Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mit tennél ha a férjed kijelen...

Mit tennél ha a férjed kijelentené, hogy felejtsd el az 1500€ babakocsi gondolatát is?

Figyelt kérdés
Jó minőségű babakocsit szeretnék amely a babának és nekem is kényelmes. De ami már komolyabb annak az ára 1000€ körüli. A férjem szerint csak egy évig kell használni igy pénzkidobás egy drága babakocsi. Nekem más a véleményem. Nem csak egy évig használja a gyerek és megmarad ha lesz kistestvér. Egy minőségi kocsit nem lehet összehasonlítani egy gagyival, nem is ráz úgy mint a régi villamos. Nem a híres Stokke Xploryra fájj a fogam. Nem értem miért ennyire ellenszenves ebben a kérdésben amikor anyagilag nem jelent problémát. Azon gondolkodom hogy elmegyek és megveszem a saját pénzemből, de félek hogy veszekedni fog velem ha megtudja mennyi volt. Mások lombikra költenek egy halom pénzt ő pedig a babakocsin akad fenn.

2017. aug. 10. 00:12
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/249 anonim ***** válasza:
86%

100-ra érkezett egy jó tényfeltáró hsz.

Már vártam mikor jön be az "irigység" mint aduász. Nincs itt szó irigységről kedvesek, hanem más a probléma (persze az irigység és a düh azért érni fog, az emberek nem fognak hasra-esni a rongyrázáskor álmélkodva: - Hát igen, biztos olyan zseni, hogy megérdemli, míg én nem

- nem, hanem ahogy az már a történelem során sokszor megmutatkozott: nekimennek és széttépik őket, a másik fél meg brutálisan elintézi őket - ez így működik, sajnos...

"Retteg a szegénytől a gazdag

s a gazdagtól fél a szegény.

Fortélyos félelem igazgat

minket s nem csalóka remény." (József Attila, Hazám)

---------

De mindazonáltal itt NEM AZ IRIGYSÉGRŐL van szó

- mert ugyan mit is irigyelne egy normális gyerekeket nevelő anya azon, aki nem képes szeretettel és ALÁZATTAL megbeszélni dolgokat a gyereke apjával - igen ez a kettő kell, hogy működjön a a kapcsolat, a család - és hogy ne legyen szeretetlenség és MEGALÁZÁS. ÉS tudjuk, mennyi, de mennyi nem irigylésre méltó, gyereket, életeket tönkretevő baj lesz ebből.

--

Nem olvastam végig, lehet, hogy mondták már de itt nem az a fő probléma, hogy sok pénze van, hanem

1.hogy a férjre normális szavát nem érti meg (többek közt sokaknak azért is van pénzük,mert nem tékozolnak esztelenül),

2.és hogy egy betegség kezelésével indokol. "Mások lombikra költenek"

Ezt a pokoli és sötét kevélységet!

Mintha kötelező lenne x összeget költeni - és hát ha nem kell betegségre, akkor másra.

Emberek milliárdjai születnek természetes úton - sőt nehéz körülmények közt - a tibeti nők pl elharapják a magzatzsinórt minden segítséget és eszközt nélkülözve!

Hogy lehet ezt, mint valami "dicsőséget" felemlíteni "nem kell lombik"??

De van egy rossz hírem: bárkit, bármikor érhet baj, tragédia is, nem véd ez ellen semmi vagyon,noha segítő lehet,ha akkor a kezeléshez van pénz.

Ilyen a világ, nincs biztosíték semmire és valószínű mindenki meg is hal,

de persze csak az élete végén. O

2017. aug. 11. 09:52
 102/249 anonim ***** válasza:
86%

Igen 101-es erről van szó.

Mert persze az 55%-os válaszolónak az irigység szó fennakadt, mert minden válaszában ott van, de ha le van pontozva még neki áll feljebb. Bicskanyitogató az egész.

Lehetne ebből amúgy rendes társalgást is kialakítani, kinek melyik kocsi tetszik, vált be, mik az előnyei hátrányai stb. De ehhez az kellene, hogy az emberek egymás véleményét el tudják fogadni, és ha nem nekik tetszőt mond valaki ne az irigység-fröcsögés kombóval takarózzanak egyből.

Mondjuk nem tudom mit várok olyan emberektől aki vad idegen édesanyát sért meg azzal hogy a babakocsiját sz@rhoz meg annak ízéhez kezdi hasonlítani. Ilyenkor naná hogy jogosan fordul meg az ember fejében hogy mégis kinek képzeli ez magát??

Szánalmas.

2017. aug. 11. 10:03
 103/249 anonim ***** válasza:
0%

#101,#102:

Akkor ezt minek lehet nevezni,ha nem irigységnek?

Süt a válaszaitokból,hogy azok vagytok.

És igen,van akinek azért van sok pénze,mert takarékoskodik,de sem neki sem a feleségének még csak meg sem fordul a fejêben,hogy ilyen babakocsit vegyenek.

Tudom,hogy a pénz nem old meg mindent,ezt egy szóval sem mondtam.

2017. aug. 11. 10:26
 104/249 anonim ***** válasza:
87%
Süt az irigység... jól van anyóca, akkor süssél a válaszainkon pogácsát! Nem kell ezt továbbragozni szerintem, vagy legalább is én nem ragozom.
2017. aug. 11. 10:29
 105/249 anonim ***** válasza:
0%

#104:

Jaj,de vicces valaki...

2017. aug. 11. 10:34
 106/249 anonim ***** válasza:
85%

Mi is viszonylag drágább babakocsit vettünk az első gyerekünknek (persze nem ennyire elrúgaszkodottan).

2 percet, ha egyhuzamban eltöltött benne. Szóval gyereket magamra kellett kötni az üres babakocsit meg toltuk, ha vittük magunkkal. Mondanom se kell mennyire megérte.

Aztán az ár feléért eladtuk és vettünk egy (gagyi) babakocsit csak, hogy azért mégis legyen egy babakocsi is. És abban meg elvolt.

Szóval a gyerek nem fogja értékelni a fél milliós babakocsit többre, mint egy "gagyit".

2017. aug. 11. 10:38
 107/249 anonim ***** válasza:
0%

Kezdem azt hinni,hogy ezek a sztorik,amiket itt meséltek kamuk.

Nem akarom elhinni,hogy 10-ből 9 gyerek nem marad meg a jó minőségű,kényelmes babakocsiban,a "gagyiban" meg igen...

De itt az ellenpélda.

Az én nagyobbik fiam imadta,két éves és 2 hónapos volt,amikor utoljára ült benne,de utána még vagy 2 hónapon keresztül minden séta előtt ment a hiszti,hogy bele akar ülni.

Most 3 hónapos a kisebbik fiam,ő is imádja.

Az esetek 95%-ban csak a kocsiban hajlandó elaludni és abban is szokott aludni.

Próbáltuk a kendőt,de nem viselte jól,ezért visszatértünk a babakocsihoz.

Egyikük se feküdt "gagyi" babakocsiban,de nem hiszem,hogy elviselték volna.

2017. aug. 11. 10:55
 108/249 anonim ***** válasza:
87%
"Kezdem azt hinni kamuk" KISÜLT? Kisült a pogácsa? Megyünk!
2017. aug. 11. 11:21
 109/249 anonim ***** válasza:
85%

Egyeseknek, hogy az agyára(vagy annak helyère) megy a terhessèg, meg a “nincs problèmám, de csinálok akkor egyet“ helyzet!

Ha a fèrjed azt mondja, hogy kapb be, akkor te idejössz megkèrdezni bennünket, hogy bekapd-e??? Na ugye!

Beszèld csak meg szèpen a fèrjeddel, mert ez a hiszti, amit ide levágtál, óvodás szintű. Meg az összes nyomkrult is, aki kèpes azon ölre menni, hogy neked milyen babakocsid lesz... Mi lenne, ha mindenki a saját dolgával foglalkozna???? El se tudom kèpzelni!!! 😀

2017. aug. 11. 11:22
 110/249 anonim ***** válasza:
82%

55%-oska áruld már el nekem drága hogy abban mi az irigység hogy valaki le írja neked hogy neki nem kellene olyan babakocsi mint neked, neki a sajátja teljesen jó, a gyerekének is jó. HM?? Kérlek nagyon érdekel ebben hol vélsz felfedezni irigységet, mert ezt én véleménynek hívom, de látom nálad fenn akadt a lemez.

Azért tudod nagyon sokat elárul rólad az, hogy nem bírja bevenni a kis beképzelt rátarti szurkapiszkálós kis lelked hogy van olyan édesanya aki nem fakad nyomban sírva a babakocsidtól, és jajjog hogy neki nem olyan van. Nagyon- de nagyon sokat elárul, tudod? Inkább azon gondolkoznál el miért hajtogatod itt az irigység szót, mint aki zárlatot kapott. Ez a számodra bizsergéssel eltöltő állapot mikor elhiteted magaddal és mással is hogy mindenki téged irigyel..hmmm. Szuper ember lehetsz.

2017. aug. 11. 11:34
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!