Sógoromék másfél éves kislánya este 11 óra körül alszik el. Szerintetek normális dolog ez? A ti gyereketek mikor alszik el?
Nem normális. 1,5 éves gyerek este 8-kor alszik, nyáron fél 9, hogy egyáltalán másnap kezelhető legyen.
Meg a felnőttnek is jár a pihi. Tudod ki nézné el hogy ott csetlen-botlon fáradtan, nyűgösen. Este 8 utáni idő a felnötteké, békében, csendben, nyugalomban.
Én is korán fogom fektetni a gyerekemet, én is korán feküdtem gyerekként (8-9 évesen is az esti mese után)
De azok a gyerekek, akik délután több órát alszanak, este tovább maradnak fenn.
Az ismerősi körömben az apák rendszerint este 8 után érnek haza,ekkor van alkalmuk találkozni
Kérdeztem őket, hogy ezt hogyan, mesélik:
a gyerek addig nem alszik el, míg az apja nem jön haza, mert "apa-apa-apa" ha mégis, akkor felkel, amikor az apja megjön. Állításuk szerint rosszabb, ha akkor kel, és mindig kel, radarja van rá, akkor utána a hiszti van és mivel aludt már egy keveset akár éjjel 1-ig is kukorékol...
Ez a kisebbik rossz.
Most van pl az egyiküknél az átszoktatás, mert az anya visszament dolgozni, így a gyerekek 6 kor kelnek..mert anyunak fél8ra vissza kell érnie a munkába..., de még én is meglepődtem, hogy meséli a barátnőm, hogy zökkenőmentesen ment.
Tehát csak közvetett tapasztalatom van:)
Kisebbik csemetém (dec.1. lesz 2 éves) reggel 7-kor kel, 11-től 14-ig alszik, aztán este 19-kor fürdés, aztán vacsi és alvás 20-kor. 5 évesem is legkésőbb 20:30-kor alszik.
Nem tartom jónak a sógorodék rendszerét, de az ő dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!