Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális dolog e az, hogy egy...

Normális dolog e az, hogy egy másfél éves gyerekkel se nyaralni, se fürödni, se a hotelban egy reggelit nem lehet megenni, mert mindig mindenhonnan el akar futni, és ha nem engeded, hogy elfusson, akkor hisztizik, sikitozik, és földhöz veri magát?

Figyelt kérdés
2015. júl. 7. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nem könnyű kérdés... az én fiam is ilyen volt annak ellenére, hogy szigorúan és következetesen neveltem... mégsem hatott... semmi, csak ha nagyon nagyon kemény voltam (rávertem a fenekére, üvöltöttem..) ma már tudom, hogy mi volt a baj. Az, hogy autista!

Voltak nehéz gyerekek az ismerőseim körében, akik szintén szaladgáltak, hisztiztek, de mégis figyeltek a felnőttre ennek ellenére. Ha a gyermeked figyel rád, nem érzed, hogy másban is más, mint a többi, megvan a kölcsönösség kettőtök között, akkor jó eséllyel rendelkezik egy aktív temperamentummal, ami nem egyszerű, de kezelhető.

Folyamatosan tanítani kell neki a kereteket, szabályokat. Következetesnek kell lenni, nagyon. Addig én nem vinném étterembe, amíg otthon az asztalnál nem ül le rendesen. HIszti esetén én bizony kivoámom a forgalomból. Valaki visszamegy vele a szobába és bünti. Szaladgálni semmiképpen nem engedném! Földhöz verést sem. Szintén szoba vissza. Valakinek be kell áldoznia magát, mert fontos a nevelés is és a többi vendéget sem lehet zavarni.

Ha nem ért semmilyen szóból, nem figyel rád soha, nincsen kölcsönösség (odahozza megmutatni a játékait, megosztja az élményeit, pl rámutat a számára érdekes dolgokra), akkor szakemberhez kellen fordulni. A fejlődési zavarokat másfél évesen már lehet szűrni.

2015. aug. 10. 11:27
 72/75 anonim válasza:

Kedves kérdező! Lehetséges, amiért folyamatosan leakarjátok kötni, hogy egyhelyben maradjon, azért teszi mindezt. Illetve a 1,5 éves gyermeknek szüksége van a tapasztalatszerzésre, amire később tud épiteni, illetve ahogy írod a kérdést, abból ítélem meg a helyzetet, mivel a kicsi valami oknál fogva elkerülő kötődéssel kötődik a szüleihez, aminek több oka van, viszont nem írtál semmilyen előzményt, amilyen helyzetben csinálja ezt, mivel ez az a korosztály, aki hamar megérzi a környezetében a feszültséget, stresszt, amire így reagál.

Annyit javaslok, hogy tuti van a strandon, vagy ahol vagytok valami játszóház, alkotóház, amiben a korosztályának megfelelő feladatok vannak, amibe bátran tegyétek be ameddig ti fürödtök, és ha van idősebb testvér, addig ő is vele van.

Egyébként a 1,5 évesek nagyon sok mindentől hajlamosak megijedni, ami lehet az embertömeg, a túl erős impulzusok, amik őt körül veszik, fontos, hogy mozgásos tevékenységgel foglaljátok le, mert ilyenkor fejlődik neki a mozgása, ami a későbbi tanulási képességekért felelős. Fontos, hogy ne folytsatok el benne semmit, mert később gyakran regresszióban lehetnek ezek, és többféle akadályozottság léphet fel, mint pl a szorongás X dolgoktól, a túl erős hang-, illetve fényimpulzusok pedig későbbi tanulási zavarhoz vezetnek.

Remelem tudtam segíteni: Egy csecsemő-, és kisgyermeknevelő

2016. aug. 8. 16:16
 73/75 anonim válasza:
Előző vagyok: egy ilyen korú gyermeknek tilos az állandó tiltás! A lépcsőn setalasban segíteni kellett volna neki, pl párszor le-fel mentek, ezalatt ő begyakorolja a váltott lábbal lépcsőzést. Ez az a korosztály, aki nem tud megülni egy játékkal 5 percnél tovább, ami teljesen normális. Folyamatosan keresi az újabbnál újabb tapasztalatot, amit az előzőben is írtam. Így jártatok ;) amíg az egyikőtök reggelizik, vagy ha van testvére, akkor egyszer a nagyobb testvérrel, máskor az apával, utána meg az anyával kell vele lenni, amíg egy pár kört sétáltok, ami mindössze félóra, és nem egy délelőttös hercehurca. Jó, ha a szülő is találékonyan, kreatívan, következetesen feltudja magát találni, mert az sosem fog működni, ha lekötözöd, hogy maradjon egy helyben, mivel úgy se fog. Nyugi, relax ;) megfelelő kommunikációval, az ő nyelvén megfogod tudni értetni vele, csak a lényeg, hogy ne stresszeljetek, mert a gyerek ezt megérzi, és a belső tudatalattidra fog reagálni, ami a kérdésed tárgya, és nem pedig arra, amit mondasz. Jól gondold át :)
2016. aug. 8. 16:41
 74/75 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta veletek, milyen a gyerkőc nagyobb korában?
2022. júl. 1. 07:13
 75/75 anonim ***** válasza:
Mar kb 8-9 eves lehet a kisfiad. Azota milyen gyermek? Esetleg nem autista? Az mostanra mar biztos kiderult. De persze remelhetőleg nem.
2023. máj. 7. 01:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!