Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után, még a kórházban...

Szülés után, még a kórházban mikor lehet először a nagyszülők kezébe adni a babát?

Figyelt kérdés
Anyósom már előre mondta, hogy szeretné minél előbb a karjaiban tartani, ahogy megszületik. Én azt szeretném, hogy először nyílván én és a férjem, az apja tartsuk a kezünkben, illetve a saját anyukám. Nálatok hogy volt, egyáltalán mikor jöhettek be a látogatók a kórházba? Akinél szülés közben is már kint várakoztak, utána hogy volt, mikor engedték őket a baba közelébe?
jan. 19. 17:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 babyboom567 ***** válasza:
100%

59,es,azért ezt ne vedd készpénznek,mert nagyon sok meny,jóban van az anyóssal, és az unokáknak is jó nagyanyjuk.

Nekem az apai nagymamám egy álom nagymama volt,és én is hamarabb megyek anyósomhoz bármivel,mint a saját anyámhoz.

jan. 21. 11:57
 62/71 anonim ***** válasza:
26%
59-es, szerintem természetes, hogy egy nőnek az anyjára van szüksége inkább ilyen helyzetben. Nem az anyósára.
jan. 21. 12:23
 63/71 anonim ***** válasza:
92%
59-es: ne vedd biztosra. Nálunk anyósom is teljes értékű nagymama, mint anyum. Ugyanúgy bevontam pl az esküvő szervezésbe, terhességbe és most az unokázásba is. Nem teszek különbséget köztük. Ha olyan tanácsot kapok ami nem tetszik, megmondom neki ÉS ANYUMNAK IS.
jan. 21. 13:05
 64/71 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem a nőnek kell bevonni anyóst is. Nő vonja be mindenbe az anyját, férfi ugyanígy a sajátját. Sokszor itt bukik el, hogy a férfit nem érdekli ez a dolog.. nem teljesen értem miért is a nőnek kellene keresni, intézni mindkét mamát? Úgy kell nevelni a férfiakat gyerekként, hogy keressék az anyjukat. Ahol ez megvan, nem lesz másodrangú mama, mert a fia nem fogja hagyni. Persze, majd a nő keresi mindkét nagyszülőt, ha élnek mindkét oldalról dédiket, unokatesókat is, a férfi meg ül a fenekén. Az ő rokonai.
jan. 21. 19:59
 65/71 anonim ***** válasza:
40%

Mondjuk mivel 2-3 évig a nő van 0-24ben a gyerekkel, míg apuka dolgozik, úgyet intéz, stb., így igazából lehetősége sincs úgy bevonni az anyját, mint a feleségenek a sajátját. Meg legyünk már őszinték, van is ebben egy kettős mérce, ha egy férj olyan szoros viszonban van az anyjaval, mint a nők szoktak, mondjuk mindennap felhívja, akkor elhordják itt is minden sz-rnak, hogy nem vált le, anyucipicifia, stb.

Egyszerüen nem ugyanolyan elfogadott a szoros anya-fia kapcsolat, mint a szoros anya-lánya, ezért igen, a férfiak anyja alapból hátrányban indul.

De ezt a menyek akkor értik majd meg, ha nekik is fiuk van és 30 év múlva visszakapják, sajnos előtte nem jut eszúkbe, hogy a gyereküknek azt a példát mutassák, hogy az apuka családja is egyenértékű, így a saját fiuk is természetesnek veszi majd, ha az ő felesége kezeli másodrangú nagyszülőnek az apai oldalt.

jan. 21. 20:26
 66/71 anonim ***** válasza:
83%

"szerintem természetes, hogy egy nőnek az anyjára van szüksége inkább ilyen helyzetben. Nem az anyósára."

De ez hogy jön ide?

Itt nem arról volt szó, hogy az anyuka az anyóstól kérjen segítséget a szoptatásban meg vele beszélje meg, ha fáj a gátaebe, itt szimplán arról egy nagymamai látogatásról volt szó, ahol a nagyi megfoghatja az unokát. Attól még mehet a nő anyja segíteni, de azért nehogy kitiltsuk már a férj felöli nagymamát, hogy ö nehogy elmenjen megnézni az unokát, mert az anyukának nem rá vab szüksége. A gyerek az apáé is, aki feltrhetőem szeretné a szüleivel megosztani az örömet és megmutatni a gyerekét.

jan. 21. 20:29
 67/71 anonim ***** válasza:
83%

59-es vagyok:

Nekem is nagyon jó a kapcsolatom az Anyósommal. Imádom. Nagyon jó ember és anyós. Bármiben lehet rá számítani.Sajnos Apósom már másfél éve nincs köztünk.

Mi igyekszünk mindkét nagyszülőkkel egyformán időt tölteni pedig a szüleim a szomszéd településen élnek, Anyósom 40 kmre.

jan. 22. 08:22
 68/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyós írta volna ki a kérdést, őt szednétek szét😁
jan. 22. 11:48
 69/71 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy meg császár után leszel annyira fos állapotban, hogy hidd el nekem, legkisebb bajod lesz hogy anyád vagy anyósod veszi majd először kézbe a babád 😀
jan. 22. 12:03
 70/71 anonim ***** válasza:
75%
59, bátyáméknál pl anyukám teljes értékű nagymama, az anyai oldalról nem megbízható és nem szívesen engedik a kicsik közelébe. A férjem húgáéknál is hasonló a helyzet, ott is az apai nagyi az, akitől tanácsot kernek és aki sokkal gyakrabban van hívva és látogatva. Ez abszolút emberfüggő.
jan. 22. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!