Az én okos 2 éves kisfiamnál ma diagnosztizáltak autizmust, most az öngyilkosságon gondolkodom, hogyan tovább?
Nem SNI-s, szuperintelligens autista kislányt nevelek. Értelmes, aranyos, cuki, imádom.
Nekem sem volt könnyű a diagnózis után. Mi arra gondoltunk, hogy a gyerek ugyanaz, mint tegnap volt, még mielőtt diagnózist kapott. Ugyanúgy szeretjük.
EGy percig gondolkodtunk táplálék-kiegészítőkben, diétákban, de szerencsére valaki lebeszélt minket a pénzkidobásról.
Normál oviba jár, kicsit megkésett volt a beszéde, ezért fejlesztésekre hordjuk. Az oviban csak annyit mondtunk, hogy a megkésett beszéde miatt kell csak. Logopédia, mozgásfejlesztés, auti spec fejlesztések erre specializálódott alapítványoknál.
Magánúton fejlesztjük, hogy ha iskolás lesz, és bírja a normál általánost, mehessen. Nagyon értelmes, szerintem az elit gimiket is bírni fogja. Sok pénz és energia, de megéri. Nagyon sokat tanult a gyerek másfél év alatt, a kezdetkor nem gondoltam volna, hogy így lesz.
Szerintem, ha SNI-s papírral kapná az ingyen fejlesztéseket az oviban, azzal nem sokra mennénk. Nagyon sok a panasz, nincs elég szakember, azok sem értenek hozzá. Mi Budapesten élünk, mi lehet egy kisvárosban?
SNI-sként nem vihetném bármelyik általános iskolába, csak a szarabbakba vennék fel, vagy hordhatjuk iszonyat messze.
Ha van időtök vele sokat foglalkozni, akkor nézz körül ABA, son rise terápiák között. Hosszú távon nem annyira megterhelő anyagilag, mint először tűnik, és nem kell cipelned hetente többször mindenhová. Ez egy teljesen új világ, és majd meglátod, hogy milyen jó, hogy nem lettél öngyilkos :-)
Van sok szülőknek való könyv, fejlesztési ötletekkel. Olvass sokat! Auti.hu vagy [link] nekem is sokat segített az elején, meg most is.
Keress hasonló cipőben járó családokat, és beszélgess. Örökké hálás leszek egy pár anyukának, aki kirángatott a "kakából" az elején. Neked is sok sikert kívánok.
Kedves utolso!nektek hol
diagnosztizaltak?milyen kodot kapott?milyen konkret tunetek voltal?pici koraban ertette a beszedet?koszi a biztatast!
Szia! Edes anyukam 10 even keresztul dolgozott egy intezetbe ahol Autista es Dawn-sindromas felnott es oreg emberek vannak.
Oket fiatalon adtak be az intezetbe ott fejlesztik oket.
Egyszer - ketszer en is bementem anyukamhoz de amit en ott lattam el se hittem.
Volt egy dicsoseg fal tele eremmel, kupaval, oklevellel, minden fele kezzel keszitett targyal, festmennyel amit meg is lehetett venni tobb szaz ezer forintert .
Ezt mind ok keszitettek. Hidd el attol mert Autista van kulonleges kepesseguk ami csak nekik van. En hozzajuk kepes suta vagyok! Olimpiakra jarna , kulfoldre menne koncertet adni.
Hidd el a te gyereked egy kulonleges kisfiu!
Gondold bele ki lennel ha nem tudnad , hogy a fiad Autista? Boldog anyuka?
Megvaltozott a fiad miutan megtudtad?
Valoszinuleg te is tudod magadban a valaszt! Szeresd a fiad ugy amilyen!
Az elet csodas es titeket kivalasztott , hogy megerezzetek mi az igazi torodes es szeretet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!