Szülés után, még a kórházban mikor lehet először a nagyszülők kezébe adni a babát?
Azzal még nincsen baj, hogy a férjeddel szeretnétek először megfogni a babát, meg együtt lenni kicsit. De hogy ekkora verseny van abból, hogy anyósod vagy anyud fogja meg azzal már igen. Ha ennyire nem szereted anyósodat már most komoly gondok lesznek. Fogd fel, hogy ő is ugyanolyan családtag, mint a te anyukád. Neked sem esne jól, ha a férjed ki akarná zárni az ilyenekből.
Amúgy februári baba, szerintem férjeden kívül senki nem foghatja majd meg. Látogatási időben max megnézhetik de valószínűleg üveg mögül. Nekem az augusztusi babánál is így volt. Viszont én mondtam, hogy kórházba nekem férjemen kívül ne jöjjön senki mert tök felesleges. Majd megnézik itthon csendes nyugodt környezetben.
Senkinek a kezébe nem fogják adni. Állami kórházban max egy fő lehet bent kísérőként, a többiek nem is értem minek mennek oda azért, hogy a kinti folyosón ücsörögjenek, majd hazamenjenek. Amíg te át nem kerülsz a gyermekágyas osztályra és meg nem kapod a babát, addig nem fogják random embereknek kiadni a folyosóra...
Utána is a legtöbb helyen eleve csak üvegen keresztül lehet megnézni egy babát, máshol ki lehet tolni a kiskocsiban, de nem lehet látogató kezébe adni, stb. Szóval nem igazán értem hogy gondoljátok ezt.
Magánban sem fordulhat elő, hogy szülés után más kezébe adják a babát rögtön a kísérődön kívül, de ott ha áttolnak a szobádba lábadozni, akár már azonnal megrohamozhatnak a családtagok... Én ezt sem ajánlom.
Egyszer államiban, egyszer magánban szültem. Mindkettőnél tudták a szülők, hogy már kórházban vagyunk, mi a helyzet, de fel sem merült, hogy ők is bejönnének. Minek? Az államiban én kértem, hogy ne is jöjjön senki, mert csak egy huzatos folyosón lehet látogatni rohadt hideg fém padokon ücsörögve... A magánban szülés utáni napon bejöttek mindkét oldalról a szülők, hozták a nagytesót is, az egy nagyon meghitt kis megélés volt, de esze ágában sem jutott senkinek megfogni az egy napos csecsemőnket. Már bőven itthon voltunk, amikor jöttek segíteni, látogatni és én adtam át. Mondjuk magán szituban sem annyira értem hogy szeretnéd kivitelezni, hogy mindenképpen előbb a te anyukád fogja meg, ne a férjedé. Nekem ez nagyon sok és semmi értelmét nem látom. Nem tök mindegy?
Végig olvastam az összes választ.
Bakker... 3 fiam van.
Szóval akkor erre számíthatok majd a leendő menyeimet illetően?
Döbbenet és rettentően szomorú, hogy a férj anyukája legfeljebb a "másod nagymama" lehet.
59, sajnos igen. Én a saját barátnőimen meg nőrokonaimon is látom, hogy lehet bármilyen jófej az anyós-após, akkor is igyekeznek elidegeníteni a férjüket a családjuktól, miközben a saját családjukat helyezik előterbe, oda mennek többet, ott vigyazhatnak az unokara, csak az lehet jo, amit a saját anyjuk mond bármilyen témaban. Amit töle elnéznek, eszre sem vesznek, az anyóstól belepofázás, kritika, rosszindulat.
Szerintem én vagyok az egyetlen, aki jó kapcsolatban van az anyósáekkal es nem csinálja ezt a műsort. Vagyis hazudok, mert egy gyerekkori barátnőmnek a fiútestvére is szoros kapcsolatot tart a családdal, de azért ezek ellenére is oda kellett költöznk, ahol a feleség családja lakik, annyi, hogy ök azért a férj családjával is programoznak, de megiscsak odahúznak, ahova a feleség mondja. A baratnőmek meg rengeteg pénzt eldogadtak a ferje szüleitől segítségképp, cserébe olyan utálkozva beszél róluk, még karacsonykor sem akarta őket meghívni(!), miközben az ő családjanal voltak napokig.
Mindenki a fius anyósokat osztja, pedig pont a nők meg az anyjuk vannak jellemzően egymás fenekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!