Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után, még a kórházban...

Szülés után, még a kórházban mikor lehet először a nagyszülők kezébe adni a babát?

Figyelt kérdés
Anyósom már előre mondta, hogy szeretné minél előbb a karjaiban tartani, ahogy megszületik. Én azt szeretném, hogy először nyílván én és a férjem, az apja tartsuk a kezünkben, illetve a saját anyukám. Nálatok hogy volt, egyáltalán mikor jöhettek be a látogatók a kórházba? Akinél szülés közben is már kint várakoztak, utána hogy volt, mikor engedték őket a baba közelébe?
jan. 19. 17:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
81%
Én még mindig nem értem, hogy azért, mert ő a vérszerinti rokomod, miért muszáj neki megfognia először a babát. Ha ah anyósod fogja meg hamarabb, akkor az anyád kevésbé lesz az anyád?
jan. 19. 22:14
 52/71 anonim ***** válasza:
27%
Mert a Kérdező az édesanyját szeretné ott látni, miután fel van vágva, mozogni is alig bír és örül, hogy él. Nem pedig a kellemetlenkedő anyóst.
jan. 19. 22:27
 53/71 anonim ***** válasza:
50-es, Azt sehol nem írtam, mert nincs is így. Azt írtam ő ott picit később fogta meg és jé még él. :D Nem lett tőle lelki sérült, ugyanúgy a részese mindennek attól, mert nem volt ott egyből és azonnal a fiánál. Nem bántotta egyáltalán. Jó a kapcsolatuk. Egyébként meg sokszor nem is ez a gond, én magunknál is látom tesómmal. Azért sokszor egy nőnek másabb a kapcsolata az anyjával, beszélnek többször a gyerekről, bármiről, hívja magukhoz, stb., addig néhány férfi, mint nálunk a tesóm is nincs ilyen kapcsolata. Szereti anyát ugyanúgy, de ő nem csacsog vele, ő nem osztja meg az élete dolgait úgy, mint ahogy egy nő tenné vagy ahogy én az életemről, ennél fogva nyilván háttérbe szorul ott, mert ez nem a sógornőm dolga, hogy az én anyámmal csacsogjon és bevonja, behívja a kórházba a picihez vagy bármi. Ez az öcsém dolga, mivel a mi anyánk, de ő nem fogja, mert ő ilyen. Aztán lehet másnál máshogy van, én itt ezt látom. Itt is, ha nagyon fontos a férjnek az édesanyja, majd szépen kiáll ezért a dologért, ha nem, akkor pedig nincs miről beszélni.
jan. 19. 22:41
 54/71 anonim ***** válasza:
27%
51, De ha TE az anyukád szeretnéd először, miért is adnád át egy másik nőnek a lehetőséget? Attól anyós sem kevésbé anyós, ha másodjára látja. Miért kellene neki kedvezni? Hogy ne tűnjön előítéletesnek? :D
jan. 19. 22:42
 55/71 anonim ***** válasza:
69%

Azzal még nincsen baj, hogy a férjeddel szeretnétek először megfogni a babát, meg együtt lenni kicsit. De hogy ekkora verseny van abból, hogy anyósod vagy anyud fogja meg azzal már igen. Ha ennyire nem szereted anyósodat már most komoly gondok lesznek. Fogd fel, hogy ő is ugyanolyan családtag, mint a te anyukád. Neked sem esne jól, ha a férjed ki akarná zárni az ilyenekből.

Amúgy februári baba, szerintem férjeden kívül senki nem foghatja majd meg. Látogatási időben max megnézhetik de valószínűleg üveg mögül. Nekem az augusztusi babánál is így volt. Viszont én mondtam, hogy kórházba nekem férjemen kívül ne jöjjön senki mert tök felesleges. Majd megnézik itthon csendes nyugodt környezetben.

jan. 20. 01:31
 56/71 anonim ***** válasza:
70%

Senkinek a kezébe nem fogják adni. Állami kórházban max egy fő lehet bent kísérőként, a többiek nem is értem minek mennek oda azért, hogy a kinti folyosón ücsörögjenek, majd hazamenjenek. Amíg te át nem kerülsz a gyermekágyas osztályra és meg nem kapod a babát, addig nem fogják random embereknek kiadni a folyosóra...

Utána is a legtöbb helyen eleve csak üvegen keresztül lehet megnézni egy babát, máshol ki lehet tolni a kiskocsiban, de nem lehet látogató kezébe adni, stb. Szóval nem igazán értem hogy gondoljátok ezt.

Magánban sem fordulhat elő, hogy szülés után más kezébe adják a babát rögtön a kísérődön kívül, de ott ha áttolnak a szobádba lábadozni, akár már azonnal megrohamozhatnak a családtagok... Én ezt sem ajánlom.

Egyszer államiban, egyszer magánban szültem. Mindkettőnél tudták a szülők, hogy már kórházban vagyunk, mi a helyzet, de fel sem merült, hogy ők is bejönnének. Minek? Az államiban én kértem, hogy ne is jöjjön senki, mert csak egy huzatos folyosón lehet látogatni rohadt hideg fém padokon ücsörögve... A magánban szülés utáni napon bejöttek mindkét oldalról a szülők, hozták a nagytesót is, az egy nagyon meghitt kis megélés volt, de esze ágában sem jutott senkinek megfogni az egy napos csecsemőnket. Már bőven itthon voltunk, amikor jöttek segíteni, látogatni és én adtam át. Mondjuk magán szituban sem annyira értem hogy szeretnéd kivitelezni, hogy mindenképpen előbb a te anyukád fogja meg, ne a férjedé. Nekem ez nagyon sok és semmi értelmét nem látom. Nem tök mindegy?

jan. 20. 07:21
 57/71 anonim ***** válasza:
63%
Alapból nem fog veletek találkozni se anyád, se anyósod hosszú órákon keresztül a császár után. A szülőszobán( műtőben) nyilván csak te és a férjed lesztek, utána felkerülsz a császár őrzőbe, ahol töltitek majd 3asban az aranyórát. Ezután 6 órán át fekszel, majd elindítanak a gyerekágyas szobába, ahonnan te mész (egyedül) a babádért a csecsemősökhöz, amint erőd és állapotod engedi. Ha reggel szülsz, akkor is legesleghamarabb késő délután tudtok látogatókat fogadni (már ha akkor nem lesz látogatási tilalom mondjuk). Ha nem reggel hanem később szülsz a nap folyamán, kapásból csak másnap mehet be anyósod. Feleslegesen aggódsz! Viszont ha nem haragszol, egy észrevétel: anyukád és anyósod ugyanolyan “jogú” nagyszülők, szóval ezt szerintem a férjednek ne hangoztasd hogy a te anyukád veheti előbb kézbe.
jan. 20. 09:10
 58/71 anonim ***** válasza:
100%
Elég nehezen hiszem el, hogy amint megszületik a babád, az anyós ott fog már az ajtóban toporogni. Amúgy meg az a megoldás, hogy meg kell mondani szépen mindenkinek, hogy TI mit szeretnétek. Aki ezen megsértődik, az megsértődik, így járt.
jan. 20. 20:28
 59/71 anonim ***** válasza:
71%

Végig olvastam az összes választ.

Bakker... 3 fiam van.

Szóval akkor erre számíthatok majd a leendő menyeimet illetően?

Döbbenet és rettentően szomorú, hogy a férj anyukája legfeljebb a "másod nagymama" lehet.

jan. 21. 11:11
 60/71 anonim ***** válasza:
40%

59, sajnos igen. Én a saját barátnőimen meg nőrokonaimon is látom, hogy lehet bármilyen jófej az anyós-após, akkor is igyekeznek elidegeníteni a férjüket a családjuktól, miközben a saját családjukat helyezik előterbe, oda mennek többet, ott vigyazhatnak az unokara, csak az lehet jo, amit a saját anyjuk mond bármilyen témaban. Amit töle elnéznek, eszre sem vesznek, az anyóstól belepofázás, kritika, rosszindulat.

Szerintem én vagyok az egyetlen, aki jó kapcsolatban van az anyósáekkal es nem csinálja ezt a műsort. Vagyis hazudok, mert egy gyerekkori barátnőmnek a fiútestvére is szoros kapcsolatot tart a családdal, de azért ezek ellenére is oda kellett költöznk, ahol a feleség családja lakik, annyi, hogy ök azért a férj családjával is programoznak, de megiscsak odahúznak, ahova a feleség mondja. A baratnőmek meg rengeteg pénzt eldogadtak a ferje szüleitől segítségképp, cserébe olyan utálkozva beszél róluk, még karacsonykor sem akarta őket meghívni(!), miközben az ő családjanal voltak napokig.

Mindenki a fius anyósokat osztja, pedig pont a nők meg az anyjuk vannak jellemzően egymás fenekében.

jan. 21. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!