Szerintetek is baj, ha bölcsibe fog járni a gyerekem
januártól?
21/88 A kérdező kommentje:
#4 nem pontozlak le, de ezen nem kell gondolkodnom sem, mert tényleg sokat foglalkozok vele.
22/88 A kérdező kommentje:
#12 minden gyerek más, nem tudja senki, hogy neki milyen gyereke lesz, simán lehet, hogy a világ legnyugodtabb babáját kapja, de az is benne van, hogy egy energiával teli gyereket kap.
De kérdező, ha otthon tudsz maradni, akkor miért nem bírsz a saját gyerekeddel foglalkozni? És igen élvezi a többi gyereket, mert ott az anyja. Próbáld ki hogy otthagyod a játszótéren nézd meg mit reagál. Hidd el, utána nap be nem tudod már majd rángatni oda.
Az én gyerekemnél kevés energikusabb van, mégse akarok szabadulni tőle. Szegény gyerekek csak sajnálni tudom őket.
2020. okt. 23. 16:06
24/88 A kérdező kommentje:
#16 mi is rengeteg programot csinálunk, egy csomó babás programra járunk, DE én a lányom igényeihez egyedül nem vagyok elég. Nem egész nap lenne a bölcsiben, de egy olyan gyerekkel, aki folyamatosan menne, nem egyszerű. Lehet, hogy én vagyok ennyire béna, de én nem tudom lefárasztani.
16: Én ugyan nem a 13-as, hanem a 11-es voltam, de válaszolnék, szélesítendő a látókört. Nem csak olyan van, hogy nincsenek elérhető, kényelmes közelségben programok - bár ez is egy valós probléma. Olyan is van, hogy a gyerek nem alkalmas az azokon való részvételre. Annak semmi értelme, hogy elvigyél egy ilyet, hogy ne otthon, hanem ott kínlódjál, harcoljál vele, mert neki semmi sem jó, csak csimpaszkodik beléd, nyűglődik, sír... Nem mindenkinek dob békés, nyitott gyereket a gép.
2020. okt. 23. 16:12
26/88 A kérdező kommentje:
#23 már volt olyan, hogy az egyik barátnőmmel mentünk a játszótérre, közben én elmentem és bevásároltam. Ez semmit nem változtatott a játszótérhez való hozzáállásán. Valószínűleg az én gyerekem akkor energikusabb a tiédnél.
"mert neki semmi sem jó, csak csimpaszkodik beléd, nyűglődik, sír... "
És erre az a megoldás, hogy bedobod bölcsibe, ahol neki biztos szar lesz, csak azért, hogy magadat előtérbe told?
Nagyobbikom 4 éves koráig alkalmatlan volt a közösségi létre (fejleszthető fejlesztendő fejlesztett gyerek a mai napig). Nagyon nehéz volt vele, valódi (nem túlozva) többemberes gyerek, akire napközben egyedül voltam, mégse jutott eszembe, hogy lepasszoljam.
2020. okt. 23. 16:19
28/88 A kérdező kommentje:
#27 én a gyereket nem azért passzolom le, mert nem bírok vele, hanem mert láthatóan társaságra vágyik.
Ha láthatóan társaságra vágyik, hord el mindennap társaságba. Pláne úgy, hogy pesti vagy, még ha falun laknál, kocsi, jogsi nélkül még talán megérteném, h nem tudsz állandóan vele járkálni. De így? Minden kerületre jut baba mama klub, ringató, babaúszás, kerekítő, manótorna és még sorolhatnám. Bő 1 évesnek az anyja mellett a helye, nem bölcsiben.
2020. okt. 23. 16:32
27: Az én gyerekem detto, ennek megfelelően nem dobtam be a bölcsibe. Hála ennek és a sok fejlesztésnek, most nagyon jó neki az oviban. CSAKHOGY! Ennek ára van. Ez az ár pedig én magam vagyok... Persze sokan azt gondolják, hogy így helyes, a gyerek az első, az anya és az ő élete fel is áldozható, ha épp erre van szükség. Hát én most már nagyon nem így gondolom. Igenis előtérben kellett volna lennem nekem is, a saját igényeimnek, életemnek is. Mert ugyanolyan emberi lény vagyok, mint ő, egyenértékű vele, és nem oké, hogy az ő jólléte érdekében nekem tönkre kellett mennem.
2020. okt. 23. 16:32
További kérdések: