Milyen egy rohadt kirakatvilág ez?
Figyelt kérdés
Miért kell feltölteni mindenkinek a gyerekeiről a fotókat, ahogy pucolják a csizmát, meg várják a Mikulást? Miért kell őket csillivilli ruhába öltöztetni és pózoltatni? Miért nem arról szól, hogy szépen meghitten csendben énekelünk otthon - kényelmes ruhában és nem tüll szoknyában!!! - és megéljük együtt a csodákat? Marad valami ezeknek a mai gyerekeknek, vagy csak az, hogy mindenképp tökéletes képet kell mutatnunk a külvilágnak a tökéletes kis életünkről?2020. dec. 6. 08:54
2/49 anonim válasza:
Gondolom a facebookról van szó. Nekem kb. 500 ismerősöm van és 3-4 csinál ilyet.
3/49 anonim válasza:
Sajnos ilyen a világ, megértelek. Annyit tehetsz,amit mi is, nem állsz be a sorba. Net kikapcs és élvezed a családi kört. :) bár nálunk még nem aktuális gyerek szempontból,még csak 4 hónapos a fiam. De róla pl.sehol nincs kép, a közösségi oldalakon még hajadon nő vagyok. :D és ez igy is marad.
4/49 anonim válasza:
Senkinek nem kötelező így élnie.
Nekem is csak pár ismerősöm van ilyen, de elrettentő példának jók.
5/49 anonim válasza:
Miért ne? Az ő dolguk. Neked se csinálni nem kell, se nézni. Egyik ismerősöm posztolt egy fotót, a gyerek körül minimum egy tonna csoki meg rengeteg ajándék, mintha születésnap és karácsony lenne együtt. És? Az ő dolguk. Nekem se jobb, se rosszabb nem lesz tőle.
6/49 anonim válasza:
Valahol értem amit írsz. Nekem is vannak fent képek a gyerekről, spec most nem tettem fel semmit. Eleinte én is így gondoltam minek? Aztán jött az, hogy elküldtem egy képet a gyerek apjának, utána ramirt anyósom, hogy látta és milyen cuki a fotó, aztán rám irt a gyerek dédije, hogy megkapta ugyan a képet, de küldjem már át neki is külön, mert rossz a minőség így, aztán hallottam panaszkodni x rokont hogy ő bezzeg sosem kap tőlem képet a gyerekről. Tudod a francnak nincs kedve 1 db képet 20 fele elküldeni mert az ország túlvégéből is kíváncsiak az egyszem unokára, dédunokára, aztán ha csak mindenkivel beszélek 10 percet az is sok összességében, de közben a gyerek legyen ellátva, a lakás kitakarítva, legyen kaja, legyek rendben én is, stb. Hat tudod kinek van erre ideje. Ugyhogy igen, van olyan hogy egy heten kétszer-haromszor teszek ki képet a gyerekről. Én megszűrtem az ismerősöket, ismeretlenek nem látnak rólam sehol semmit, a lehető legprivatabbra vannak beállítva az oldalaim, a gyerekről nincsenek meztelen, félmeztelen, kompromittáló fotók, innentől akinek nem tetszik nem kell néznie miket teszek ki. És igen, nem megoldás a külön csoport Fb-n, idősebbek össze vissza próbáltak ott is osztogatni, amit én nem akartam, drive mappa megint olyan, hogy akkor vedd be éppen aki panaszkodik hogy keveset lát a gyerekből, de ott meg vannak intimebb (nem meztelen ott sem, csak nekem intimebb, mondjuk fürdőruhás képek) amiket már nem szeretnél ha látna a 120. rokon.
7/49 anonim válasza:
A közösségi oldalakon ez minden téren így van, nem csak a gyerekekkel kapcsolatban. Például eljegyzés, esküvő, nyaralás, vagy csak simán, hogy ki mit evett reggelire. Vannak olyanok, akik mindent kiposztolnak, csinibe öltöznek, azt mutatják kifelé, hogy milyen szép és jó minden. Én ezen nem lepődök meg.
8/49 anonim válasza:
Ilyen. "Való világ\Big brother" csak az fb-n. Vannak akik szeretik csinálni a műsort, mások meg leskelődni és kinevetni/ irigykedni/ szánakozni.
Te az utóbbi csoport vagy. ;)
Nincs ebben semmi rossz. Ha tényleg nem akarod látni, letiltod őket, szűröd a tartalmakat.
Nekem pl: 50 alatt van az ismerőseim száma. Akinek élőben nem számolnék be az életemről, azt törlöm. Kivétel a kötelező kapcsolatok, mint gyerek pedagógusa, de ő meg tiltva van.
9/49 anonim válasza:
Mi szépen csendben, meghitten ültünk itthon és énekeltünk, megtisztítottuk a kiscsizmáját de nem készült róla kép és ha készült volna sem töltöm fel. Viszont a kislányom tüllszoknyában volt ugyanis épp azt a korszakát éli amikor ő egy balerina és mindig ebben a ruhában akar lenni én meg nem vagyok a Grincs, hogy elrontsam az örömét.
10/49 anonim válasza:
Nem normális nyilván, de az sem, hogy belőled ez ekkora dühöt vált ki hogy kérdést kell róla kiírnod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!