Nem dolgozom, mégis bölcsibe adom, ti is ezt tennétek?
15 hós lesz ősszel a bölcsikezdéskor. Van egy ovis és egy kisiskolás tesója. Az ovis 10-től 16-ig van oviban, a kisiskolás 8-tól 14-ig suliban, mindkettejüknek vannak délutáni elfoglaltságaik, ahova vinnem kell őket. A férjem sokat dolgozik, minden logisztikai feladat az enyém.
Most fejezem be az egyetemet nappalin (második diploma, nehéz mérnöki szak), de bejárnom már nem kell, a szakdogát is leadtam, csak pár vizsga van hátra. Múlt félévben nem sikerült semmit haladnom. Egyszerűen nem volt időm tanulni. Nem, az esték nem jók tanulni, 10 óra van, mire ki tudok jönni a gyerekszobából, néha több is, és olyankor állok neki eltakarírani a vacsora maradékait, vagy kitergetni, vagy másnapra előkészülni kajával, zuhanyozni, átgondolni a holnapot, és ami a legeslegfontosabb: férjjel beszélgetni. 3 gyerek mellett egyszerűen kötelező együtt lenni valamennyit esténként, mert rengeteg a napi megbeszélnivaló, és a nappali mókuskerékben egymáshoz szólni is nehéz, plusz kell egy kis testi-lelki simogatás mindkettőnknek ahhoz, hogy ne csavarodjunk be. Szóval esti tanulás kilőve.
Plusz szeptembertől indul az építkezés, amit kb. teljes egészében nekem kellene szerveznem (csak átépítés+felújítás, de nagy a ház). Én fogom intézni a másik két lakásunk kiadását, én csinálom a férjem könyvelését, én intézem a pénzügyeinket, és életünk minden kisebb vagy nagyobb ügyét, gondját. A férjem eszméletlen sokat dolgozik, csomó itthoni munkája is van a 8 órás benti munkán felül, szabadidőben pedig végre a gyerekekkel van, segít amennyit tud, nem panaszkodom rá, de így is sok a teher.
Napi 4-5 órát töltök kettesben legkisebbel, ez az idő egyszerűen kevés arra, hogy babástul tanuljak, figyeljem az építkezést, intézzek mindent, amit kell, vigyem a háztartást és megfelelő minőségben foglalkozzak a kicsivel. Nem megy. Egyszerűen lehetetlen. Úgy érzem, ha le akarok diplomázni és megcsinálni a házat, muszáj bölcsibe adnom a kicsit.
Viszont kívülről az emberek azt látják, hogy nem dolgozom, bejárnom sem kell az egyetemre, mégis lepasszolom szegény kicsit, csak hogy könnyebb legyen az élet. Vajon a fentiekhez hasonló részletességgel ismertetve a helyzetet is ugyanezt a benyomást keltem? Ti igenis inkább megpróbálkoznátok a lehetetlennel, csak hogy ne legyen bölcsis a kicsi? Mit gondoltok ilyen helyzetben a bölcsibe beadásról?
#66: Igen, aki munka miatt KELL hogy bölcsibe adja az oké. Aki meg olyan mint te és a saját kényelmét nézi az nálam nem oké továbbra se, hiába írsz kisregényeket ide.
Kérdeztél, válaszoltam. Még nagyon nagyon pici a gyereked és megtehetnéd hogy továbbra is magad mellett tartod. Ő nem tehet az egyetemi éveid ilyentén alakulásáról, gondoltál volna erre őelőtte.
Erről van szó, nem császáros meg anyatejes kontra tápszeres anyukákról, te vagy aki eljátssza itt a #húdesokfontosdolgomvanfontosembervagyok#.
Megfogalmaztad, amit akartam. Tipikus polgárpukkasztó kérdés értelmes ember nem kérdez ilyesmiről vadidegent, hiszen tudja, hogy úgyis ugranak az emberek mivel pici még a gyerek és ezt ném érti meg mrsennemvagyoktokeletesmintmasokesbolcsibeadommertkonyvelekmegmiegyebamugycsakapics-amvakargatnamotthonmertmilyenazmarhogyadolgozoszulotnemveszikegylaponazenkenyelmemmel. Meg tapszerezik itt..aki nem TUD szoptatni, mert nincs tej, nem elítélendő a tápszer. De aki azért tápszerezik, mert kényelmesebb, nem kell kelni cicizni, az elítélendő. Aki dolgozik, nem azért megy vissza, mert be akarja dugni a gyerekét bölcsibe, hanem, mert lejárt mindem juttatás és esetleg várják vissza, mert jó munkaerő. Fura ez a munka, mi?
És sajnálom, ha én egy gyerek mellett felújíttatni meg vállalkozni nem szülök 3 gyereket támogatásra. Akárhogy próbálod védeni magad, ezt elszúrtad. De nem mondom, hogy ne add be. Add be és majdd a gondozók nézik, ahogy megtanul ugrálni, biciklizni meg szobatiszta lesz, beszél..
De ezek az idők nem jönnek vissza amiket velük tölthetsz.
Kedves kérdező!
Remélem jól alakultak azóta a dolgok, és bölcsis a kicsi. Elképesztő, mennyi rosszindulatú anyuka szólt hozzá, és alkotott rólad véleményt. Mintha kb. eladni akartad volna a gyerekedet, nem pár órára bölcsibe adni. Hihetetlen, hogy ezzel a bölcsis témával kapcsolatban mennyire beszűkült ez az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!