Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális dolog e az, hogy egy...

Normális dolog e az, hogy egy másfél éves gyerekkel se nyaralni, se fürödni, se a hotelban egy reggelit nem lehet megenni, mert mindig mindenhonnan el akar futni, és ha nem engeded, hogy elfusson, akkor hisztizik, sikitozik, és földhöz veri magát?

Figyelt kérdés
2015. júl. 7. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
48%
Kedves Kérdező! Többen leírtuk, hogy mit értünk nevelés alatt. Úgy tűnik sajnos, hogy nem akarod megérteni, továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy a 1,5 éves gyereked nem érti, amit mondasz neki (jelzem, ez nagyon szomorú lenne). Akkor nem marad más, minthogy bezárod magatokat a 4 fal közé, ahelyett, hogy átvennéd az irányítást egy 1,5 éves gyerektől. Te dolgod, de jobb ha tudod, hogy nagyon keserves évek várnak rád, mert ha most nem bírsz vele, akkor mi lesz majd az igazi dackorszaknál (2,5-3 évesen)? Mert amit most csinál csak a kezdet és ha nem fogod meg, csúnya világ lesz nálatok. Itt mindenki csak segíteni akart, de te csak azoknak a válaszát fogadod el, akik azt írják normális a gyereked viselkedése és nincs mit tenni vele. Pedig van, hidd el, csak a sarkadra kellene állni és igen, nevelni. Én mindenesetre kívánok neked sok türelmet, mert így szükséged lesz rá. 18. válaszoló
2015. júl. 8. 06:43
 32/75 A kérdező kommentje:
Kedves 31-es válaszoló!Elolvastam minden választ,de sajnos még mindig nem értem,hogyan KONKRÉTAN hogyan kellene megnevelni egy nem beszélö gyereket.Mindig mindent elmondok neki,tehát folyamatosan beszélek hozzá és ha valamit nem szabad,elöször elmondom husszor hogy nem szabad,utána a seggére verek.Mivel látom,hogy tényleg segitö szándékkal irod a dolgokat,leirom mi volt a mostani nyaraláson,és akkor légyszi konkrétan ird le,te mit tettél volna.Szóval bababarát hotelt feoglaltunk,és volt gyerekmegörzö is,ami egy játékszoba volt a hotelben egy kedves hölggyel,de az én fiam idegenektöl fél,ha nincs ott anya vagy apa,de gondolom azért ez ebben a korban még normális.A reggeli az úgy zajlott,hogy már eleve be se akart ülni az etetöszékbe,mert látta a rengeteg uj embert,uj dolgot,és nem akart egy helyben ülni.PErsze nálunk voltak a kedvenc játékai,söt még uj játékok is!Nyiván hagyhatom sikitani az etetöszékben,de annak mi értelme lenne,hogy egy gyerek visit,és mindeki minket néz az étteremben.?Szerintem az emberek pihenni jönnek oda ,Amugy meg ha kell,addig rángatja magát kifelé,amig a végén fejest is ugrik...De ugye egyedül nem futkorászhat,mert elfut a hotelbe,meg ki az útra is,ugyhogy kisérgetni kellett.Ha este be akartunk ülni egy étterembe,ugyanez volt,azzal a különbséggel,hogy az össszes cigicsikket fel akarta venni a földröl,és meg akarta enni!A gondozónönek aki itt kommentelt hogy nevelés kérdése,hogy evés közben ül e a gyerek:Az én gyerekem otthon gond nélkül ül az etetöszékben akár fél órát is!De itt uj hely,sok gyerek volt,és emiatt nem érdekelte ez!De ha te gondozónö vagy,akkor azért furcsállom,hogy azt gondolod,ha a gyerek otthon megül az etetöszékben,akkor nyaraláskor is törvényszerü ez!A másik a fürdés:bementünk a Balcsiba,és ugye ott van egy lépcsö,és a kisfiam imád fel alá menni segitséggel (most amugy 16 honapos)és nem érdekelte a fürdés,mert a lépcsön akart gyakorolni.De ezzel akadályoztuk a fürdözöket ezért be kellet vinnem a szálloda pancsolójába.ott kb 5 percet játszott a játékaival,majd elindult a forróságban az udvaron sétálni,meg be a nagymedencébe,ahova ugye ö még nem tud bemenni.Ezért irtam,hogy se fürödni se enni nem lehet vele,mert elfut.Egyet utálok:aki azt irja,hogy meg kell nevelni!Légyszi konkrét dolgokat irjatok, hogy melyik helyzetben mit tettetek volna.Mert én ugy látom az egyetlen megoldás az lett volna ,ha hagyom sirni és nem engedem kiszállni,de akkor meg rángatja magát,és közben sikit,egészen addig amig ki nem szállhat,és azért azt hogyan egy szállodában ahová az emberek pihenni járnak??
2015. júl. 8. 07:44
 33/75 A kérdező kommentje:
Mégegyszer szépen megkérek mindenkit,ne azt irjátok,hogy meg kellene nevelni a gyereket,hanem konkrétumokat ,hogy melyik helyzetben mit kellene csinálni!
2015. júl. 8. 07:48
 34/75 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem feltétlen rossz nevelés következménye ez.Az én lányom itthon mindig egy angyal volt,a bölcsiben meg most már az oviban is.Viszont étteremben vagy hasonló helyeken ahol sokan vannak annyira felpörgött,hogy a vége mindig hiszti lett.Mit kellett volna tennem? Nevelés címszó alatt,verjem el? Én azt tettem,hogy fogtam és elvittem onnan vagy bizonyos helyekre nem vittem emiatt.Magyarázhatod ezt egy hisztis két évesnek hogy jó programokból marad ki a saját butasága miatt,fel fogja fogni,csak ha leszáll a lila köd nem érdekli majd.Mint írtam nekünk a 4 éves kor volt a vízválasztó,ott már tudta úgy kontrolálni magát,hogy ha szóltam hogy fejezze be mert hazamegyünk,akkor befejezte.
2015. júl. 8. 08:10
 35/75 anonim ***** válasza:

Szia. A 18-as vagyok. A reggelinél én azt csináltam volna első körben, hogy valaki elmegy vele és kicsit szétnéz, megnézi az új dolgokat (természetes, hogy ezek érdeklik), aztán újra megpróbáltam volna megreggeliztetni. Ha továbbra sem megy és sikít meg hasonlók, akkor felállok és elviszem onnan, elmondva, hogy ha így viselkedik akkor nincs reggeli és így járt. Igen, kellemetlen, mert nem tudsz te sem reggelizni, nem igazán pihenés ez így, nincs együtt nyugodtan a család, de ez van. A Balatonnál én hagytam volna kicsit lépcsőzni, aztán nem a pancsolóba vittem volna ( a fiam abba a lábát sem tette be soha), hanem magába a Balatonba egy beülős úszógumival és elkezdtem volna vele játszani, elterelve a figyelmét a lépcsőről. Ha már bevitted a szállodába és a nagy medencébe akart menni, akkor is fogtam volna az úszógumit és bementem volna vele, semmi baja nem lett volna. Mi is ezt csináltuk, a fiam még nem volt egy éves, mikor a nagy medencében pancsolt velünk, mert azt a kis bokáig érő pocsolyát, amit pancsolónak hívnak utálta (megértem, semmire sem jó).

Egyébként mi mindig apartmanba megyünk (illetve idén házat bérelünk a Balatonnál), mert sokkal praktikusabb kisgyerek mellett. Akármilyen bababarát is egy szálloda, akkor is az ilyen műsorokkal zavartok másokat, amitől nyilván te is ideges leszel, a gyerek ezt is megérzi, még hisztisebb lesz és annyi is a nyaralásnak. A gondot egyébként én nálad ott látom, hogy azt hiszed, hogy azért mert nem beszél, nem is fogja fel, amit mondasz, így inkább ráhagysz mindent. Ezt nem lenne szabad, ekkora gyerek tökéletesen érti, amit mondasz neki és eljut az agyáig, ha nem engedsz a hisztinek, hogy nem éri meg csinálni. Nem véletlen, hogy bölcsiben nyugodtan ülnek az asztalnál, ott senki nem fog nekik könyörögni, ha nem ül le, nem eszik. Tudja a te kicsid is jól, hogy belőled hülyét tud csinálni (nem bántásból írom) és ezért megy a műsor. Természetesen minden gyerek hisztizik, leszáll az a bizonyos lila köd időnként (az enyém is, bár már ritkán), de ilyenkor el kell vinni őket nyilvános helyről és utána nem foglalkozni velük, megvárni, míg rájönnek, hogy nem érnek el vele semmit.

2015. júl. 8. 09:19
 36/75 A kérdező kommentje:
huuu kedves utolsó az én gyerekemnek nem bünti ha nem ehet mert nagyon rossz evö!egész nap elél egy túrórudin! A Másik hogy a Balatonban tudom vannak ezek a beülös uszogumik de nem fogod elhinni hogy abban sem akar bent ülni!!mert ugye egy helyben alapvetöen nem szeret ülni
2015. júl. 8. 10:00
 37/75 A kérdező kommentje:
ja és még valami:nem igaz hogy azért mert azt hiszem nem érti nem beszélek hozzá!egész nap beszélek hozzá és mondom hogy NEM!nem szabad!de ugyanugy csinál mindent.Szóval az hogy ráhagyok mindent egyáltalán nem igaz,pont ellenkezöleg!
2015. júl. 8. 10:02
 38/75 anonim ***** válasza:
10%
minek az ilyennek gyerek...
2015. júl. 8. 10:04
 39/75 A kérdező kommentje:
38-as miröl beszélsz???ezt a kérdezönek szántad?mi az hogy minek az ilyennek gyerek??azért mert valaki a dackorszakban tanácsot kér???te mekkora egy tu.............o vagy!takarodj innen itt nem kiváncsi rád senki!!
2015. júl. 8. 10:17
 40/75 anonim ***** válasza:

Az viszont lehet visszatartó erő esetleg, ha nem lehet a többiekkel. Amúgy az én fiamat sem hatja meg az evés elmaradása, de a programokból való kimaradás igen. Na meg, nincs ám túrórudi sem, ha nincs rendes evés :)

Oké, hogy beszélsz neki, de nyilván nem fogja érdekelni, ha nincs következménye, ha nem fogad szót. Persze, kicsi még, de a következetességet már most is megérti. Nem ettél, mert hisztiztél a székben? Nincs túrórudi. Nem fürdesz, mert az úszógumi sem jó? Akkor kimegyünk és egyáltalán nem fürdünk, bemegyünk a szobába, ott lehet hisztizni. Természetesen előtte ezt jó párszor kilátásba helyezni neki és csak utána megtenni.

Ne hidd, hogy valami szívtelem anya vagyok, imádom a fiam, de egyet nem tűrök és az a hiszti. Több hullámban jött egyébként a hisztikorszak nálunk, először kb. ebben a korban, mint nálatok, aztán 2,5 éves kora körül (az már durvább volt). Egyébként nekem nagy segítség volt, hogy amikor én már engedtem volna neki, mert kibuktatott, akkor jött a férjem és elrendezte ő a hisztit. Elterelte, elvitte, ha kellett erélyesen rászólt (tőle jobban tart valamiért), ha kellett rám szólt, hogy nehogy engedjek, mert rosszat teszek vele.

2015. júl. 8. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!