Nemzeti dohányboltban dolgozom. Az egyik honapban 5 nappal többet dolgoztam es a fizetésem megis ugyanannyi volt. Ilyen létezik?
Figyelt kérdés
Azt mondta a fönököm hogyha nem a pihenönapomon jövök be plusszba akkor tökmind1 hogy 18 napot dolgozom vagy 23at a fizu ugyanannyi lesz. Ezen kivül parszor mar dolgoztam pihenonapomon plusszba es ki se lett fizetve, merthogy nem szoltam hó végén h volt plussz napom( amire am ö kért meg h jöjjek be).#nemzeti dohánybolt #fizetês
2017. máj. 3. 09:29
1/5 anonim válasza:
Hogyha havi összegben állapodtatok meg, akkor ugyanannyi, tehát ha mondjuk egy hónapban van 3 munkaszüneti nap ami miatt nem nyit ki a bolt, akkor ugyanannyit kapsz, mint abban a hónapban amelyikben nincs egy munkaszüneti nap sem.
Ha óradíjban állapodtatok meg, akkor minden hónapban változhat a ledolgozott óráktól függően.
Ha meg plusszban hív be, akkor az túlóra, szóval azt fizetnie kellene.
2/5 anonim válasza:
1. vagyok.
A plusszban behívott dologra mondhatod neki, hogy, ok, nem szóltál, akkor fizesse ki utólag vagy csapja oda a következő havihoz. Nehogy már azt gondolja, hogy majd ingyen behívogat. Ha meg nem fizeti ki, akkor legközelebb egyszerűen mondd meg neki, hogy nem tudsz jönni.
3/5 anonim válasza:
A pihenőnapos/plusz napos részét nem nagyon értem, így csak az elő részéhez tudok hozzászólni. Teljesen normális, ha havibérben vagy. Én munkanapokon dolgozom, a munkaszüneti napok miatt áprilisban csak 18 napot dolgoztam, májusban viszont 22 munkanap lesz, ennyiszer kell bemennem. a fizetés ugyanannyi, mivel havibér szerepel a szerződésemben. A tied is valszeg így műdödik.
4/5 anonim válasza:
Ha havi bèrben àllapodtatok meg ès nem òraberben, akkor teljesen jogos, nincs semmi törvènysertès itt.
5/5 A kérdező kommentje:
Fix bér van a fönök állítása szerint. Viszont volt már legalább 10 olyan nap amikor pihenönapon dolgoztam és nem lett kifizetve.
2017. máj. 4. 22:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!