Szerintetek is bűnt követ el egy 16 éves lány ha szombaton találkozni akar a barátaival? Mert anyáék szerint igen.
Csak érdekli őket a tanulás ha egy elitgimnáziumba írattak. Gondolom azért nem dicsérnek meg mert megszokták, hogy te kitűnő vagy ergo ez a természetes de ettől még félhetnek, hogy ha eljárogatsz akkor baj lesz.
Sok tini általában csak egy szűk perspektívából szokta vázolni az eseményeket és ez megtévesztő tud lenni. Otthon amúgy milyen a légkör? Szoktatok-e beszélgetni, megvan-e amúgy mindened, főznek, mosnak rád, van egy közös ebéd, születésnap-ünneplés hasonlók...
Kedves Szülők ha ezt látják, engem ugyanígy kezeltek.
Emiatt önbizalomhiányos,merev és gátlásos lettem,barátaim nincsenek,se kapcsolatom,befordult vagyok és magányos. Komoly problémáim jelentkeznek emiatt tanulás és munka területén. Ezt a sorsot szeretnék a lányuknak?
20/F
Ez hülyeség, hogy ha eljár hétvégente bulizni, akkor nem lesz kitünő. Nekem például volt olyan, hogy elfelejtettem, hogy írunk töriből (elég nehéz), de szünetekben sikerült megtanulni rá és 4/5-öd lett. Legutóbb úgy mentem be témazárót írni, hogy ki sem nyitottam a tankönyvet, se a füzetet és tuti nem lesz egyes, sőt, lehet, hogy ötös lesz.
Meg, ha elmész bulizni, akkor is van időd tanulni, viszont otthon is lehet nem tanulni.
Kedves szülők!
Leírnám egy gyerekkori jó barátnőm esetét. Őt is így fogták, soha nem mehetett sehova, nem hogy bulizni, de még kávézni, sétálni se engedték, üljön csak otthon. A lány teljesen depressziós volt, mert mindenből kimaradt, állandóan otthon kuksolt. Mikor betöltötte a 18 évet szószerint elmenekült otthonról. Sajnos nem tanították meg neki a szülei, hogy mi a jó és mi a rossz, mert ők mindent rossznak tartottak. Így a lányuk felnőtten se tudta mi a helyes és mi nem, csak teng-leng, falja az élvezeteket, pasizik, bulizik, piál, drogozik.
Mi, akiket elengedtek bandázni, bulizni, barátokkal logni, hol tartunk? Én pl egyetemet végeztem, jó munkahelyem van, férjél vagyok, és kb ugyanez van a többi barátnőmmel is, aki lazábbra engedtek. Egyik se lett se terhes, se lepukkant drogos, alkoholista, se rib.anc, csak az az egy, akit annyira fogtak, nem engedtek sehova.
Nyilván, nem azt mondom, hogy mindekivel ez lesz, akit ilyen szigorúan veszek, de nagy esély van rá, egyszerűen kimarad az erkölcsi nevelés, mivel minden rossznak van titulálva, így a végén már nem tudja eldönteni, hogy mi az ami tényleg rossz, és mi az, amiről csak a szülei gondolták azt, hogy rossz.
Nem akarlak sértegetni - bár nem is hinném, hogy annak számítana -, de az írásod megfogalmazása és összetettsége alapján szerintem kissé "túlárazod" magadat, ugyanis tipikus 16 évesnek tűnsz, nem vagy se értettebb, se intelligensebb.
Ettől függetlenül persze én is erős túlzásnak tartom, hogy egy 16 éves nem találkozhat szombaton a barátaival pár órára, és én a helyedben megtenném ezt ha tetszik a szülőknek ha nem, de ne gondold, hogy 16 évesen több lennél mint egy kamasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!