Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Nem dolgozom, mégis bölcsibe...

Nem dolgozom, mégis bölcsibe adom, ti is ezt tennétek?

Figyelt kérdés

15 hós lesz ősszel a bölcsikezdéskor. Van egy ovis és egy kisiskolás tesója. Az ovis 10-től 16-ig van oviban, a kisiskolás 8-tól 14-ig suliban, mindkettejüknek vannak délutáni elfoglaltságaik, ahova vinnem kell őket. A férjem sokat dolgozik, minden logisztikai feladat az enyém.

Most fejezem be az egyetemet nappalin (második diploma, nehéz mérnöki szak), de bejárnom már nem kell, a szakdogát is leadtam, csak pár vizsga van hátra. Múlt félévben nem sikerült semmit haladnom. Egyszerűen nem volt időm tanulni. Nem, az esték nem jók tanulni, 10 óra van, mire ki tudok jönni a gyerekszobából, néha több is, és olyankor állok neki eltakarírani a vacsora maradékait, vagy kitergetni, vagy másnapra előkészülni kajával, zuhanyozni, átgondolni a holnapot, és ami a legeslegfontosabb: férjjel beszélgetni. 3 gyerek mellett egyszerűen kötelező együtt lenni valamennyit esténként, mert rengeteg a napi megbeszélnivaló, és a nappali mókuskerékben egymáshoz szólni is nehéz, plusz kell egy kis testi-lelki simogatás mindkettőnknek ahhoz, hogy ne csavarodjunk be. Szóval esti tanulás kilőve.

Plusz szeptembertől indul az építkezés, amit kb. teljes egészében nekem kellene szerveznem (csak átépítés+felújítás, de nagy a ház). Én fogom intézni a másik két lakásunk kiadását, én csinálom a férjem könyvelését, én intézem a pénzügyeinket, és életünk minden kisebb vagy nagyobb ügyét, gondját. A férjem eszméletlen sokat dolgozik, csomó itthoni munkája is van a 8 órás benti munkán felül, szabadidőben pedig végre a gyerekekkel van, segít amennyit tud, nem panaszkodom rá, de így is sok a teher.

Napi 4-5 órát töltök kettesben legkisebbel, ez az idő egyszerűen kevés arra, hogy babástul tanuljak, figyeljem az építkezést, intézzek mindent, amit kell, vigyem a háztartást és megfelelő minőségben foglalkozzak a kicsivel. Nem megy. Egyszerűen lehetetlen. Úgy érzem, ha le akarok diplomázni és megcsinálni a házat, muszáj bölcsibe adnom a kicsit.

Viszont kívülről az emberek azt látják, hogy nem dolgozom, bejárnom sem kell az egyetemre, mégis lepasszolom szegény kicsit, csak hogy könnyebb legyen az élet. Vajon a fentiekhez hasonló részletességgel ismertetve a helyzetet is ugyanezt a benyomást keltem? Ti igenis inkább megpróbálkoznátok a lehetetlennel, csak hogy ne legyen bölcsis a kicsi? Mit gondoltok ilyen helyzetben a bölcsibe beadásról?

2019. júl. 28. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 A kérdező kommentje:
Persze tudom a bölcsis gyerekek mind nyomorékok, csak úgy, mint a császáros vagy tápszeres gyerekek, de hátha az enyém kivétel lesz.
2019. júl. 31. 18:23
 62/78 anonim ***** válasza:
91%
Hajrá!
2019. júl. 31. 18:37
 63/78 A kérdező kommentje:
Köszi
2019. júl. 31. 18:43
 64/78 anonim ***** válasza:
14%
Az én gyerekem is "császáros - tápszeres", elég butaság ezeket ide keverni. Viszont továbbra is rossz a prioritásod és az nem a gyerek hibája hogy nem fejezted még be az egyetemet. Nem ő akart érkezni, ti vállaltátok most...
2019. júl. 31. 18:57
 65/78 anonim ***** válasza:
14%

Eléggé az a benyomásom, hogy azért van ennyi gyerek, hogy felvehessetek különböző támogatásokat és az ilyesmit nagyon elítélem. Diplomás gyed, csok, stb stb.

Sajnos ilyen világot élünk. Én soha nem vállalnék azért több gyereket mert "akkor jár ez meg az".

Az ilyen embereket lenézem és elítélem. Ez van.

2019. júl. 31. 18:59
 66/78 A kérdező kommentje:

Írtam már, hogy nem csokozunk. Gyedet pedig munkaviszony után kapok, nem az egyetem miatt. Se babaváró, se jelzáloghitel elengedés, sem semmi nem érint minket. Azért vállaltunk ennyit, mert így érezzük teljesnek a családunkat.

Amúgy szerintem nagyon is jól rímel a bölcsiellenességre a császáros-tápszeres téma. Bár engem egyik sem érint szerencsére, más kérdéseknél hasonló szemrehányásokkal találkoztam, pl. ha valaki feladja a szoptatást, pedig az internet népe úgy ítéli (mert az ilyesmit kiválóan meg tudja állapítani), hogy több energiabefektetéssel igenis ment volna az a szoptatás, csak túl kényelmes és önző megerőltetni magát a kérdező. Rendszeres ott is a "minek szül az ilyen" és társai (mint a fenti "nem a gyerek akart megszületni, te vállaltad"), pedig szerencsétlen nő már így is erőn felül küzd. Borzasztóan szeretném egyszer megérteni az ilyen ítélkezők lelkivilágát, hogy empátiával fordulva feléjük ne bosszantsanak annyira, mert így értetlenül szimplán csak sggfejeknek tűnnek.

Csak hogy értsem tehát: anyagiak miatt baba mellett munkahelyen dolgozni szabad, mi több, tiszteletreméltó, de ugyanezt úgy, hogy előtte befejez az ember egy félévet az egyetemen már önzőség? Tehát ha én most kidobnám az egyetembe eddig befektett éveimet, és fél év múlva elmennék pénztárosnak az aldiba, akkor már rendben lennénk? Őszintén azt gondolod, hogy az volna a helyes dönés, ha 4 év után az utolsó vizsgák előtt feladnám az egészet, mert annyira káros heti 3-4 alkalommal pár órát bölcsiben töltenie a gyereknek, hogy ezt az árat simán megéri elkerülni ezt? Az a válasz, hogy szülés előtt kellett volna diplomázni, most nem ér. Ez van most, ezzel a szituációval kell kezdenem valamit. Hm?

2019. júl. 31. 21:31
 67/78 anonim ***** válasza:
35%

A hajrát cinizmusból írtam. Minek írtad ki a kérdést, hogy összeugraszd a népet? Ha egyetemista vagy és építkezel, miért nem tudod eldönteni, hogy mit csinálsz? Olyan regényeket írsz, el se olvasom. Aki azt írja, ne add bölcsibe azt lepontozod és megvéded a saját állításodat. Szerintem csak összeakartad ugrasztani a népet a sajnálom, hogy nem vagyok tökéletes más biztos főz 3fogásos ebédet és kitakarítja a házat én nem vagyok ilyen, de a sok ősanya! Ez rengeteg kérdés összemixelése.

Nagyona jól csinálod, csak így tovább, szuper anyuka vagy!

(Ha ezt akartad olvasni, mert én nem hiszem el, hogy valaki ilyen szerencsétlen legyen a sok ősanyához képest.)

2019. aug. 1. 07:07
 68/78 A kérdező kommentje:

Értettem a hajrát. Úgy éreztem, ezzel lezárjuk a mi vitánkat, úgysem értünk egyet, és különben is leszrod mit csinálok, csináljam csak, hajrá. A köszit is ennek megfelelő hansúllyal szántam. Már csak a 79%-os válaszolóval vitázok. Nem ugrott össze a nép, te és a másik válaszoló voltatok olyan kitartóak és arrogánsak, hogy vita alakuljon ki. Azokkal nem szálltam szembe, akik kulturáltan és toleránsak fogalmaztak meg ellenvéleményt. Mindenkinek szíve joga másképp gondolkozni. Ezért írtam ki a kérdést, hogy mások véleményeit megismerjem. Nem azért, hogy dönteni tudjak, már döntöttem.

De az nagyon zavar, ha minősítgetnek az ellenvéleményesek. Más, amikor valaki azt írja, "én nem így döntenék, esetleg ezt és ezt másképp csinálnám, ezért és ezért, de neked kell tudni, hogy nektek hogy jó", és megint más a "rosszul döntesz, rosszul gondolkodsz, mindent rosszul csinálsz, hülye vagy, szegény gyerek, én ennél sokkal jobban csinálom" mentalitású válaszok. Mások kérdéseiknél is nagyon zavar az ilyesmi. És ezzel bizony szembe fogok szállni.

2019. aug. 1. 09:00
 69/78 anonim ***** válasza:
68%
Oké. Tedd azt. Úgyis bölcsibe megy a gyerek mi itt a kérdés?
2019. aug. 1. 09:08
 70/78 A kérdező kommentje:
Meg mindig mások véleménye volt a kérdés. Kaptam is válaszokat. Köszönöm.
2019. aug. 1. 10:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!