Táppénzen voltam idáig. Szülés előtt 28nappal szülési szabadságra vettem magam. Munkáltatóm könyvelőjének 1hete leadtam a papírokat hogy intézze a tgyás-t az oepnél. Most telefonáltam és sehol semmiféle papírt nem adott le. Mit csináljak?
Szia!
Szerintem kérd el a könyvelőtől a papírokat és add le te az oepnél! Én már az elejétől nem a cégnek adom a táppénzes papírjaimat, mert volt, h elfelejtették leadni, és így én viszem be az opehez minden 2hetente!!! Ez a biztos! És nekem azt mondták, h majd a Tgyás-t is igényelhetem ő általuk, csak valami papírt kell kérnek a cégtől. De azt majd kérdezd meg bent! Mondjuk nem értem miért mész szabadságra, én azt meghagynám és majd a 3év letelte után kifizetettném velük :) Kirúgni meg nem rúghatnak ki terhesen! :DDD Úgyhogy nagyon jól tetted,m h nem írtad alá!
Elsőnek: a szülési szabadság nem olyan, mint a rendes szabadság, azt nem lehet benthagyni, és 3 év múlva kifizettetni:)
A szülési szabadság az az időszak, ami szülést követően, vagy a szülés előtt legfeljebb 28 nappal megkezdhető és 24 hétig tart. Ez alatt a szabi alatt kapod a tgyást:)
Kérdező:
menj be a munkahelyedre, és kérd ki az összes papírodat, plusz a nyomtatványt, amit a munkáltató kell kitöltsön az ellátás igényléséhez.
Mivel kötelezően 30 nap alatt tovább kell küldeniük, fenyegesd meg őket, hogy bejelentést teszel a NAV-nál, hogy vizsgálják ki, miért nem jutsz a papírjaidhoz - mondd hogy arra fogsz hivatkozni, félsz, hogy feketén foglalkoztatnak.
Nincs az égvilágon semmi veszítenivalód:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!