Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akinek értelmi fogyatékos...

Akinek értelmi fogyatékos lett a gyermeke, mikor diagnosztizálták és mik voltak a tünetek csecsemő korban és később?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy sokat sírt, nem tartott szemkontaktust, nem mosolygott esetleg stb.

Miért alakult ez ki, lehet tudni? esetleges oltás miatt, vagy baleset érte, vagy egyszerűen csak így született?

2014. ápr. 3. 09:30
 1/1 anonim ***** válasza:
az én lányom egyszerűen így született :) mai napig nincs diagnózis, pedig lassan 14 éves... nálunk csak annyi volt, hogy egyszerűen nem úgy fejlődött, ahogy kellett volna... mindenben le volt maradva... 1 évesen küldtek minket neurológiára... (hiába mondtam én már fél évesen, hogy még ezt se csinálja, azt se csinálja, annyit mondtak, nyugodjak meg csak lusta..) sírni sose sírt... ha éves is volt csak nyöszörgött :) szemkontaktust mindig is tartott, és a mai napi nagyon jó kedélyű :) de rengeteg féle betegség van, mindegyiknek más a tünete... egy ismerősömnél folyamatosan sírt, semmivel nem lehetett megnyugtatni...(ő oxigénhiánnyal született, komoly értelmi fogyatékos lett, 10 éves koráig élt..) másiknál szemkontaktus nem volt és úgyszintén a mozgása sem úgy fejlődött... (ő Angelmann szindrómás) Down-nak ugye tipikus jelei vannak... ott nincs kérdés... megint egy másik ismerősömnél a magába zárkózás, a szemkontaktus hiánya, közömbösség jelei voltak (ő autista)
2014. ápr. 3. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!