Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen jelei vannak ha egy...

Milyen jelei vannak ha egy kicsi bölcsőde érett ? (19 hónapos)

Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hónapos, egyre nehezebbek a mindennapok. Egész nap nyafog, hisztizik, sír. Semmit nem csinál egyedül, állandóan jön utánam és húz magával mindenhová. Éjjel főzök, takarítok mert szinte semmit nem hagy. Eddig bevontam a takarításba, most kivesz mindent a kezemből és menjek vele. Csak vele kell játszani.. éjjel nappal csavarogna, hozza a cipőjét hogy menjünk menjünk.. védőnő szerint mehet bolibe, valószínű otthon már unalmas. Se neki nem jó így, se nekünk szülőknek. Mintha kevesek lennénk. Mit gondoltok erről?
jan. 30. 09:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Írjatok olyat amivel le lehet foglalni egy másfél évest. Mert tényleg az nyafogason nincs más a napunkban. Az építő kockán, firkalas rajzolás, pipp és polli, bogyó babóca könyvek, takarítás túl vagyunk, mindenfélén túl vagyunk. Próbáltunk babozni, szerintem nem érti még teljesen. Tv nezest ne írjatok, az ki van zárva. Bujocskazni szeret, valamint kergetni egymást, fogocskazni, más gyerekekkel. Barátnőm kisfiával meg motorozni. Köszi
jan. 30. 14:52
 12/28 anonim ***** válasza:
71%

Bölcsöde érett?!

Szakadok a röhögéstől. Tényleg képes vagy ilyet kitalálni, hogy lepasszold szegényt. Nem semmi.

Minek vállaltad ember, ha már 19 hónap után besokalltál tőle? Dackorszak van, ki kell bírni. De oldja meg a bölcsi inkább? Ez marha jó.

jan. 30. 14:57
 13/28 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező-levegőre miért nem viszed ki? Fogsz egy vastag overált, beöltözteted és kint vagytok napi 2x1.5 órát. A legjobb arra, hogy ne otthon öljétek egymást.

A gyerek nem szobanövény.

jan. 30. 14:59
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
21 hónapos kora körül az enyém is ugyanilyen volt, fel is merült, hogy viszem mini csoportba oviba 2,5 évesen. Most 2,5 éves, végül nem volt hely 3 év alattiaknak, de nem is baj, mert kinőtt ebből a korszakából, amit én úgy éreztem, hogy már un engem. Pedig tiszta a lelkiismeretem, minden figyelmem az övé volt, de folyamatosan unatkozott, játszóra akart menni a többi gyerek után. Most is barátságos, de sokkal jobban leköti magát itthon olyan dolgokkal, amik 21 hónaposan egyáltalán nem érdekelték. Úgyhogy lehet, hogy nektek is ez csak egy fejlődési állomás. :)
jan. 30. 15:57
 15/28 A kérdező kommentje:

Szoktunk levegőre menni, minden délutáni alvás után kint vagyunk (idő függvénye), aminek az a vége hogy anya vegyél fel (jön és nyujtozkodik). És az a vicc, hogy direkt vettünk kinti motort is neki, azzal el volt pár alkalommal. Most már arra se ül rá hanem cipeli mintha muszáj lenne.

Utolsónak köszönöm, remélem nálunk is elmúlik ez a semmi nem érdekel, nyuglodos mindennapok. Én neki szeretnék jót, nem jó látni hogy semmi nem tetszik és üvölt egész nap. Ennyi az egész.

jan. 30. 17:40
 16/28 A kérdező kommentje:
Viszont egyébként, ha társaságban vagyunk egy hangja nincs játszóház pl
jan. 30. 17:42
 17/28 anonim ***** válasza:
82%

akkor vidd játszóházba

amúgy meg: szenzoros asztal, puzzle, gyurma, ujjal festés, bunker építés, diavetítőzés, rajzolt képre pompon ragasztás,akadály pálya, együtt főzés, lneklős tornafeladatok stb millió lehetőség van

jan. 30. 17:47
 18/28 A kérdező kommentje:

Asztal van neki, puzzle még nem tudja, pedig az is van. Diavetitozni szeret.

Akadálypályát még nem próbáltam, úgy hogy ez jó lehet. Együtt főzni csak a saját szetvaghato gyumolcseivel szoktunk. Élesben nem vállalom.

jan. 30. 18:12
 19/28 anonim ***** válasza:
82%

kérdező, nem asztal hanem szenzoros asztal, teljesen más a kettő.

együtt főzni meg tanuló toronyba rakod, adod neki az alapanyagokat, ismerkedik vele, kóstol, közben mondókázhatsz, taníthatod a zöldségek gyümölcsök húsok alapanyagok neveit stb. Nem arra gondoltam hog kockázza fel a húst vagy valami.

jan. 30. 18:24
 20/28 A kérdező kommentje:
Fischer price tanuló asztal van neki. És sajnos torony is van, abban sincs el (már). Egyedül kijön belőle és ha nem figyelek mindent kipakol vagy vegyem fel. Ezért döntöttem úgy hogy éjjel főzök, mikor alszik. Ha meg a kezébe adok ételt utána csak takarítok az óriási pacskalas vegett. Akkor meg az a baj.. hidd el nekem sem egyszerű kb két hónapja csinálja ezt. Viszont több holmit meg nem fogok ide venni mindene megvan amit a mai kor diktál. Ennyi se kéne , hogy legyen.. egy könyvben olvastam, hogy talán a túl sok játék a túl sok választási lehetőség is árt. Bőség zavara. Ebben is fogok most változtatni és el teszem a felesleges kacatokat.
jan. 30. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!