Normális dolog az, hogy másfél éves kislányom este 10-kor tud csak elaludni?
A fiam ugyanez. Jó kérdés, én a déli alváson próbáltam variálni. Ha nem v. keveset alszik, akkor még 8ig sem bírja ki, ha alszik, akkor csak este 10kor alszik el.
Két tippem van:
- 1 alvásról átállnak a 0-ra
- a nyári időszak miatt van (később van sötét, zajosabb az utca stb.) lehet, hogy télen visszaállnak a 8-ra.
Az enyém is 22 hónapos kialakult napirendel és kb olyan jó alvó mint a Tied,egyszerűen az eddigi 9 kor aludt-ból áttért a 10 után alszok-ra.
Sokszor mi már alszunk és Ő még ébren van,tv-zik,be van állítva a tv,hogy 60 perc idő után kikapcsol magától.Megissza a kakóját és csendben el van.
Én azt mondom,amíg magától elalszik és csak ennyivel csúszik neki a napirendje,nincs gond.
Az én lányom 2 éves, ő is fél 10 felé alszik csak el. Szintén van kialakult napirendünk és szintén délután le van fárasztva (játszótér, hosszú séta, nagymamánál nagy kert). Ő is alszik délutánonként 2-2,5 órát. Szerintem a meleg zavarhatja őket, plusz ugye nyáron később sötétedik.
Én azt csinálom hogy nem teszem be az ágyába csak 9-kor, addig még játszhat vagy mesét nézhet vagy a kisöccsével játszhat. És a "régi" 7 órás fürdést áttettük 8-ra, ez talán jobb így nyáron a nagy melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!