Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az én okos 2 éves kisfiamnál...

Az én okos 2 éves kisfiamnál ma diagnosztizáltak autizmust, most az öngyilkosságon gondolkodom, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 18:31
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/242 A kérdező kommentje:
de tenyleg azt gondolod hogy ezt nem fogjak eszrevenni?
2016. márc. 9. 14:32
 162/242 anonim ***** válasza:
100%
Itt szegény gyereknek a legnagyobb hátránya a szülő hozzáállása. A bajok ott kezdődnek. Nekem pl egy súlyosan látássérült testvérem van, de tudod mire vitte volna, ha a szüleink így álltak volna hozzá, hogy képtelen az önálló életre, hiszen látásnélkül hogyan?! Elárulom, semmire nem vitte volna, így viszont tanult, művelt önálló ember lett belőle, pedig sokszor látom, hogy a szülők "hülyeként" kezelik, pedig "csak" megtanultak más érzékszervekkel "látni". Az autizmus is hadonlóképpen működik, ha úgy kezeled, mint egy beteg embert az is lesz (ezzel megalapozod neki a jövőjét a szülei elvesztése után egy otthonban), de, ha egészségesként kezeled és megfelelően, esélyt adsz neki egy normális életre. Szerintem először a hozzáállásodon változtass. Nem mellesleg én felkeresnék a helyedben másik orvost, másik intézményben, mert egyáltalán nem biztos, hogy megfelelően van diagnosztizálva a gyermeked.
2016. márc. 9. 14:37
 163/242 anonim ***** válasza:
84%
56%-os! A te gyereked.legnagyobb ellensége te vagy. Nem a környezeted ítéli el,.rekeszti ki, hanem te magad. Te szégyelled őt.
2016. márc. 9. 15:02
 164/242 anonim ***** válasza:
100%

Elmesélek neked egy történetet, hogy lásd van sokféle autizmus és vannak súlyosabb és enyhébb betegek. Ismertem egy lányt, aki akkor volt 13 éves, én 15 voltam (most 28 vagyok, de sosem felejtem el a lányt). Súlyos autista volt, pl beszélni egyáltalán nem tudott, teljesen a saját kis világába élt, ahova senkit "nem engedett be". A szülei lemondtak róla, otthonokból otthpnokba helyezték, időnként a gyerek pszichiátriára került. Én valahogy mindig is érzékenyebb voltam a sérült emberek iránt, ez ösztönből jött nálam. Sokan bántották felnőttrk, egészséges gyerekek egyaránt, én mindig megvédtem. Sokat foglalkoztam vele, sokat sétáltam vele, szeretgettem, amit azelőtt ő sosem kapott meg, míg egy nap már beengedett a világába és bár szavakkal nem, de kommunikált velem, ha megöleltem viszonozta már, de volt, hogy magától is megölelt, befonta a hajam és sétálni hívott. A nővérek a kórházban meg voltak lepődve, hogy mennyivel másabbul viselkedett, ha vele voltam. Mivel hordtak minket terápiás céllal (engem depresszióval kezeltek) lovagolni, velem már azt megengedték, hogy lovagoljon és sokat, nagyon sokat nevetett, ami előtte nem volt rá jellemző. Sajnos aztán nyomát vesztettem ennek a lánynak, de tudom, hogy boldoggá tehettem az életéből pár hetet és olyan őszinte szeretetet kaptam tőle, amit soha mástól, mert a szeretet gyógyít, mellettem nem is voltak meg a durva tünetei.

A másik eset egy enyhe autista srácról szól, aki élte a gyerekek, később egyetemisták átlagos életét, néhány berögződéssel, de nagyon okos volt, mivel mindenki úgy kezelte, mintha semmi baja nem volna.

Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy neked kell mindenben mellette állni, szeretni és neked kell eldönteni, hogy milyen életet kívánsz neki (egy otthonban, igazi szeretet nélkül, kiszolgáltatva, vagy egy önálló, boldog, TELJES embernek szeretnéd nevelni).

2016. márc. 9. 15:04
 165/242 anonim ***** válasza:
10%
A környezete nem rekeszti ki mert nem tudják. Soha nem szégyelltem a fiam. Lelkiismeret furdalásom van nyilván, hiszen miattunk beteg, a mi génjeink miatt. Most pedig megteszek mindent, hogy amennyire lehet normális élete legyen. Nehéz elfogadni a betegségét, mert vele vagyok és olyan édes kedves gyerek nem látni, hogy beteg.
2016. márc. 9. 15:32
 166/242 A kérdező kommentje:
na most ezen en is kiakadtam!mi az hogy mi tehetünk rola?ha tudtam volna hogy ez lesz nem szülök gyereket!akkor ennyi erövel senki ne szüljön hatha auti lesz????
2016. márc. 9. 16:23
 167/242 anonim ***** válasza:
100%

# 165: Eleve ott kezdődik, hogy az autizmus nem egy betegség. Ez egy állapot. Nem kéne betegnek tartani a gyereked, hanem elfogadni az állapotát és nem szégyellni.

Az én gyerekemet sem rekeszti ki senki, pedig MINDENKI tudja róla, hogy auti. És ő erre büszke.

2016. márc. 9. 16:53
 168/242 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekem üzeni a következőt (autista, 9 és fél éves):

"Ha valakiről eltitkolják, hogy autista, akkor úgy bánnak vele, mint egy átlagos emberrel, pedig az autistákkal nem úgy kell bánni."

Ez egy érintett álláspontja az ügyben.

2016. márc. 9. 16:55
 169/242 HungryHungary válasza:
100%
Szervusz!Én 12 éves vagyok, van két autista unokaöcsém!A keresztanyám és a keresztapám majdnem az egész házat átalakították nekik napirendet rakott, fejlesztőhöz járnak, és agyfejlesztő tornát végeznek amihez semmi különleges eszköz nem kell csak egy jóga labda! Ezek mind nagyon jó dolgok és mind ajánlom! Facebokon is rengeteg ilyen oldal van! Hogyha mondjuk azt szeretnék hogy ne menjenek be a szobájába egy piros hátoldalú lapot tesz vagy tesztek az ajtajára! És látod ők se lettek öngyilkosok! A gyermekednek szüksége van rád és ők is nagyon szerethetőek!
2016. márc. 9. 18:37
 170/242 A kérdező kommentje:
Kedves utolso tudom hogy igazad van csak sokszor ugy erzem egyszerüen keptelen leszek vegignezni egy eleten keresztül hogy ö soha nem lesz olyan mint egy nem auti gyerek.Bár azt hogy ö milyen is lesz még senki sem tudhatja.
2016. márc. 9. 19:42
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!