Mi a vélemenyetek a Nenszi es Dzsenet nevekrol?
Az ország legjobb középsulijában te 20 évesen, évfolyamelsőként, terhesen ücsörögsz... aha, értem.
tudom, tudom, most jön majd a nulladikos voltam, meg késtem egy évet, meg az "ilyen" szót nyilván az okostelefon írta át "ijenre".
Na mesélj még.
Amúgy javaslom kislánynak a Szamantát, ha kisfiú, akkor meg a Májkölt.
Csak kivancsi voltam! Nem mondtam, hogy mindenkinek tetszik! De vannak paran azert akiknek tetszik! Koztuk a paromnak is!
Nekem a Dzsenet azert nem furcsa leirva se mert nagyon sok Dzsesszika es Dzsenifer van a kozelembe kicai korom ota, es igy egyaltalan nem talalom oket furanak leirva se!
A Nenszit pesig megprobaltam elvonatkoztatni attol, hogy ez egy magyarositott forma!
Ha angolszász nőket/kislányokat hívnak Nancy-nek, vagy Janette-nem, azzal semmi bajom, hiszen mindkettő szép név.
Viszont Magyarországon fölösleges exhibicionizmus.
Miért olyan nehéz meghonosodott neveket adni a gyerekeinknek, ami nem ad okot az élcelődésre?
Miért nem tudjuk büszkén vállalni a gyerekeink magyarságát?
Ha külföldre kívánkoznak, úgy is megváltoztatják.
Mindkét névnek van már itthon meghonosodott megfelelője: a Janette- nek a Zsanett, a Nancy pedig az Anna (Anne) becézéséből önállósult, de itthon is van Nanetta név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!