mellett szombat délutánonként vagy akár néha estére találkozni a barátaimmal, de még ezeket se engedik. Mindig próbálnak beleszólni mindenbe, pedig tudják hogy értelmes vagyok és jól csinálok mindent, de egyszerűen nem bírják elviselni hogy kezdek felnőni és ezzel van a gond. Szerintük már 30 évesnek érzem magam csakis amiatt mert próbálok önálló döntéseket hozni és szeretném saját magam eldönteni a dolgokat. Múltkor azért szidtak le mert tizedikesen már nem kérek tőlük segítséget a háziba, nem úgy mint általánosba...
2014. dec. 7. 09:41
 16/28 anonim ***** válasza:
91%
14-es: ha nálad arról szól egy szombat délutáni baráti találkozás, dumálás, együtt lógás, hogy a végén valaki terhes lesz, az téged minősít, nem a kérdezőt.
2014. dec. 7. 09:55
 17/28 anonim ***** válasza:
90%

Kedves szülők!

Leírnám egy gyerekkori jó barátnőm esetét. Őt is így fogták, soha nem mehetett sehova, nem hogy bulizni, de még kávézni, sétálni se engedték, üljön csak otthon. A lány teljesen depressziós volt, mert mindenből kimaradt, állandóan otthon kuksolt. Mikor betöltötte a 18 évet szószerint elmenekült otthonról. Sajnos nem tanították meg neki a szülei, hogy mi a jó és mi a rossz, mert ők mindent rossznak tartottak. Így a lányuk felnőtten se tudta mi a helyes és mi nem, csak teng-leng, falja az élvezeteket, pasizik, bulizik, piál, drogozik.

Mi, akiket elengedtek bandázni, bulizni, barátokkal logni, hol tartunk? Én pl egyetemet végeztem, jó munkahelyem van, férjél vagyok, és kb ugyanez van a többi barátnőmmel is, aki lazábbra engedtek. Egyik se lett se terhes, se lepukkant drogos, alkoholista, se rib.anc, csak az az egy, akit annyira fogtak, nem engedtek sehova.

Nyilván, nem azt mondom, hogy mindekivel ez lesz, akit ilyen szigorúan veszek, de nagy esély van rá, egyszerűen kimarad az erkölcsi nevelés, mivel minden rossznak van titulálva, így a végén már nem tudja eldönteni, hogy mi az ami tényleg rossz, és mi az, amiről csak a szülei gondolták azt, hogy rossz.

2014. dec. 7. 10:26
 18/28 anonim ***** válasza:
80%
Azt kérdezted tőlük, hogy mi a bajuk azzal, ha elmész otthonról? Ha úgy sem érdekli őket a tanulás, akkor nem értem. Mennyire tudsz jól hazudni, ha eléggé, akkor elmehetsz, csak találj ki valami nagyon jót, amiről nem tudják bebizonyítani, hogy nem azt csináltad. Amúgy én is elitgimibe járok, speciális matekszakra.
2014. dec. 7. 11:27
 19/28 A kérdező kommentje:
Ma próbáltam kiállni magamért és próbáltam azokat az érveket felhozni amiket ti is írtatok, de szerintük még mindig én vagyok a rossz és a csavargós, szóval mostantól még boltba se mehetek el hétvégenként.
2014. dec. 7. 11:38
 20/28 anonim ***** válasza:
32%

Nem akarlak sértegetni - bár nem is hinném, hogy annak számítana -, de az írásod megfogalmazása és összetettsége alapján szerintem kissé "túlárazod" magadat, ugyanis tipikus 16 évesnek tűnsz, nem vagy se értettebb, se intelligensebb.

Ettől függetlenül persze én is erős túlzásnak tartom, hogy egy 16 éves nem találkozhat szombaton a barátaival pár órára, és én a helyedben megtenném ezt ha tetszik a szülőknek ha nem, de ne gondold, hogy 16 évesen több lennél mint egy kamasz.

2014. dec. 7. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!