Csecsemő Uh. Szűrést a TB állja beutalóval? És ha igen kinek hol sikerült? Mert nekem mindenhol fizetősnek mondták ahova telefonáltam.
Van olyan hely ahol fizetni kell érte, de ha az orvos ír beutalót (megfelelő diagnózissal) akkor ott sem kell fizetni.
Ha legközelebb telefonálsz diktáld be a diagnózist is és akkor kiderül kell e fizetned azon helyen.
Pesten nem tudom, hogyan működik, de nálunk Keszthelyen automatikusan UH-zák az újszülötteket pár naposan az újszülött osztályon ingyen. Ha valami eltérés van és kontrollra kell menni, akkor a gyerekorvos ad beutalót a következő UH-ra, és az is ingyenes. Ha valaki Z.egerszegen szül (ott pénzért lehet kérni csak az UH-ot), és ott mondjuk nem UH-zták meg, akkor a gyerekorvos ad beutalót, és Keszthelyen megnézik ingyen.
Szerintem bárhol is laktok, ha a gyerekorvos ad beutalót az UH-ra, akkor ingyen megcsinálják, ott ahova területileg tartoztok. Mindenképp a gyerekorvostól lenne érdemes ezt megkérdezni.
Heim Pál kórházban 9.000 Ft a hasi UH és akkor nem kérnek beutalót. Ha beutalód van akkor bemondod a diagnózist és megmondják kell e fizetned.
Attól is függ, hogy milyen UH? (hasi, csípő, koponya)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!