Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek is baj, ha bölcsib...

Szerintetek is baj, ha bölcsibe fog járni a gyerekem januártól?

Figyelt kérdés
A lányom januárban lesz 15 hónapos és szeretném bölcsibe vinni. Én úgy látom, hogy itthon már unalmas neki. Nem tudom rendesen elfárasztani, pedig még csak 1 éves. Beszélgettem pár szülővel és szerintük hülye vagyok, hogy bölcsibe viszem a gyerekemet. Szerintetek jól döntök?

2020. okt. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntöttünk, hogy csak szeptemberben kezdi a bölcsit.
2020. okt. 24. 06:46
 52/88 anonim ***** válasza:
41%
Jaja, mert a gyk-n azt mondták... Minden kamu mindig megoldódik.
2020. okt. 24. 07:05
 53/88 anonim ***** válasza:
84%
Jesszusom milyen emberek vannak itt...
2020. okt. 24. 07:38
 54/88 anonim ***** válasza:
74%

#49 arra nem lennék túl büszke, hogy azért foglalkozol a gyerekeddel, hogy legyen ki rádnéz öregkorodban. És az ilyen kérdezi a máaiktól, hogy minek szült??? Te minek szültél? Hogy legyen ki istápoljon öregen?

Elhiszem, hogy téged el kell tartani, de ne magadból indulj már ki, te frusztrált ősmsmi.

2020. okt. 24. 07:46
 55/88 anonim ***** válasza:
73%

Elképesztő egyes emberek mit meg nem engednek itt maguknak.

Ez a minek szültél, lusta anya vagy, nem foglalkozol a gyerekeddel stb. Hát kik vagytok ti, hogy ilyet mertek mondani másnak? Az ilyen emberek miatt van a sok frusztrált, komplexusos nő, anyuka, mert kritizáltok és bíráltok 2-3 mondat alapján amit leírt. De bejött, már írja is a kérdező hogy végül csak szeptembertől viszi, mert szar anyának lett titulálva egy szimpla heti 2-3 alkalmas bölcsi miatt! Vicc

2020. okt. 24. 08:19
 56/88 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem szar anya, aki bolcse adja a gyereket. De, szamomra azok az ervek es indokok, amiket a kerdezo leirt nem alljak meg a helyuket. Semmi egyeb "gond" nincs, csak annyi, h energikus a gyerek. Sokat kell foglalkozni, jonni menni, tarsasagba es foglalkozasokra jarni. Ez onmagaban nem ok, h 15! honaposan bolcsibe menjen, meg ha csak heti par naprol is lenne szo.

Igen, biztos nehez es faraszto, nekem ikreim vannak, en 2 gyereket hordtam szinte mindennap. Nagyon faraszto es idegorlo volt az allando veluk valo foglalkozas. De osszeszoritottam a fogam, es kibirtam. Es nem, nem azert mert szuper anya vagyok, mert nem vagyok. Azert, mert tudtam, h nekik igy a legjobb. Ha majd elerik a 3 eves kort, mas lesz, jobb lesz, konnyebb lesz. Es igy is lett. Es igy evek tavlataban visszagondolva is ugyanigy csinalnam.

2020. okt. 24. 08:44
 57/88 anonim ***** válasza:
49%
55 részben egyetértek, viszont az 56-osnak is igaza van abban, hogy ezek nem igazi érvek a bölcsi mellett. Aktív a gyerek, kellenek neki új ingerek, de erre írtam, hogy a bölcsi sem szórakoztató központ. Minden nap ugyanazokat a dajkákat, ugyanazokat a gyerekeket, játékokat fogja látni, ugyanaz lesz a napirend. Lehet eleinte érdekes lesz, de két hét után megszokja azt is. Nem véletlen, hogy van akinek a beszoktatás pikk-pakk megy, aztán pár hét múlva jön a feketeleves, mikor a gyerek rájön, hogy most már mindig járni kell. Meg az sem véletlen, hogy több ismerősöm ki van akadva, hogy beadta bölcsibe a gyereket, ott mindig dicsérik, sosincs vele semmi baj, hazamennek, otthon meg hisztizik meg szétkapja a lakást. Igen, mert a bölcsiben látja, tudja, hogy viselkedni kell, a többi gyerek is viselkedik, de gyűlik benne nap közben a feszültség. Hol meg kinek vezeti le? Nyilván otthon ahol a legnagyobb biztonságban van meg az anyjának, akinek tudja hogy lehet. Szóval összességében nem biztos, hogy ha a kérdező bölcsibe adja sokkal jobban javulna a helyzet.
2020. okt. 24. 09:54
 58/88 anonim ***** válasza:
13%

Nem olvastam, csak azt, amit a kérdező írt.

Állandóan menne? Egy éves, éppen megtanult járni, persze, hogy menne.

Kell a társaság? Bőven elég napi egy program, egy játszótér.

3-4 óra altatni? Ja, jogos, szenvedjen ennyit a gondozó a bölcsiben.

Az enyém is járt egy évet, semmi bajom a bölcsivel. De rólad süt, hogy magad miatt akkor be, ráadásul csalással, hiszen ha otthon vagy, nem vagy rá jogosult

2020. okt. 24. 11:08
 59/88 A kérdező kommentje:

A lányom már nagyon profin sétál.

Minden nap megyünk 1-2 programra, de neki ennél is többre van igénye.

Valószínűleg a gondozó hamarabb elaltatná, mert látná a lányom a többi gyerektől, hogy aludni kell.

Nem magam miatt akarom, hogy bölcsibe járjon és teljes mértékben jogosult vagyok rá.

2020. okt. 24. 11:14
 60/88 anonim ***** válasza:
19%

54es, engem nem kell eltartani. Nekem vállalkozásaim vannak, bőven megélnék egyedül is. A kérdezőt tartja ki a férje írta is.

Kérdező..ja persze nem magad miatt akarod..kacag a vakbelem. Lusta vagy a gyerekeddel foglalkozni. Tegnap is végig a telefont nyomkodtad ahelyett hogy EGYÜTT hármasban lettetek volna a kicsivel. De igazad van, add be holnap a gyereknek bárhol jobb mint melletted. Gondolom ha egyedül vagy fele is az instára vagy gyógyulva azért fárasztó a gyereked.

Hogy lennél jogosult? A pasid valami haverja bejelentene a cégéhez míg te otthon vakargatod? Vagy hogy? Mert nem dolgozni mennél vissza hisz az is fárasztaná a pici testedet és nem jutna idő szépítkezni.Oké, egy gyereket tönkrevágsz de könyörgöm többet ne szülj, vagy a kezdetektől fogadj mellé vagy két bébiszittert nehogy véletlen megterhelődj.

Sok ilyen nő(direkt nem anyát írok) gyereke van közösségben, hogy szabadulhasson tőle.

2020. okt. 24. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!