Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Egy hét múlva kezdi a 21...

Egy hét múlva kezdi a 21 hónapos kislányom a bölcsit. Szerintetek hogyan fog beilleszkedni? Mit csináljak, hogy korábban aludjon el este?

Figyelt kérdés

2 ember van akitől minden alkalommal félt és sírt a közelünkben, de másokkal nagyon barátságos, csak az első 10 percben szégyelli magát. Hamar barátkozik, a gyerekeket, állatokat szereti. A szüleink sose panaszkodtak rá, ha mi nem voltunk otthon és ők vigyáztak rá, nem keresett minket, nem kiabált, nem hisztizett. Viszont ha velünk a szülőkkel van, ordít ha nem úgy van ahogy ő akarja, nagyon anyás, ha elmegyek egy másik szobába kiabál vagy sír utánam. A nagyszülőkkel össze van szokva. Idegenekkel még nem hagytam, mindig itt voltam én is. Az unokatestvéremhez megyünk háromhetente egyszer, nekik is van egy kisgyerekük, aki egy hónappal nagyobb a kislányomnál.mikor ott vagyunk, lefoglalja magát a másik gyerek játékaival, a gyerekkel nem játszik csak ölelgeti. Minket számba se vesz olyankor.

Aludni csak a hálószobánkban szokott vagy anyósoméknál. Máshol sehol se tudtam elaltatni.

A gond az, hogy egy hét múlva kezdi a bölcsit, de baj van az esti elalvással. Eddig csak éjjel 12-kor sikerült elaltatni, napi kétszer aludott és reggel 10-kor kelt.

Veszesen közeleg a bölcsi, ezért a nappali alvást lecsökkentettük 1-re, de ígyis csak 11-kor alszik el és 9-kor ébred. Pesig már fél 10-kor ágyban van. Délben 2-kor alszik 2-3 órát. Este akármilyen fáradt, hamarabb nem tudom elaltatni.

jan. 17. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Majd a bölcsiben rendszert tanul. Egyébként lesz annyira fáradt a sok ígértél hogy aludni fog. Amúgy én nem hagynám 9ig aludni ébreszteni 7 kor délben ebéd és csöndes szobában addig fekszik míg el nem fog aludni. Du 3 kor kelteném akármennyit is aludt. Max estére fáradt lesz és mehet 8 kor aludni.
jan. 17. 18:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 2 évesen kezdte a bölcsit és mindig későn aludt el este, fél 11-11 körül.

Bármit csinálhattunk, nem változott, pedig nem a lakásban ültünk egész nap ingerek nélkül.

Szinte minden délelőtt sétáltunk, ha el is maradt délután biztos elmentünk valamerre és hosszabb időre.

Nálunk nincs tv sem. Mivel mi nem nézzük, neki sincs rá igénye, nem ismeri. Ha bekapcsoljuk sem figyel rá.

Reggel fél 8-8 között ébredt, ebéd után negyed 1-kor már aludt, viszont maximum fél 3-ig.

Februárban kezdte a bölcsit, 7 előtt kelnie kellett, a 2. héttől már 9-kor aludt, azon a nyáron 8 után nem sokkal kidőlt, annyira elfáradt. Mondjuk közrejátszik, hogy mi szinte minden délután a Dunán vagyunk nyáron, a víz kiszívja.

Most már ovis, legmaximumabb a fél 10 és alszik. Hétvégén is.

Változni fog, teljesen más fáradtság lesz, én aggódtam, mert így is kevesebbet alszik, mint a normál, de nem volt gond.

jan. 17. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Én reggel egyre korábban ébreszteném, és akkor este is hamarabb fog aludni valószínűleg, illetve a délutáni alvást is mindig kicsivel előrébb hozogatnám fokozatosan.

Talán nem lesz olyan vészes a beszokás, fiam hasonló volt, és simán beszokott.

jan. 17. 18:36
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Ejfelog fent van a 2 eves. Meg 11 ig? En meg ilyet nem is hallottam. Ez nagyon durva. Alt.20kor alszik ez a korosztaly, baromira elcsusztal a napirenddel, mar ne haragudj. Olyan 11-12 honaposan szoktak atallni a napi egy alvasra. 7kor keltsed akkor ebed utanra elfarad. Ti mikor alszotok? Mi mar 21.30kor a gyerekkel ,nalunk 5.20kor van keles. Gyerekek 6kor kelnek,hogy mind a 4 en beerjunk dolgozni,oviba,suliba.
jan. 17. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:
"már fél 10-kor ágyban van" ?????!!!! 8-ra ALUDNIA kellene.
jan. 19. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!