Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális az az ember aki azert elválik hogy kizárhasson a későbbi haszonból? (ráadásul van 2 kisgyermekünk 4 és másfél éves)
Az első válaszoló nagyon határozottan egy nem-et válaszolt.
Én a választ körülményektől függővé teszem. Ha feltételezzük hogy a "haszontól elszakított" házastárs normálisan viselkedik, nem szórja a pénzt, akkor egyetértek az elsővel.
Ha viszont igenis elpazarol komoly összegeket a közös vagyonból, akkor egyet kell értenem a válni akaró féllel, minél súlyosabb a helyzet, annál inkább. Mert én se akarnám pénzelni, ha mondjuk játékszenvedélye van és elmegy rá a pénzünk... És ilyen esetben a "ráadásul van 2 kigyermek" az pedig egy érv a válás mellett! Nehogy már a gyerekre szánt pénzt is eljátsza!
Tehát családon belüli pénzmozgások ismeretének hiányában nem lehet erre precíz választ adni. Biztos vagyok benne, hogy nem a válni akaró fél él a másik vagyonából...
Ne haragudj, de nem unod még???
Hányszor akarod feltenni ugyanazt a kérdést, csak épp máshonnan megközelítve?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Keress egy ügyvédet és kérj tőle tanácsot!!
Szerintem már elég sok fogalmaasban tetted fel ugyanezt a kérdést:
1. Ha a férjed válni akar, akkor el fog válni, akár akarod, akár sem.
2. Ne irj alá semmilyen lemondó nyilatkozatot, hanem menj be a birósági panasznapra és ott érdeklödj.
3. NE tegyél fel még több kérdest ugyanahhez a témához, mert akkor sem kapsz más a válaszokat.
Ha olyan jól keres a férjed, akkor a gyerektartásból is vígan megélsz.
Ha el akar válni, akkor el is fog.
Legfeljebb minnél tovább húzod, annál szarabb lesz a gyerekeknek, hogy látják az egész procedúrát amíg felnőnek.
Ha hamar túl lesztek rajta, akkor őket is megkíméled egy töréssel.
Ügyvédet kellene fogadnod, ha most nincs pénzed, akkor a helyzet ismeretében tudja, hogy később lesz, egyelőre kisebb összegért is elvállal téged.
Sajnos mindig mondom, hogy a nők helyzete rossz ebben az országban, nincsen biztosítva a gazdasági önállóságuk!
Válásnál kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!