Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Normális az az ember aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális az az ember aki azert elválik hogy kizárhasson a későbbi haszonból? (ráadásul van 2 kisgyermekünk 4 és másfél éves)

Figyelt kérdés
2010. júl. 30. 04:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%

gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségből, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb

természetesen nem normális, én is ismerek ilyen embert, valamelyest biztos h együtt jutottatok idáig és a "jóból" meg egyedül akar részesülni, sajnos egyre jellemzőbb emberi tulajdonság és sajnálom h az ilyen még a gyerekeire se gondol...erre szokták mondani, h költse a pénzét gyógyszerre

2010. júl. 30. 08:27
 12/20 anonim ***** válasza:
59%

Jaj, hagyjuk már ezt a dumát!

Szerintem arról van szó, hogy a kérdező férje lelépett (vagy ő maga a férj), és az esélyeit latolgatja.

1. A feleség semmit nem örököl automatikusan, csak ha így szól a végrendelet, amit ugye a férj nem megírni, ha nem akar pénzt adni a nőnek. Mindent a gyerek örököl, a feleségnek haszonélvezeti joga van, ami viszont erősebb, mint a tulajdonjog.

2. Közös bankszámlán lévő pénz arányos része a feleségé, akkor is, ha a férj többet keresett, vagy a feleség egyáltalán nem. Ez örökléskor és váláskor is így van.

3. Házassági szerződés nem házasságkötés előtt van? Amúgy semmi értelme, mert a házasság előtt szerzett vagyonról rendelkezik, ami tök fölösleges, mert a magánvagyon nem válik közössé, 15 év házasság után sem. (Kivéve a szokásos mértékű mindennapi életvitelt szolgáló tárgyak, pl. porszívó, az is csak 15 év tán, ugyan ki fog egy 15 éves porszívón vitatkozni?!) A

4. A házassággal vagyonközösség jön létre, a közösen szerzett javak 50-50%-ban illetik a feleket (váláskor), akkor is, ha az egyik fél többet keresett vagy a másik egyáltalán nem. Szerintem ezt a házassági szerződés sem befolyásolhatja, hiszen egy törvényt szerződéssel nem lehet felülírni. Szerintem.

Mindettől eltekintve, szerint tök mindegy, miért akar válni az állítólagos férj, ha válni akar, NEM SZERETI a feleséget. Én biztosan nem akarnék olyan férfival élni, aki nem szeret.

2010. júl. 30. 08:47
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
nem
2010. júl. 30. 08:52
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

"gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségből, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb "

Az örökség házasságon belül is külön vagyonnak számít, ezért felesleges papírt íratnia.

2010. júl. 30. 08:54
 15/20 anonim ***** válasza:
63%

-Mondta neked a férjed, hogy emiatt (haszonból kizárni) akar válni, vagy ezt csak te gondolod egy kis rosszindulattal? (Mert így jobban hangzik, hogy miért is akar válni...)

-Miért hivatkozol a két kisgyerekre? Akkor a te hibáid -amik a házasság megromlásában neked felróhatók-, nem számítanak, vagy mi?

2010. júl. 30. 09:17
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Sokat agyalsz a dolgon, még a végén vmi olyan marhaságot csinálsz, amiért nem te kapod a gyerekeket:))

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__10..

2010. júl. 30. 09:45
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

A 8.26. nem tudom hol él,de nem Magyarországon ,az biztos. Váláskor soha nem a nő kerül kiszolgáltatott helyzetbe,hanem mindig a férfi. A nők még a gyatyát is leakarják húzni róluk.

Nem biztos,hogy a férjed a hibás,neked is benne van a kanalad,ha válni akar. Lehet,hogy csak a pici gyerekkel törődsz, a házasságoddal pedig nem!

2010. júl. 30. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
47%

Magyarul bele ültél a jóba,de cserébe a férjednek vannak elvárási,amit Te nem akarsz teljesíteni

Nem mind arany,ami fénylik...

Erre is gondolhattál volna,amikor csak a pénzt nézted...

2010. júl. 30. 14:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Az ember azért vállik mert már nem müködik a dolog 2 ember között.

Ha eldönti hogy ő vállni akkar bármiért akkor kezd el agyalni az anyagiakon és ilyemkor jelentik ki (föleg férfiak) hogy ök nem osztoznak a pénzen. Persze erről a bíroság dönt nem ök.

2010. júl. 30. 21:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Házasságban ennek nem kellene felmerülnie, de gondolom a férjed sok rémtörténetet hallott és ezért ez a reakció. Ne vedd személyes sértésnek, rengeteg az ocsmány válás, aminek többnyire a szenvedő alanyai férfiak. Én nő vagyok, mégsem mennék férjhez soha házassági szerződés nélkül. Ami az enyém, az az enyém. Ilyen szerződést most is írhattok, hogy mi kié, talán ezt felajánlhatnád, így nem kell a későbbi kellemetlenségektől tartani egyikőtöknek sem, és a válás máris feleslegessé válik.
2010. aug. 1. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!