Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek is baj, ha bölcsib...

Szerintetek is baj, ha bölcsibe fog járni a gyerekem januártól?

Figyelt kérdés
A lányom januárban lesz 15 hónapos és szeretném bölcsibe vinni. Én úgy látom, hogy itthon már unalmas neki. Nem tudom rendesen elfárasztani, pedig még csak 1 éves. Beszélgettem pár szülővel és szerintük hülye vagyok, hogy bölcsibe viszem a gyerekemet. Szerintetek jól döntök?

2020. okt. 23. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
25%
Most még kötődik mert nem passzoltad le. De majd figyeld meg 1-2 év múlva vagy kicsivel később. És ha le tudnád kötni akkor nem akarnád lepasszolni a szerencsétlent. Akkor maradjon vele otthon az apja te meg tartsd el a családot. De az hogy a gyerek lepasszolva, apuka dolgozik anyuci meg otthon pihikézik...nos ez nagyon nem igazságos.
2020. okt. 23. 18:27
 42/88 anonim ***** válasza:
16%
Az megvan, hogy nem veszik fel, ha nem dolgozol?
2020. okt. 23. 18:47
 43/88 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ha nem a megélhetés van veszélyben akkor rossz dolog bölcsi
2020. okt. 23. 19:55
 44/88 A kérdező kommentje:
#42 minket felvennének
2020. okt. 23. 20:12
 45/88 anonim ***** válasza:
49%

Kérdésre: nekem nem baj, mindenki azt csinál a saját gyerekével, amit akar, aztán előbb-utóbb kiderül mennyire jó ez.

A bölcsiről a személyes véleményem: nagyon fiatal szülők vagyunk, egyikünk sem járt bölcsődébe, mindenki azzal bszogat minket, hogy mikor adjuk be a lányunkat és miért nem megy? Azért, mert a bölcsőde egy lehetőség, ha anyukának muszáj dolgozni és nem tudja hova tenni a gyereket, nem szórakoztatóközpont. Meg mert tanultam gyerekpszichológiát (bárki utánaolvashat amúgy), ahol a szocializáció rész úgy szól, hogy három éves korig egymás mellett játszanak maximum a gyerekek, elenyésző a közös játékelem, és majd három és négy éves kor között alakul ki a közös játékra való igény. Ezt egyébként saját gyereken is meg lehet figyelni, nálunk igazolódik ez. Mindig hív a gyerek, hogy menjek vele játszani, de ez úgy néz ki, hogy ott kell üljek vele egy szobában és ő meg elpakolgat mellettem, néha ad a kezembe egy-két játékot, vagy nézi hogy mit csinálok. Nagyon szociális a lányom, mindig ő a kezdeményező gyerektársaságban, az utcán ha találkozunk egy másik babával 90%-ban ő megy oda ismerkedni. Mégsem adom bölcsibe. Hetente minimum haromszor eljarunk babás programokra, mindig nézem a szokott programok mellett az új lehetőségeket és kipróbáljuk, ami adódik. A gyermekprogramokon nagyon jól elvan a gyerekekkel, ott is nyitott és kezdeményező, de nem látnám, hogy nyolc órában igénye lenne a gyerektarsasagra. Most 19 hónapos, e hónaptól kezdve játszócsoportba is fogunk járni heti egyszer három órára. Igen, tudom milyen egy aktív gyerek, nagyszülőknél kertes ház van, reggel hatkor már gumicsizmában ugrál a kertben, este tízkor meg még az apjának viháncol alvás helyett általában, a kettő között meg örülök ha összességében egy órára leül nap közben a másfél óra alváson kívül. Azért nem érzem általában lehetetlen küldetésnek a lefárasztását, el sem gondolkoztam a bölcsin, oviba fog járni először. És nem, nem itthon meresztem mellette a valagam, befejeztem egy egyetemet szülés után, vezetni tanulok és tanfolyamra járok, illetve itthonról dolgozok, tehát ha bolcsibe járna is le tudnám foglalni magam. Azért annak kérdezz utána tényleg, hogy nem kell-e munkáltatói a beiratkozáshoz, mert szerintem is kelleni fog, legalábbis úgy lenne fair, ha előbb annak a gyereket vennék fel, akinek tényleg szükséges beadni, és nem azét, aki szórakoztatni akarja a bölcsiben a gyereket míg ő otthon ül.

2020. okt. 23. 20:16
 46/88 anonim ***** válasza:
69%

#41 Ha nekik megfelel így, akkor neked pontosan mi közöd hozzá?! Nem neked kell igazságos legyen, majd ők eldöntik.

Amúgy hagyjuk már ezt a BenQ kötődés dumát, rengeteg ismerős gyereke ment bölcsibe 1 és 1,5 koruk között és soha, semmi probléma nem volt a kötődéssel emiatt. A világ nagy részében nem dekkolnak otthon az anyukák 3 évig a gyerek szoknyája mellett és mégis egészséges felnőttek lesznek, kötődési gondok nélkül.

Kérdező ne foglalkozz az itteni momzillákkal, szerintük főben járó bűn, ha a gyereket oviba viszed és nem vagy a hatsójában szigorúan 3 évig.

Nincs semmi gond azzal, hogy a szülés után ugyanúgy nő és én ér maradtál és 1 év után néhány órát te is szeretnél egy kicsit gyerek nélkül lenni. Micsoda bűn Úristen. Csináld ahogy nektek jó.

2020. okt. 23. 20:36
 47/88 anonim ***** válasza:
71%

#41 akkor szerinted csak a magyar gyerekek kötődnek az anyjukhoz mi? Mert hogy máshol nincs 3 évig otthon ülés. De továbbmegyek. Akkor az apákhoz sem kötődnek a gyerekek? Mert azok meg jellemzően dolgoznak folyamatosan.

Te egy nagyon buta ember vagy. Képzelem milyen sors jutott neked, ha ilyen személyeskedési rohamot vált ki belőled egy nő aki bölcsibe készül adni a gyerekét.

2020. okt. 23. 21:08
 48/88 A kérdező kommentje:
Nem kell munkáltatói, már beszéltem a bölcsödével. Nem járna a lányom reggel 7-től este 6-ig. Nem ez a célom. DE a bölcsödékben lévő pedagógusok értenek a gyerekekhez és olyan programokat szerveznek, amik jók egy kis gyereknek. Igazából most látom 100%-osan, hogy ez így megfelelő lesz a lányomnak.
2020. okt. 23. 22:13
 49/88 anonim ***** válasza:
33%

Nem értem, miért szülnek az ilyen lustanyák. De rendben, add be nyugodtan, majd nevelik helyetted. Aztán meg ne csodálkozz majd ha az öregek otthonában egyedül fogsz ücsörögni a kis szobádban, mert annyira nem lesz kíváncsi rád a gyereked, mint te most nem vagy kíváncsi rá.

Férjed mit szól ahhoz hogy lusta vagy a saját gyerekeddel lenni? Megint más lenne ha dolgoznod kéne menni, de te csak unod a saját gyereked, és kell idő kozmira, shoppingra, barinőkre, letojva a gyereked, míg a pasid eltart.

2020. okt. 24. 04:55
 50/88 A kérdező kommentje:

1. Még mindig nem érted, hogy csak 2-3 nap lenne a bölcsiben???? És ha havonta 145 ezret kifizetek, nem hiszem, hogy olyan rossz hely.

2. „Aztán meg ne csodálkozz majd ha az öregek otthonában egyedül fogsz ücsörögni a kis szobádban, mert annyira nem lesz kíváncsi rád a gyereked, mint te most nem vagy kíváncsi rá." Ez jó duma, kár, hogy nem illik rám. Rengeteget foglalkozom vele.

3. Nem vagyok lusta, ezért nem mond semmit.

4. Tényleg kell idő "kozmira, shoppingra, barinőkre", nem értem azokat az anyákat, akik már 30 évesen 50-nek néznek ki, de ŐK SZUPERANYUKÁK!, csak épp leszarják magukat...

6. Viszont a mondatod azon részével, hogy "letojva a gyereked" nem értek egyet, mert rengeteget foglalkozom vele.

7. A férjem, nem a pasim.

8. Nem minden embernek kell ahhoz folyamatosan a munkahelyén ülni, hogy pénzt termeljen. Ha nem lenne a férjem, akkor is 6 számjegyű összegből élnénk havonta, még úgy is, hogy nem járok be dolgozni, és csak "kozmizok, shoppingolok, barinőzök".

2020. okt. 24. 06:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!