Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után, még a kórházban...

Szülés után, még a kórházban mikor lehet először a nagyszülők kezébe adni a babát?

Figyelt kérdés
Anyósom már előre mondta, hogy szeretné minél előbb a karjaiban tartani, ahogy megszületik. Én azt szeretném, hogy először nyílván én és a férjem, az apja tartsuk a kezünkben, illetve a saját anyukám. Nálatok hogy volt, egyáltalán mikor jöhettek be a látogatók a kórházba? Akinél szülés közben is már kint várakoztak, utána hogy volt, mikor engedték őket a baba közelébe?
ma 17:23
1 2 3 4
 1/34 babyboom567 ***** válasza:
76%

A férjed már most húzzon határokat.

Nekem annó vasárnap délelőtt született a gyerek, másnak délután látogatási időben jöttek a nagyik.

Sok mindent megmondanak jó előre a nagyik, le kell állítani.

Mikor fogsz szülni?

ma 17:29
 2/34 anonim ***** válasza:
76%

Miért nem foghatja meg anyósod a te anyádnál hamarabb, ez valami verseny? Mi baja lesz, ha az apai nagyi tartja előbb a kezében? Már most különbséget teszel és direkt másodrendűnek titulálod anyósod, hogy szítsd ezzel a feszültseget? Ő nem ugyanolyan nagymama?

1-es, a ferjnek nem az anyját kell leállítani, csak mert azt mondta, szeretné már a kezében tartank az unokáját, hanem a feleségét, aki már most elkezdte az uszítast, hogy az egyik nagymama majd sz*rul érezze magát.

ma 17:36
 3/34 A kérdező kommentje:
Február 18. Császármetszés lesz. Szülés után nehogy már azonnal anyósom kezébe adják, azért kérdezem, hogy kinél, hogy volt. Nálunk szinte biztos, hogy amíg tart a műtét, velem lesznek, kint fognak várni, ez még nem is lenne baj, de szeretnénk a férjemmel kicsit hármasban lenni először a babával,a kórházon belül is. Azért nem kéne a pár perce született babát sem letámadni.
ma 17:37
 4/34 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk csak a kísérő lehetett bent szüleskor, mas nem. A többiek csak latogatási időben, de csak max 2 fő egy nap, és nem vehették ki a babát a kiskocsiból. Most egyébként is csomó helyen latogatási tilalom van.

Anyósodat rendezze le a ferjed. Szülők lesztek, ne a kórházi szabályzattal takarózzatok, hanem közöljétek, hogy ez nem verseny, majd megfogja itthon. A kórházban amúgy sem szeretik, ha odacsődül a rokonság, különösen az influenzajárvány kellős közepén.

ma 17:38
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem, ott senki nem várakozhat kint, egy kísérő bejöhet és pont. A kórházi tartózkodás alatt pedig a folyosó végére ki lehet menni a babával és megállsz az ajtó egyik oldalán, a látogatók pedig az ajtó túloldalán, és nézitek egymást. Szóval senki nem fogja meg a babát, mert nem jöhetnek be az osztályra.

Szóval attól is függ, hol fogsz szülni.

6/34 A kérdező kommentje:
2-es, itt az a baj, hogy ahogy kikapják a hasamból, miért kéne azonnal egyenesen az anyós kezébe adni? Mellesleg nem a kérdésemre válaszoltál. Például leírhatnád, hogy nálatok hogy volt ez, mikor szültél.
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

Hiába várakoznak kint a folyosón, mert csak látogatási időben mehetnek be, szülés utan csak apuka mehet be aranyórára. Utána ndki is menni kell, majd látogatási időben mehet be.

A gyereket meg az nézheti meg, aki bemegy hozzád látogatóba, de a portán nem fogják megkérdezni, kinek az anyja. Mi van, ha a férjed anyja hamarabb lesz ott, majd nem engeded meg szerencsétlennek, hogy megfogja két percre az unokáját, mert ő nem a te anyád?

ma 17:39
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kicsiket csak az üveg mögül lehet megnézni. A látogatók nem jöhetnek be a folyosóra, kint, a közös légtérben lehet velük leülni. A kicsit meg nem tolhatod ki a folyosó üvegén túlra. A szüléshez 1 ember jöhetett be, az aranyórára is (férjem). Utána elvitték a kicsit megmosdatni, megvizsgálni, engem felvittek a kórterembe, a férjemet meg hazaküldték, szóval nem sok értelme lett volna ott lennie az egész nagyszülői csapatnak, mert gyakorlatilag nem lett volna alkalom látni a gyereket szülés után. Mikor hazamentünk, akkor délután feljöttek egy fél-fél órára a férjem szülei és az én anyukám, de akkor se fogták meg, csak gyönyörködtek benne, mert épp aludt.
ma 17:39
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Csaszárnál szőr-bőr kontakt van, apára rakják rá, de mast oda nem fognak beengedni. Jó eséllyel latogatási tilalom is lesz, szóval az elet meg fogja oldani, senki nem mehet majd oda a kísérőn kívül. Egyébként meg egyszerűen meg kell mondani, hogy aranyos, hogy lelkesedik, de nem adják oda a kisbabát csak úgy mindenkinek.
ma 17:40
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiamat egy csütörtök hajnalon szültem, a férjem, az apukája és anyukám még aznap bejöttek. A férjem anyukája akkor látogatott meg, amikor már itthon voltunk.

A kislányom hétfő reggel született, a férjem, anyukám és az apukája szintén aznap jöttek, a férjem anyukája másnap jött.

Mindkét gyereket mi fogtuk meg először a férjemmel a születésűk utáni első óraban.

ma 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!