Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen egy rohadt kirakatvilág...

Milyen egy rohadt kirakatvilág ez?

Figyelt kérdés
Miért kell feltölteni mindenkinek a gyerekeiről a fotókat, ahogy pucolják a csizmát, meg várják a Mikulást? Miért kell őket csillivilli ruhába öltöztetni és pózoltatni? Miért nem arról szól, hogy szépen meghitten csendben énekelünk otthon - kényelmes ruhában és nem tüll szoknyában!!! - és megéljük együtt a csodákat? Marad valami ezeknek a mai gyerekeknek, vagy csak az, hogy mindenképp tökéletes képet kell mutatnunk a külvilágnak a tökéletes kis életünkről?
2020. dec. 6. 08:54
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
33%
Törődj a saját dolgoddal.
2020. dec. 6. 13:37
 22/49 anonim ***** válasza:
82%
Én nem fotóztam, nem tettem fel semmit sehova.
2020. dec. 6. 13:52
 23/49 anonim ***** válasza:
70%

Ahol a gyerek élvezi, ott ez jó dolog.

De én is azt látom, hogy néhány gyerek kínosan feszeng, kényelmetlen a ruha, utálja az egészet. Az ilyent sose fogom megérteni.

2020. dec. 6. 14:26
 24/49 anonim ***** válasza:
9%

Mi is csinaltunk kepeket, videokat, ahogyan a gyerekek nezik mit hozott a mikulas, de nem posztoltuk. Pontosabban egy képet raktam ki instagram sztoriba. Nem pozoltatom a gyerekem, ő pozol magatol, keri, hogy fotozzam, imadja produkalni magat. Es a tullszoknyat is maga veszi fel, mert ezt szereti.

A posztolas reszevel egyet ertek, hogy nem kell mindent kiposztolni, de ha valaki ezt szeretne, engem nem zavar.

Arról meg egyebkemt fogalmad nincs, hogy tenyleg anyuka adta ra a gyerekre a csini ruhat es allitotta oket be, vagy ok akartak. Mert latod nalunk sem igy van, es megis rogotn elitelnel ha meglátnal hogy posztoltam egy képet.

2020. dec. 6. 15:21
 25/49 A kérdező kommentje:
Látom pár kirakatszülőnek rosszul esett a kérdésem. Biztosan nagyon irigy vagyok, hogyne. Egyébként valahol szomorú, hogy azt írta valaki, hogy mivel én nem osztok meg magamról semmit, ezért biztos mindenki azt gondolja, hogy nincs is életem. Itt tartunk 2020-ban, hogy egy internetes oldalon kell élni az életet, ahhoz hogy azt gondolják milyen boldog vagyok. A face adatlapom szerint egy szürke fej vagyok, 0 adattal. Sokan írjátok, hogy a ti ismerőseitek nem nagyon csinálják ezt. Nem tudom milyen korosztály vagytok, de az én ismerőseim (30-35 közöttiek) 80%-a ma a gyerekeiről készült műszart osztotta meg. Az előbb egyébként láttam egy édes képet, a 2 kisgyerek álmos fejjel, kócosan pizsamában nézi az ablakban a tele csizmát! Na ez arról szól, hogy megtörtént az esemény és anyuka kattintott egyet! Ezzel az ég világon semmi baj nincs. Azzal van baj, hogy magát az élményt megelőzi egy csomó előkészület azért, hogy TÖKÉLETES képet mutassunk magunkról. És egyáltalán nem vagyok igénytelen, én is felöltöztetem szépen a gyerekeimet alkalmakkor, megéljük az ünnepet, de nem kényszerítem őket arra amire a többség. És hogy honnan tudom? Konkrétan egy barátnőm felhívott, hogy mekkora cirkusz lett a férjével, mert a 120. fénykép se volt elég jó, a férje megunta, és ezen jól összevesztek, ennyit a boldog ünnepekről, és nem, nem kamu.
2020. dec. 6. 16:51
 26/49 anonim ***** válasza:
62%

Én is 30-35 között vagyok. Ismerőseim 80%-a alig posztol, inkább különböző babás, gyerekes csoportban osztják ezerrel, kb. egymást túllicitálva. Szerintem ez gázabb, hogy több ezer ismeretlen látja.

Én is szeretem a jól sikerült képeket magunkról. Szerintem ezzel majdnem mindenki így van. Vannak kiemelt alkalmak, amikor puccba vágjuk magunkat és készülnek a beállított képek. Szülinapok, karácsony, húsvét stb. Még a kirándulások azok, ahol "pózolunk". Az év többi napján életképek készülnek.

Jó visszanézni, hogy évről évre mennyit változunk és úgy szembetűnőbb, ha hasonló pózolós kép készül.

Ha valaki évente megoszt 5-10 képet, abban nem látok semmi kivetnivalót, mégha pózolós is. A gyerek szemszögéből nézve is jobb, ha egy jól sikerült képet posztolnak, mint egy "cuki" képet, amit a tinik nagy része nem cukinak, hanem cikinek tart majd.

2020. dec. 6. 17:42
 27/49 anonim ***** válasza:
58%
És honnan veszed hogy a cipő pucolás nem egy elkapott pillanat? :)
2020. dec. 6. 19:33
 28/49 anonim ***** válasza:
41%
Nem szoktam mindennap a gyerekekről posztolni. Nyílván az ünnepekkor készítek pár fotót róluk. Csak a kicsinek vettem egy télapós szettet. Édes volt benne. Rengeteg ismerősünk és barátunk van akik még nem is látták a vírus miatt a kicsit. Egyszerűbb, ha felrakom a képet róluk. Ha zavar ne menj fel ilynekor az oldalra. Karácsonykor is rengeteg lesz készülj fel. Büszkék a szülők a gyerekeikre..
2020. dec. 6. 20:02
 29/49 A kérdező kommentje:
Ez nem büszkeség. Ez megfelelési kényszer.
2020. dec. 6. 20:08
 30/49 anonim ***** válasza:
30%

A büszkeség az amikor azt érzem, hogy elértem valamit, amire a többiek is vágynak.

Na itt szoktam mosolyogni ezen a büszkeség témán, mert olyan onhittsegnek látom egyrészt, hogy azt hiszi hogy elerte (beállított mufoto) másrészt hogy a többiek is erre vágynak...

2020. dec. 6. 20:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!