Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális dolog e az, hogy egy...

Normális dolog e az, hogy egy másfél éves gyerekkel se nyaralni, se fürödni, se a hotelban egy reggelit nem lehet megenni, mert mindig mindenhonnan el akar futni, és ha nem engeded, hogy elfusson, akkor hisztizik, sikitozik, és földhöz veri magát?

Figyelt kérdés
2015. júl. 7. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:

Gyerekfüggő hogy hol lehet vele nyaralni.

Amelyik szeret strandolni, csipegetni, pancsolni annak jó a wellness szálloda, de amelyik utál vízben lenni és a játszósarkot is 5 perc után megunja mert inkább kint szaladgálna az nem fogja jól érezni magát.

Ugyanúgy ahogy felnőttek közt is eltér, hogy valaki a strandon szeret fetrengeni egy hetet luxusszállódában, valaki meg csak a városokat járná folyton és max. egy panziószobát bérelne aludni de a harmadik fajta meg a vadkempingben leli örömét, számára az a kikapcsolódás ha tüzet csiholhat meg saját fogású halat sütögethet.

Szóval ha a gyereket nem köti le, felesleges erőltetni. Szülők jobban járnak ha inkább elmennek 2-3 napra kettesben wellnesselni míg a gyerek a nagyinál futkározik a csirkékkel vidéken, ahelyett hogy egy hétig mindannyian rosszul érezzék magukat.

2015. júl. 8. 11:19
 52/75 anonim ***** válasza:

Úgy érzed, hogy nyaralás címszó alatt nálatok valóban az történik, amire vágytok?

Szerintem nem. Ha én tudom, hogy a másfél éves gyerekemmel egy idegfeszítő tortúra lesz a hét, biztos nem adok ki pénzt arra, hogy folyamatosan rendeznem kelljen egy idegen helyen, mindent megtiltani stb. Ennek mi értelme van?

2015. júl. 8. 13:00
 53/75 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Kérdező!

Egy cipőben járunk, szintén 16 hós kis pukkancs. Én is írtam már ki kérdést és ott is mindenki azt a választ adta, hogy a gyereknek el kell magyarázni....Persze...Hiába magyarázok, egyik fülén be, másikon ki. Az enyém folyamatosan hátravágja magát és nem érdekli, hogy hova esik. Visít ha valamit nem engedek és a figyelem elterelés sem jön be.

Itthon ő is megül egy helyben, de máshol nem.

Azok az anyukák, akiknek nyugodt gyerekük van, nem értik ezt meg.

2015. júl. 8. 13:00
 54/75 anonim ***** válasza:

Továbbra sem értem, mi a jó abban, hogy étterembe, hotelbe viszitek, ahol aztán jól kiidegelnek benneteket a gyerekeitek:S

Ez kikapcsolódás? Nekem ettől az is jobb, ha itthon vagyunk nyugiban!

2015. júl. 8. 13:03
 55/75 anonim ***** válasza:
95%

19-es vagyok.

Nálunk csak a büntetés vált be. Nekem szarabbul esik mint neki, de más nem használ. Utcán otthagyom ha hisztizik (nyilván nem az út közepén) otthon is illetve múltkor ebédnél kiraktam a konyha elé. Elveszem ha valamit tönkre akar tenni. Ezt mind azután hogy 100x elmagyaráztam neki hogy nem szabad és miért nem szabad és próbáltam elterelni a figyelmét. Szerencsére a strandon nagyon jól érzi magát ki se jönne a vízből, de az úszógumiban nem marad meg marad az ölem illetve fogom kezét, átölelem. Étteremben sétálgatunk illetve amíg eszik nyugi van. A nyaralást imádja panelben lakunk és kertes apartman bérlünk idén is a kertből be sem lehet könyörögni. Ajánlom neked hogy ne hotelbe menjetek. A felnőtt medencébe is simán bemehet ha nem marad meg az úszógumiban ölben.

Én egyet tartok szemelött a következetességet. Igen néztek már rám csúnyán amikor ott hagytam a földön üvölteni de lekakilom inkább egy egy rosszalló tekintet mint néhány év múlva egy kezelhetetlen gyerek.

A kislányomnak is iszonyosan erős akarata van keményen kell fogni. Kapott már a kezére is amikor a pocsolyából ivott, de hisztinél ennek semmi értelme.

Imádom, szeretem de néha nagyon kiakaszt.

Most a sikítós hisztinél tartunk ami öklendezésig is fajul. Pedig aki ismer tudja hogy nem engedek neki és sokak szerint jól nevelem, de mégis. Ez egy ilyen korszak, próbálom nem vinni olyan helyre ahol tudom hogy nem fogom tudni le kötni.

Egyébként ha nincs rajta az 5 perc egy mosolygós tündér.

Csak azért írtam mert megértelek valamelyikőtök biztos hasonló gyerek volt. Nálunk én, szóval visszakapom amit én adtam a szüleimnek.

2015. júl. 8. 13:22
 56/75 anonim ***** válasza:
16 hós lesz a lányom. Ugyanez. Visít torkaszakadtából ha valamit nem szabad. És igen, mondva, magyarázva van neki is ezerszer, hogy mit és miért nem szabad. Nem hatja meg. Visít, sikít mint akit nyúznak és eldobálja azt ami éppen a keze ügyében van. Autóval utazni vele? ÁÁÁ, kész tortúra. 30 percet sem bír ki az autósülésben. Megértelek kedves kérdező és akinek nem ilyen típus a gyereke az el sem tudja képzelni milyen ez. Ez a kérdésem nekem is: most akkor nincs nyaralás, utazás, semmi amíg fel nem nő? Jó kilátások.
2015. júl. 8. 14:38
 57/75 anonim ***** válasza:
Egy másfél év körüli gyerek nem igényli a nyaralást. Lehet, hogy 2 és fél évesen már egy angyali viselkedésű gyerek lesz. De amíg egy tortúra vele az ilyesmi, minek erőltetni?
2015. júl. 8. 14:41
 58/75 A kérdező kommentje:
Kedves 53-as és 56-os köszönöm nektek megnyugodtam hogy másnak is ilyen a gyereke.Láttátok az elsö pár választ?Hogy meg kéne nevelni?!Szerintem ezeknek akik ilyet irtak nincs gyerekük!Beszélhetek neki nem érdekli!!!Ja és még annyit akik azt kérdezik hogy mi a jó az ilyen nyaralásban,hát pont ez a lényeg,hogy nem jó,és most voltunk elöször láttuk hogy egy nagy rakás szar igy a nyaralás és nem is megyünk többet!!
2015. júl. 8. 15:43
 59/75 anonim ***** válasza:

Kérdező talán a fokozatosság is segítene a probléma megoldásában.

Először csak járjatok el otthonotok környékén 1-1 napot strandra meg 1-1x étterembe (ott is először vmi gyorsétteremmel kezdjétek, ami kicsit lazább és nem kell másfél órát várni az előételre) hogy egyáltalán megszokja hogy ilyen van.

Aztán ha jól tűri, ki lehet próbálni egy éjszakát nyaralóban/kulcsos házban stb... ahol nincsenek mások és magatokra tudtok figyelni, nem kell alkalmazkodni az ebéd időpontjához stb... Akkor megszokja h máshol aludni is érdekes meg nem ördögtől való az idegen hely.

Aztán lehet fokozatosan egyre több napra elmenni, meg egyre "komolyabb" helyekre, először panzióba ahol reggeli van csak,amit ő is tud csipegetni, aztán jöhet a szálloda is ha már bírja és érti mit miért csináltok.

A szoktatás mellett még okosodik is mire legközelebb szállodába mentek, és akkor lehet már élmény lesz mindenki számára mondjuk egy gyerekbarát hotel, ahol van pl. ebédlő mellett játszósarok. De olyat is láttam már hogy az étterem és a játszószoba egy nagy üvegfallal volt elválasztva, étkezés közben a fél szemed mindig a gyereken tudtad tartani, ő meg szépen eljátszott (ráadásul animátor is volt épp akkor.)

2015. júl. 8. 15:53
 60/75 leucikacska válasza:
Bar latom kicsit lekestem a valasszal,de hatha tudok segiteni :)!Az en fiam 28hos orokmozgo es meg mindig ez van,ez azert van,mert uj helyen tul sok inger eri oket es nem tudjak feldolgozni illetve a motorikus (ugralas,szaladgalas,stb)kepesegeiket ok meg nem tudjak kordaban tartani,HA te nem teszel ellene,pl ha elmentek valahova kosd le,vigyel egy jatekot amit nagyon szeret,vagy rajzoljon stb,te ismered a gyerkocod te tudod mi koti le :) persze igy sem fogtok orakat nyugodtan ulni de 10-15percet siman lehet nyerni vele :)!Egyebkent Margot Sunderlan Okosan nevelni tudni kell cimu konyveben ezt nagyonszepen leirja,ha gondolod irj privatban es elkuldom a konyvet!A Cime kicsit megteveszto :)
2015. júl. 23. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!