Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az én okos 2 éves kisfiamnál...

Az én okos 2 éves kisfiamnál ma diagnosztizáltak autizmust, most az öngyilkosságon gondolkodom, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 18:31
 201/242 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Megpróbálok mindegyikre reagálni.Egyébként az öngyilkossággal kapcsolatban annyit.hogy jelenleg olyan érdekes a helyzet van olyan hogy kicsit jobban vagyok,aztán egyszer csak megint rosszul leszek amikor bevillan hogy uristen csak álmodok vagy komolyan az én fiamról mondták ezt??na és olyankor jönnek a rossz gondolatok....szóval ilyen hullámokban jön ez a gondolat...
2016. márc. 11. 20:30
 202/242 anonim ***** válasza:
Igen, ez a gyászreakció, amiről már írtak.
2016. márc. 11. 21:43
 203/242 anonim ***** válasza:
Keress meg egy pszichiátert! Sokat tud segíteni! Kitartás!
2016. márc. 11. 21:53
 204/242 anonim ***** válasza:
66%
Biztos, hogy nem én vagyok mivel nagyon ritkán írok a gyerekes részbe, akkor is max a gyerekek méretével kapcsolatosra, ide is csak a hasonló helyzetem miatt írtam. Nincs velem semmi gond és megbántott sem vagyok, csak nehéz elfogadnom a fiam betegségét, főleg úgy, hogy még alig látszik rajta. Most itthon vagyok vele. Az elmúlt 1 hétben ma volt egy tipikus autista tünete. Nem ette meg a tejsütit mert összenyomódott kicsit és egy darab letört belőle ezért közölte, hogy nem kell. Vele pl. soha nem volt olyan gond, hogy nem lehet vele elmenni. 5 év alatt egyszer hisztizett boltban mert nem kapott meg valamit. Igaz későn pár hónappal a 3. szülinapja előtt kezdett rendesen beszélni érthetően, de mindig kommunikált megértette magát. Barátkozós, beszélgetős, szeretet éhes kisfiú. Kiemelkedően okos ( nem szerintem, hanem az óvónők és a fejlesztő szerint). Nehéz elfogadnom, hogy ilyen súlyos beteg. Az, hogy nem lesz sni-s papírja és nem megy speciális iskolába nem az én ötletem volt, hanem a fejlesztőé és pedagógus ismerőseimé.
2016. márc. 11. 22:13
 205/242 anonim ***** válasza:
50%

Nem SNI-s, szuperintelligens autista kislányt nevelek. Értelmes, aranyos, cuki, imádom.

Nekem sem volt könnyű a diagnózis után. Mi arra gondoltunk, hogy a gyerek ugyanaz, mint tegnap volt, még mielőtt diagnózist kapott. Ugyanúgy szeretjük.

EGy percig gondolkodtunk táplálék-kiegészítőkben, diétákban, de szerencsére valaki lebeszélt minket a pénzkidobásról.

Normál oviba jár, kicsit megkésett volt a beszéde, ezért fejlesztésekre hordjuk. Az oviban csak annyit mondtunk, hogy a megkésett beszéde miatt kell csak. Logopédia, mozgásfejlesztés, auti spec fejlesztések erre specializálódott alapítványoknál.

Magánúton fejlesztjük, hogy ha iskolás lesz, és bírja a normál általánost, mehessen. Nagyon értelmes, szerintem az elit gimiket is bírni fogja. Sok pénz és energia, de megéri. Nagyon sokat tanult a gyerek másfél év alatt, a kezdetkor nem gondoltam volna, hogy így lesz.

Szerintem, ha SNI-s papírral kapná az ingyen fejlesztéseket az oviban, azzal nem sokra mennénk. Nagyon sok a panasz, nincs elég szakember, azok sem értenek hozzá. Mi Budapesten élünk, mi lehet egy kisvárosban?

SNI-sként nem vihetném bármelyik általános iskolába, csak a szarabbakba vennék fel, vagy hordhatjuk iszonyat messze.

Ha van időtök vele sokat foglalkozni, akkor nézz körül ABA, son rise terápiák között. Hosszú távon nem annyira megterhelő anyagilag, mint először tűnik, és nem kell cipelned hetente többször mindenhová. Ez egy teljesen új világ, és majd meglátod, hogy milyen jó, hogy nem lettél öngyilkos :-)

Van sok szülőknek való könyv, fejlesztési ötletekkel. Olvass sokat! Auti.hu vagy [link] nekem is sokat segített az elején, meg most is.

Keress hasonló cipőben járó családokat, és beszélgess. Örökké hálás leszek egy pár anyukának, aki kirángatott a "kakából" az elején. Neked is sok sikert kívánok.

2016. márc. 12. 06:54
 206/242 A kérdező kommentje:

Kedves utolso!nektek hol

diagnosztizaltak?milyen kodot kapott?milyen konkret tunetek voltal?pici koraban ertette a beszedet?koszi a biztatast!

2016. márc. 12. 07:38
 207/242 A kérdező kommentje:
Kedves 56 szazalekos valaszolo ahogy latod rengetegen beszamolnak arrol hogy van olyan autista aki teljes eletet el orvos lesz vannak gyerekei ez az ertelmi szinttol fugg.ha a te gyereked beszel latod rajta az ertelmet akkkor miert akarod ot sulyos betegnek beallitani?szerinted egy autista orvos sulyos beteg?ha a fiad ertelmileg erintett lenne megertenelek de igy?vagy milyen tuneteket produkal most a fiad ami miatt sulyos betegnek latszik?
2016. márc. 12. 07:46
 208/242 A kérdező kommentje:
egyébként a gyogypedagogus akihez még az alapitvány elött vittem el a gyerekemet alig akarta elhinni amikor elmondtam a diagnozist.azt mondta ö ilyen gyerekekkel foglalkozik és egy gyerekröl 5 perc alatt megállapitja hogy autista.De a fiamrol még egy papirt is kiadott hogy ö nem talál rajta autista tüneteket(mármint még annak idején adta ezt ki)Azt mondta biztosan nem tipusos autista(nem tudom ez mit jelent)merthogy funkcionálisan játszik a játékokkal autót tologat kirakozik rajzol.eleve ez nem jellemző.emelett mintha játékokat játszik babát etet és utánoz minket.és mindent megmutat,csak közben nem néz rám,tehát nem osztja meg.ha én pl.elkezdek takaritani azonnal ö is elkezd.Szóval érdekes ez az "állapot".Azt mondták az alapitványnál hogy "igen,van sok jó dolog,amit látunk a fiánál,mintha játék,mutogatás,stb,de a diagnózis akkor is áll"
2016. márc. 12. 08:06
 209/242 A kérdező kommentje:
mi vidéken élünk 350 kmre Budapesttől.gondolom tudjátok,hogy vidéken katasztrófa a helyzet ellátás szempontjából.Gondolkodok rajta,hogy egy héten egyszer Pestre fogunk utazni.Kérdés:tudja e valaki,egy 2 éves gyereket hova lenne érdemes vinni Pesten autista specifikus fejlesztésre?
2016. márc. 12. 08:55
 210/242 anonim válasza:
100%

Szia! Edes anyukam 10 even keresztul dolgozott egy intezetbe ahol Autista es Dawn-sindromas felnott es oreg emberek vannak.

Oket fiatalon adtak be az intezetbe ott fejlesztik oket.

Egyszer - ketszer en is bementem anyukamhoz de amit en ott lattam el se hittem.

Volt egy dicsoseg fal tele eremmel, kupaval, oklevellel, minden fele kezzel keszitett targyal, festmennyel amit meg is lehetett venni tobb szaz ezer forintert .

Ezt mind ok keszitettek. Hidd el attol mert Autista van kulonleges kepesseguk ami csak nekik van. En hozzajuk kepes suta vagyok! Olimpiakra jarna , kulfoldre menne koncertet adni.

Hidd el a te gyereked egy kulonleges kisfiu!

Gondold bele ki lennel ha nem tudnad , hogy a fiad Autista? Boldog anyuka?

Megvaltozott a fiad miutan megtudtad?

Valoszinuleg te is tudod magadban a valaszt! Szeresd a fiad ugy amilyen!

Az elet csodas es titeket kivalasztott , hogy megerezzetek mi az igazi torodes es szeretet!

2016. márc. 12. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!