Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális az az ember aki azert elválik hogy kizárhasson a későbbi haszonból? (ráadásul van 2 kisgyermekünk 4 és másfél éves)
gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségből, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb
természetesen nem normális, én is ismerek ilyen embert, valamelyest biztos h együtt jutottatok idáig és a "jóból" meg egyedül akar részesülni, sajnos egyre jellemzőbb emberi tulajdonság és sajnálom h az ilyen még a gyerekeire se gondol...erre szokták mondani, h költse a pénzét gyógyszerre
Jaj, hagyjuk már ezt a dumát!
Szerintem arról van szó, hogy a kérdező férje lelépett (vagy ő maga a férj), és az esélyeit latolgatja.
1. A feleség semmit nem örököl automatikusan, csak ha így szól a végrendelet, amit ugye a férj nem megírni, ha nem akar pénzt adni a nőnek. Mindent a gyerek örököl, a feleségnek haszonélvezeti joga van, ami viszont erősebb, mint a tulajdonjog.
2. Közös bankszámlán lévő pénz arányos része a feleségé, akkor is, ha a férj többet keresett, vagy a feleség egyáltalán nem. Ez örökléskor és váláskor is így van.
3. Házassági szerződés nem házasságkötés előtt van? Amúgy semmi értelme, mert a házasság előtt szerzett vagyonról rendelkezik, ami tök fölösleges, mert a magánvagyon nem válik közössé, 15 év házasság után sem. (Kivéve a szokásos mértékű mindennapi életvitelt szolgáló tárgyak, pl. porszívó, az is csak 15 év tán, ugyan ki fog egy 15 éves porszívón vitatkozni?!) A
4. A házassággal vagyonközösség jön létre, a közösen szerzett javak 50-50%-ban illetik a feleket (váláskor), akkor is, ha az egyik fél többet keresett vagy a másik egyáltalán nem. Szerintem ezt a házassági szerződés sem befolyásolhatja, hiszen egy törvényt szerződéssel nem lehet felülírni. Szerintem.
Mindettől eltekintve, szerint tök mindegy, miért akar válni az állítólagos férj, ha válni akar, NEM SZERETI a feleséget. Én biztosan nem akarnék olyan férfival élni, aki nem szeret.
"gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségből, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb "
Az örökség házasságon belül is külön vagyonnak számít, ezért felesleges papírt íratnia.
-Mondta neked a férjed, hogy emiatt (haszonból kizárni) akar válni, vagy ezt csak te gondolod egy kis rosszindulattal? (Mert így jobban hangzik, hogy miért is akar válni...)
-Miért hivatkozol a két kisgyerekre? Akkor a te hibáid -amik a házasság megromlásában neked felróhatók-, nem számítanak, vagy mi?
Sokat agyalsz a dolgon, még a végén vmi olyan marhaságot csinálsz, amiért nem te kapod a gyerekeket:))
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__10..
A 8.26. nem tudom hol él,de nem Magyarországon ,az biztos. Váláskor soha nem a nő kerül kiszolgáltatott helyzetbe,hanem mindig a férfi. A nők még a gyatyát is leakarják húzni róluk.
Nem biztos,hogy a férjed a hibás,neked is benne van a kanalad,ha válni akar. Lehet,hogy csak a pici gyerekkel törődsz, a házasságoddal pedig nem!
Magyarul bele ültél a jóba,de cserébe a férjednek vannak elvárási,amit Te nem akarsz teljesíteni
Nem mind arany,ami fénylik...
Erre is gondolhattál volna,amikor csak a pénzt nézted...
Az ember azért vállik mert már nem müködik a dolog 2 ember között.
Ha eldönti hogy ő vállni akkar bármiért akkor kezd el agyalni az anyagiakon és ilyemkor jelentik ki (föleg férfiak) hogy ök nem osztoznak a pénzen. Persze erről a bíroság dönt nem ök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!