Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen jelei vannak ha egy...

Milyen jelei vannak ha egy kicsi bölcsőde érett ? (19 hónapos)

Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hónapos, egyre nehezebbek a mindennapok. Egész nap nyafog, hisztizik, sír. Semmit nem csinál egyedül, állandóan jön utánam és húz magával mindenhová. Éjjel főzök, takarítok mert szinte semmit nem hagy. Eddig bevontam a takarításba, most kivesz mindent a kezemből és menjek vele. Csak vele kell játszani.. éjjel nappal csavarogna, hozza a cipőjét hogy menjünk menjünk.. védőnő szerint mehet bolibe, valószínű otthon már unalmas. Se neki nem jó így, se nekünk szülőknek. Mintha kevesek lennénk. Mit gondoltok erről?
jan. 30. 09:57
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nincs bajom a gyerekemmel. A gondolattal van bajom, hogy talán én nem vagyok elég jó vagy érdekes.. bejárónőre vagy rendszeres étel rendelésre nem igazán futja, még így se hogy 0-24-es szórakoztatást igenyel. Ezt is ajánlottak már anyukák. Hogy miert nem rendelem a kaját. Vicces..
jan. 30. 18:57
 22/28 anonim ***** válasza:
80%
Azt mondjuk pl nem értem, hogy az miért baj, ha cipeli a kismotort (vagy bármi mást). Azzal is elvan, nekik minden játék, nem csak az, ha rendeltetésszerűen használnak egy eszközt. Aztán majd fog még motorozni is, nyugi...meg hogy matat, kupit, koszt csinál, gyakran akar ölben lenni, stb..hát ilyen a legtobb gyerek. De ami nekem a leginkább szemet szúr, hogy te minden lehetőséget, amit ajánlunk, élből elutasítasz, és teljesen bele vagy savanyodva az egészbe, írhatunk bármit, nem lesz jó, mert...és a gyereked is azért zaklatott szerintem, mert érzi rajtad, hogy neked már nyug őt szórakoztatni. Meg most ez, hogy szerinted semmi sem érdekli...akkor a bölcsiben sem fogja érdekelni semmi, hiába lesz ugyanúgy millió, meg egy játék, mint otthon, csak ott majd nem téged idegesít...változtass a saját hozzaallasodon szerintem, és akkor nem fogod ilyen nyugnek megélni a napokat. És ne legyél mártír, hogy éjszaka főzöl, meg takaritasz, mert ezzel csak egyre lejjebb mész a lejtőn, ami nem jó senkinek. Olyan merevnek is kar lenni, hogy jajj, tévét bizony nem fog nézni...hát ne azon nőjön fel, de nyugodtan kapcsold be tíz percre, amíg elmész wcre, megiszol egy kávét, meg visszairsz két embernek messengeren, mert ennyi nyugi neked is jar, és már se leszel olyan feszült. Ha pedig a te feszültséged csökken, akkor az övé is. Főzni meg nem kell bonyolult dolgokat, ha nincs időd, de akkor dobj össze egy bolognait porból szintén 10 perc alatt. Nem drága, de tök jó kaja, és már se éjszaka főztél pihenés helyett...generalod magadnak/magatoknak a problémákat, úgy érzem. Elhiszem, hogy nehéz, valamilyen szinten minden anyának az, kinek jobban, kinek kevésbé, de kicsit lazits azért. Én szinte minden nap 0-24ben egyedül látom el a hasonló korú gyerekemet, most részletekbe nem megyek bele, miért, de az elején én is tök idegbajos voltam, hogy enni, még levegőt venni sincs időm. Aztán lett időm, mert megtanultam könnyíteni a saját dolgomon:) viszont a bölcsi nem ez a kategória, mert még ha azt is hiszed, az milyen jó lenne neki a többi gyerek miatt, ez nem így van, mert amíg te, az anyja, ott vagy mellette, persze, hogy szereti a gyerekek tarsasagat. Egy teljesen idegen kozegben viszont minimum hónapok, mire majd nem zokogva, toporzekolva megy be, de utána is csak beletorodik egy ilyen pici gyerek a sorsába, nem szerelemből jár be.
jan. 30. 21:53
 23/28 anonim ***** válasza:
85%

"és ha nem figyelek mindent kipakol vagy vegyem fel"

Nem mondod? 🤣 Valóban, egy 1,5 évesre figyelni kell.

Ez a te bajod.

Nyűg vele foglalkozni, nyűg rá figyelni. Nyűg takarítani utána.

A bölcsiben nem neki lesz jobb, csak neked.

jan. 31. 06:42
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó még az sem biztos.

Mivel ha közösségbe kerül a gyerek jönnek haza a finomabbnál finomabb fertőzések. 2 hét bent, 1-2 hét otthon kb. Beteg gyerekkel otthon lenni dupla akkora nyűg.

De kérdező lazulj le tényleg. Így nem lehet. Éjszaka főzni?- eszembe nem jutna. Miért kell így begörcsölni mert ott egy gyerek?

jan. 31. 07:02
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

De a szoktunk kint lennire azt írod, hogy a d.u alvás után viszed csak ki.

Miért? Napi 2x kint kell lenni.

Reggel főzzél, tedd félre a kaját délig elvan a tűzhelyen. Kimentek játszani 1 órát. Bejöttök takarítás, mosás miegyéb. Aztán ebéd. D.u alvás. Addig te pihenj. D.u megint ki kell vinni a levegőre. Utána vacsora, fürdetés altatás és szabad vagy estére.

jan. 31. 07:06
 26/28 anonim ***** válasza:
19%

Kérdező szerintem keress inkább egy normális fb csoportot és ott tedd fel a kérdést. Az itteni válaszadók csak kifogatják az ember szavát, és beléd kötnek ahol tudnak.

Szerintem meg van olyan hogy egy gyereknek már kevés az amit anyuka tud nyújtani, főleg a szociálisabb fajtáknak. Ha megtehetitek akkor olyan bölcsit keress ahova nem muszáj hétfőtől péntekig menni, vagy nem csak alvás után lehet menni. Meglátod akkor mennyire tetszik a gyermekednek, hogy megy az elválás stb. Illetve ha nem egésznapokra van ott akkor azért kellő időt tud tölteni az anyukájával is. De ez csak egy vélemény.

febr. 1. 06:21
 27/28 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm, így tettem.
febr. 1. 09:27
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem írták, de amúgy jó tanács. Néha hagyd unatkozni a gyereket, de tényleg. Találja magát fel. Főzésnél én bevonom amibe tudom, de nem mindenbe. Volt eleinte nyüglődés, de megtanulta/megszokta, hogy akkor el kell magát foglalnia. Persze nem 1 óráig. De én sem folyamatos a tűzhely mellett állok. Eljátszik 5 percig, aztán odajön, leülök a konyha padlójára vele, játszunk vagy mesézünk aztan 5 perc múlva folytatom tovább. Többi időmet majdnem végig neki szentelem. De igenis tudja, hogy van, amikor nem tudok vele foglalkozni. Nekem megnehezíti, hogy terhes is vagyok. Így már tudja, hogy csak ritkán veszem fel, de pl kevergetni mindig. Azt nagyon élvezi.
febr. 1. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!