Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem szeretne gyereket,...

Aki nem szeretne gyereket, miért nem? Erről a gyk kérdésről jutott az eszembe: Van olyan lány 30 felé aki nem akar gyereket? Többen is írtak, de az okot nem írták meg. Én viszont kíváncsi vagyok, ki miért nem?

Figyelt kérdés
38 vagyok, tavalyig nem merült fel a gyerektéma. Hol volt kapcsolatom, hol nem, vhogy úgy voltam vele, hogy eleget játszottam a jóval fiatalabb öcsémmel, nyáron rokongyerekekre vigyáztam, nem szívesen kezdeném előröl. Most viszont megismerkedtem egy fiatalabb pasival, nem tartunk a gyerekprojekt közelében sem, de neki, kettőnknek szülnék. Most már csak az tart vissza, hogy nagyobb a kockázat ennyi évesen szülni. Most úgy gondolok a témára, hogy milyen jó lenne mégis a gyerekvállalás. De azért van bennem bizonytalanság. 20 évesen jobb lett volna, akkor szerettem volna, jó lett volna fiatal anyuka lenni, de most... Vhogy nem mernék belevágni. Ha mégis, akkor a párom miatt, magam miatt nem, ahhoz meg kellene győzni. :(

2016. márc. 18. 15:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%

Kicsit off, de nem tudom megállni, hogy reagáljak elsősorban a 3-as válaszra: nem tudom, mi lehet különlegesebb egy értelmes ember " létrehozásánál" (természetesen a már felnevelt "végtermék"-re gondolok.:-)) Ha nem az emberi élet a legnagyobb érték, akkor fölösleges és értelmetlen minden olyan erőfeszítés, ami ennek a jobbá tételére irányul, beleértve a rák ellenszerének, vagy a Föld megmentésének kutatását. A 3 gyerekem 3 merőben különböző személyiség, ezek a dolgok nem csak a nevelésen múlnak.:-) Egyebekben pedig versenyszférában dolgozom, ennek megfelelő, kiemelkedően magas fizetéssel, a baráti körömben, hasonló kondíciókkal 3-4 gyerekes családok vannak. Nem kell sztereotípiákban gondolkodni, mert rossz következtetésekre juthatunk.

Elnézést az offért, természetesen mindenkinek szíve joga (sőt, elvárható), hogy ebben a témában felelősen döntsön, a számára releváns érvek alapján.

2016. márc. 18. 16:43
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagyok, nem akarok gyereket még, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a jövőben majd akarjak egyszer.

Nagyon sok idő mindent előteremteni, normális lakást, autót, megtakarítást stb. Aztán agyban is fel kell nőni a feladathoz.

Nekem jelen pillanatban teher lenne egy gyerek, a terhesség is nyűg lenne és a munkámat sem akarnám feladni, mert szeretem. Az egyetemet is most fejezem be, szeretnék élni még, utazni, bulizni, ismerkedni.

2016. márc. 18. 16:52
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen nem akarok. Szerintem ez a legjobb ok, mert ha valami olyat hoznak fel, hogy pénz, az megoldható.

Nagyon introvertált vagyok, szeretek egyedül lenni. Nagyon lefárasztanak agyilag a társas események. Nem utálom a gyerekeket, sőt, vannak eszméletlen nagy arc kiskölykök. De nem bírnám türelemmel egy gyerek állandó figyelem igényét teljesíteni. Azt meg nem akarom, hogy valami idegbeteg szülő legyek, csak hogy elmondjam, szültem, hasznos vagyok.

2016. márc. 18. 18:24
 14/24 anonim ***** válasza:
79%

Nem szeretnék gyereket,vagyis inkább úgy mondom,hogy egyenlőre a közeljövőben! Nem szeretnék még gyerekre költeni,másik meg nem keresek olyan jól! Van párom 4 éve, ő 32 éves én 27 leszek! Szeretnék még élni,és saját magamra költeni!

Illetve nincs saját lakásom,meg nem is hiszem hogy lesz! albérletbe meg nem szülök..nem akarom azt hogy kikeljen számolni,hogy a csekket fizetjük be vagy a gyereknek veszünk valamit! Mondogatják nekem,hogy ennyi idősen lehetne minimum 2 gyerekem..de had én döntsem el, és ne más! Örülök,ha majd 1 lesz!

2016. márc. 18. 18:49
 15/24 anonim ***** válasza:
64%

A barátnőim nem akarnak gyereket, 28-29 évesek. vagy nincs kapcsolatuk, vagy nem akarják még otthagyni a munkájukat, vagy csak félnek. Nekem most született meg a kisfiam, 2 hete.

Én 27 évesen éreztem először azt, hogy akarok. És szerintem is csak akkor szabad belevágni, ha az ember tényleg akarja. Én nem gondoltam, hogy ennyi szörnyűség vár rám a terhesség alatt, amit ép ésszel alig-alig bírtam csak ki. Talán nem is.:) Ha nem akartam volna 1000%-ban, annyira, hogy a dokik helyett vizsgáltatom ki magam, és küzdök a terhességemben, tájékozódom, feladtam volna.

Nem beszélve arról, hogy az ember egy időre feladja a dolgai egy részét, bár nekem szerencsém van, a férjem támogat mindenben.

Most viszont van egy kéthetesünk, akivel az életünk még teljesebb lett, pedig addig is az volt. Nem lett tőle jobb a terhességem emléke, de legalább volt miért küzdeni.

2016. márc. 18. 19:16
 16/24 anonim ***** válasza:
31%

Egy szoval nem irtam, hogy csak ez az indokom. De latom ennyit sikerult felfogni. A kulonlegest ugy ertettem, hogy magam szamara kulonleges, ami nem a fold megmentese vagy a rak kutatas. Nem az emberisegert akarok tenni, annak a nagyresze megerett a pusztulasra. Ha magadra veszed ezt is, a te bajod.

Vannak persze olyan ismeroseim nekem is, akiknek gyerekuk van es sokat keresnek. De olvasd figyelmesebben az elozo kommentem es nem ragadsz ki egy pici reszt, melynek reszletesebb kifejtesehez semmi kozod ;)

2016. márc. 18. 19:19
 17/24 anonim ***** válasza:
Tessék kérdező! Itt csemegézhetsz, hogy ki ès miért nem. http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
2016. márc. 18. 21:15
 18/24 anonim ***** válasza:
57%
Engem sokszor felkavar, hogy azok, akik nem akarnak gyereket, a következő kifogásokkal jönnek: Inkább utazgatok, inkább élvezem a pénzemet, inkább éttermekbe járok, inkább az alvást választom, inkább szórakozom. Hát az én válaszom: két éves a fiam. Mióta megszületett, sokkal többet járunk kirándulni, túrázni és nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. Komolyan...soha ennyit még nem mentünk. A fiunk nagyon élvezi! A pénzről: a fiunk születése nyitotta fel a szemünket, hogy változtassunk az életvitelünkön. Eddig mindketten más cégénél dolgoztunk, most beindítottuk a saját vállalkozásunkat és már a korábbi fizetésünk többszörösét keressük meg. Mindezt gyerek mellett. A fiunk két évesen kulturáltabban tud viselkedni, mint egynémely felnőtt. Simán el megyünk vele étterembe is. Semmi gond nincs soha! Alvás: bár az elején igaz, kevesebbet aludtam, mint kellett volna, fél éves korától kezdve néhány éjjelt leszámítva egész éjjel alszik a fiam. Ott tartunk, hogy este egyedül alszik el. Jóéjt puszi és kész. Bőven van időm az alvásra. Szórakozás: magunkra is jut idő. Ha úgy alakul, mindig tud valaki vigyázni a fiunkra, így mi rendszeresen eljárunk moziba is. De már alig várjuk, hogy Ő is jöhessen velünk.
2016. márc. 18. 21:19
 19/24 anonim ***** válasza:
66%
Felkavar? Annyi rossz történik a világban, pont azon kavaródsz fel, ami neked ennyi örömet okoz?
2016. márc. 18. 23:40
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

18. Nekem is 2 éves fiam van. Ennek ellenére azt mondom,hogy nem kell mindenkinek szülni. Mindenki csinálja azt, ami boldoggá teszi. Ha szeret éttermezni, utazni, és felszabadultabban érzi magát gyerek nèlkül, akkor tegye azt.

Egyébként nem mindenkinek van nyugodt babája/gyereke ès ez nem feltétlenül csak nevelès kérdése. A környezetemben van olyan kisbaba, aki végigordította a csecsemőkorát. Több orvosnál is megfordultak, és senki nem tudta, hogy miért ordít.

2016. márc. 19. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!