Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen jelei vannak ha egy...

Milyen jelei vannak ha egy kicsi bölcsőde érett ? (19 hónapos)

Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hónapos, egyre nehezebbek a mindennapok. Egész nap nyafog, hisztizik, sír. Semmit nem csinál egyedül, állandóan jön utánam és húz magával mindenhová. Éjjel főzök, takarítok mert szinte semmit nem hagy. Eddig bevontam a takarításba, most kivesz mindent a kezemből és menjek vele. Csak vele kell játszani.. éjjel nappal csavarogna, hozza a cipőjét hogy menjünk menjünk.. védőnő szerint mehet bolibe, valószínű otthon már unalmas. Se neki nem jó így, se nekünk szülőknek. Mintha kevesek lennénk. Mit gondoltok erről?
jan. 30. 09:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ne fogd a gyerekre, te akarsz megszabadulni tőle. Ha állandóan rajtad lóg, az szerinted annak a jele, hogy egész nap nélküled szeretne lenni? Érdekes logika.
jan. 30. 10:10
 2/28 anonim ***** válasza:
82%

Te unod a gyereket, nem ő téged.

Ha a bölcsis osztott figyelemből is több jutna rá, mint otthon, akkor te vagy a hunyó.

jan. 30. 10:16
 3/28 A kérdező kommentje:
Jesszus. Miért unnam a gyerekem? Egyszerűen nem tudunk a mindennapokban elfoglaltságot találni ami neki jó lenne. Ha átjönnek baratnomek a kisfiával semmi gond nincs. Vagy keresztlanyom aki egy évvel nagyobb, de vele is el van. Csak ezt mindennap nem lehet. De nem is ez volt a kérdés.
jan. 30. 10:21
 4/28 anonim ***** válasza:
90%

Lóf@szt. Egy másfél éves gyerek nem tud együtt játszani. Egymás mellett játszanak. Olvass egy kis fejlődéslélektant, mielőtt bemagyarázod magadnak, hogy a te kis hópihéd más, és hülyét csinálsz magadból.

Minden nap nem lehet. De programot minden nap csinálhatsz vele, azért vagy otthon.

jan. 30. 10:43
 5/28 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem olyan nincs, hogy egy gyerek "bölcsődeérett", mert alapvetően a gyerekek inkább kényszerből mennek bölibe, mint őszinte vágyból. Ez nem azt jelenti, hogy ne tenne neki jót a közösség, a bölcsis élet, az ottani foglalkozások, azt meg pláne nem, hogy ne járna szívesen a gyerek, csak érted, a bölcsiérettség az nem olyan, mint az iskolaérettség, vagy akár az ovikezdésnél, hogy vannak fix pontok, amiket megnézhetsz és ez alapján látod, hogy igen, ez a gyerek már mehet oviba/iskolába. Ez úgy működik, hogy ha te (illetve hát, ti, a szülők) úgy látod, hogy kevés vagy a gyereknek már, több korabeli foglalkozást igényelne, már unja a banánt a játszótéren, kerekítőn, mindenhol, ahol vagytok, és egyébként sem vagy képzett gondozó, aki 100 mondókát és tornát és gyerektáncot ismer, de látod, hogy a gyereknek igénye lenne erre, akkor beíratod bölcsibe (én ezt tettem, mindkét lányomnál). Ez alapvetően nem a gyerek érettségének a kérdése, mert ők még jellemzően az oviba sem szívesen indulnak 3 éves korukban, ez inkább az, hogy nektek mi működik. Én azóta jobb anyjuk tudok lenni, amióta közösségbe járnak, és nem az van, hogy egész nap zsonglőrködök a szórakoztatásukkal, gyerekkel való foglalkozással, a házimunkával, a sima munkával, és a minden egyébbel, hanem egyszerre egy dologra tudok mindig fókuszálni, és azóta a gyerekekkel töltött időt is sokkal jobban élem meg. Ezt meg nyilván ők is érzik. Szóval te látod, hogy neked, nektek mi lenne az ideális, mi lenne jó, és annak megfelelően tudod eldönteni, hogy akkor most ideje van-e már közösségbe küldeni a gyerkőcöt vagy sem.
jan. 30. 10:49
 6/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó.
jan. 30. 10:53
 7/28 A kérdező kommentje:
4-es ezt a bunkó, lekezelő kommunikációt fejezzük be a kérdés alatt. Tudom, hogy ez az oldal nagy százalékban erről szól, de ha nem tetszik a kérdés valamint nincs normális stílusban válasz lapozz tovább. Minden jót.
jan. 30. 10:56
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk a lányom mindig is szociális fajta volt, szerette a gyerekeket, barátokét is, játszótéren is. Szerette, ha megyünk Kerekítőre vagy Ringatóra, élvezte a többi babát. Többször aludt már nagymamánál 1,5 éves kora óta, gond nélkül elaltatták. Sokat játszottunk, már egy hónappal előtte beszéltünk a bölcsiről, kis figuráival eljátszottuk, hogy anya elmegy dolgozni, a kislányom bölcsibe. Egészen jól kommunnikált, alap dolgokat megértetett mindenkivel. Ettől függetlenül rettenetesen anyás volt, semmit nem lehetett csinálni tőle, csak szórakoztatni egész nap. Mégis a bölcsis beszoktatás simán ment, a gondozók is partnerek voltak mindenben, örömmel járt 1,5 évet. 2 évesen kezdte. Nem mondom, hogy bölcsődeérett volt, vagy minden napunk könnyen ment de a habitusa és a személyisége miatt jó ,,alapanyag" volt, így nem bántuk meg. Inkább szerintem ez a kulcsa a bölcsinek, hogy milyen maga a gyerek.

Kolléganőm gyereke mindig is magának való volt, nem élvezte a társaságot, zsivalyt sosem. Bölcsis beszoktatás is nehezen ment, inkább a gondozók társaságában volt. Oviban náluk is jobb lett a helyzet egyébként.

jan. 30. 11:27
 9/28 anonim ***** válasza:
88%

Teljes normális válasz. Egyszerű tényeket írtam. Nem tehetek róla, ha neked nem tetszik, mert útban van a gyereked🤷🏼‍♀️

Eleve azért találták ki a bölcsődét, mert az anyáknak dolgozni KELLETT. Nem azért, mert tömegesen tüntettek a másfél évesek.

Tőlem hazudhatsz magadnak, de másoknak ne legyen már kötelező benyelni.

#

jan. 30. 13:25
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan, hogy egy gyerek bölcsődeérett. A bölcsőde nem azért van, mert bármelyik ilyen kicsi gyereknek is jó lenne a korai elszakadás, hanem mert sajnos sok szülőnek muszáj dolgozni a megélhetés miatt. De azért a két éves kort ők is ki szokták várni...persze ez a te dolgod, te életed, de itt inkább az van, hogy te unsz már otthon lenni vele, nincs kedved komolyabban lefoglalni, szerintem.
jan. 30. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!