Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek is baj, ha bölcsib...

Szerintetek is baj, ha bölcsibe fog járni a gyerekem januártól?

Figyelt kérdés
A lányom januárban lesz 15 hónapos és szeretném bölcsibe vinni. Én úgy látom, hogy itthon már unalmas neki. Nem tudom rendesen elfárasztani, pedig még csak 1 éves. Beszélgettem pár szülővel és szerintük hülye vagyok, hogy bölcsibe viszem a gyerekemet. Szerintetek jól döntök?

2020. okt. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
70%
Így van, 6-os, dehogy animátorkodnak egész nap, mert nincsenek rákényszerülve (nem olyan a gyerekük), helyette házimunkát végeznek, csinálják a dolgukat. Én animátorkodtam, mert rákényszerültem. Semmibe nem lehet úgy kiégni, mint a napi tizenpár óra játékba, még az óvónők sem tolnak ennyit, pláne nem 1:1 helyzetben, minden egyes nap ugyanazzal az egy (nehéz) gyerekkel. Teljesen rendben van, ha valaki ebből ki akar szakadni, nem pedig belereccsenni!
2020. okt. 23. 15:10
 12/88 anonim ***** válasza:
16%
11es aki 1!! gyerekkel nem bír, aki a sajátja is, ne szüljön én azt mondom.
2020. okt. 23. 15:22
 13/88 anonim ***** válasza:
74%
12, irigyelnivaló, hogy téged kielégít egy egy-két éves gyerek szellemi szintje a nap 24 órájában, és élvezettel pakolgatod a kisautókat, karikákat és társait. Az emberek többségének azért van igénye másra is...
2020. okt. 23. 15:29
 14/88 anonim ***** válasza:
89%

#12 Én meg azt mondom, hogy foglalkozz a saját dolgoddal! Mi az, hogy aki bölcsibe adja a 15 hós gyerekét, mert neadjisten bedilizik már otthon és szeretne kicsit ő is felnőttek között lenni vagy nem egész nap 0-24-ben a gyerek seggében lenni kötelezően 3 évig, az ne szüljön?! Pofám leszakad. Minden ember más és más, hadd döntse már el mindenki saját maga, hogy nekik mi a megfelelő. Csak azért, mert már úgy érzi nem tudja egész nap kellőképpen lefoglalni a gyerekét, még nem jelenti hogy "megunta" és szülnie se kellett volna!🤦🏻‍♀️

Szerintem meg inkább a hozzád hasonló, végtelenül rosszindulatú szuperanyuknak nem kellene szülniüo, de hát sajnos ez van.

2020. okt. 23. 15:29
 15/88 anonim ***** válasza:
58%

3-4 éves korig nem is játszanak rendesen egymással,csak egymás mellett. Ez a "kevés vagyok neki" duma kifogás.

A bölcsi a dolgozó szülőknek van kitalálva. Ha vissza kell menned dolgozni,akkor ez van,de hobbiból bölcsibe adni nem valami szerencsés.

2020. okt. 23. 15:37
 16/88 anonim ***** válasza:
28%

13as, ti hol éltek? Az erdőszélen? Miért kéne0-24-ben kisautókat pakolgatni? Mi járunk zenebölcsibe, ringatóra, babajógára, maminbabára, játszóházba, Covid előtt babaúszásra, játszótérre, nagyszülőkhöz, kisgyerekes és gyerektelen barátokhoz, állatkertbe, vadasparkba, túrázni stb.

Minden napra jut legalább napi 3-4-5 óra mikor kimozdulunk és van felnőtt társaság is, és a gyerek élvezi. Attól hogy valaki gyerekkel van otthon nem kell mártírkodni, de az se normális, ha valaki nem bír a gyerekkel, lepasszolja miközben ő otthon éli a világát. Egy 1-2 éves gyereknek még nincs igénye az anyja nélkül töltött időre. Én nem azért szültem hogy a lehető leghamarabb megszabaduljak tőle.

2020. okt. 23. 15:39
 17/88 anonim ***** válasza:
30%

"irigyelnivaló, hogy téged kielégít egy egy-két éves gyerek szellemi szintje a nap 24 órájában"

Ezek után nem csodálkozom, hogy ennyien nem tudtok mit kezdeni a gyerekkel, ha ennyire lenézitek az értelmi képességeiket 🤨

Pedig az egyik legszebb kor, amikor felfedezik a világot, mindenre nyitottak, minden érdekli őket. Szívják magukba a tudást és sokkal értelmesebbek mint egynémelyik válaszoló.

2020. okt. 23. 15:39
 18/88 A kérdező kommentje:
#2 Budapesten élek, van férjem és dolgozni sem kell vissza mennem, de mi már beszéltünk egy bölcsivel és tudnánk menni januártól.
2020. okt. 23. 15:51
 19/88 A kérdező kommentje:
#3 rengeteget foglalkozok vele, napi egy-két órát el van kreatívkodással, de őt ez kevésbé köti le. Amikor kint vagyunk a játszótéren, azt nagyon élvezi, de nem azért, mert van csúszda, hinta, homokozó, stb. (ezek otthon is vannak), hanem a gyerekek miatt szereti. Ezért gondolom úgy, hogy jót tenne neki a bölcsi.
2020. okt. 23. 15:54
 20/88 anonim ***** válasza:
75%

"és sokkal értelmesebbek mint egynémelyik válaszoló."

Hat tőled meg attól, aki szerint a kérdezőhőz hasonló nők egyáltalán ne is szüljenek, mindenképpen. :)

Mi olyan felfoghatatlan abban, hogy heti pár nap, néhány óra erejéig kutya baja nem lesz a gyereknek, ha közösségbe megy és ennyire az anyának is van igénye? És akkor mi van? Mi van, ha valakinek nem kielégítő 2-3 évig egész nap szórakoztatni a gyereket és mindig, minden körülmények között csak is olyan programokat csinálni, amire gyerekkel együtt megy??

A legtöbb országban baromira nem dekkolnak szülés után 2-3 évig otthon, aztán mégis felnőnek és nem lesznek lelki nyomorultak, amiért nem volt anyuci a seggukben 3 éven át...🤦🏻‍♀️

2020. okt. 23. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!