Szülés után, még a kórházban mikor lehet először a nagyszülők kezébe adni a babát?
59,es,azért ezt ne vedd készpénznek,mert nagyon sok meny,jóban van az anyóssal, és az unokáknak is jó nagyanyjuk.
Nekem az apai nagymamám egy álom nagymama volt,és én is hamarabb megyek anyósomhoz bármivel,mint a saját anyámhoz.
Mondjuk mivel 2-3 évig a nő van 0-24ben a gyerekkel, míg apuka dolgozik, úgyet intéz, stb., így igazából lehetősége sincs úgy bevonni az anyját, mint a feleségenek a sajátját. Meg legyünk már őszinték, van is ebben egy kettős mérce, ha egy férj olyan szoros viszonban van az anyjaval, mint a nők szoktak, mondjuk mindennap felhívja, akkor elhordják itt is minden sz-rnak, hogy nem vált le, anyucipicifia, stb.
Egyszerüen nem ugyanolyan elfogadott a szoros anya-fia kapcsolat, mint a szoros anya-lánya, ezért igen, a férfiak anyja alapból hátrányban indul.
De ezt a menyek akkor értik majd meg, ha nekik is fiuk van és 30 év múlva visszakapják, sajnos előtte nem jut eszúkbe, hogy a gyereküknek azt a példát mutassák, hogy az apuka családja is egyenértékű, így a saját fiuk is természetesnek veszi majd, ha az ő felesége kezeli másodrangú nagyszülőnek az apai oldalt.
"szerintem természetes, hogy egy nőnek az anyjára van szüksége inkább ilyen helyzetben. Nem az anyósára."
De ez hogy jön ide?
Itt nem arról volt szó, hogy az anyuka az anyóstól kérjen segítséget a szoptatásban meg vele beszélje meg, ha fáj a gátaebe, itt szimplán arról egy nagymamai látogatásról volt szó, ahol a nagyi megfoghatja az unokát. Attól még mehet a nő anyja segíteni, de azért nehogy kitiltsuk már a férj felöli nagymamát, hogy ö nehogy elmenjen megnézni az unokát, mert az anyukának nem rá vab szüksége. A gyerek az apáé is, aki feltrhetőem szeretné a szüleivel megosztani az örömet és megmutatni a gyerekét.
59-es vagyok:
Nekem is nagyon jó a kapcsolatom az Anyósommal. Imádom. Nagyon jó ember és anyós. Bármiben lehet rá számítani.Sajnos Apósom már másfél éve nincs köztünk.
Mi igyekszünk mindkét nagyszülőkkel egyformán időt tölteni pedig a szüleim a szomszéd településen élnek, Anyósom 40 kmre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!