Amióta megszültem (másfél éve) egyszerűen nem kívánom a férjemet. Kedves, jó apa, szeretem is, de ha a szexre gondolok, rosszul leszek. Ez valami pszichés dolog lehet? Milyen orvoshoz menjek?
Akkor én a szerencsés kivételek közé tartozom, már a szülés után 6 héttel alig bírtunk magunkkal. :-) A kislányom 21 hónapos koráig szopizott, nem befolyásolta a szexuális életünket.
Szexuálpszichológust keress fel, akár valamelyik internetes oldalon emailben.
Az endokrinológusom mondta, hogy szülés után általában az anyukáknak pajzsmirigy alulműködése lesz. Ez kb 6 hónap, de az esetek kisebb részében ez a pajzsmirigy alulműködés állandósulhat is, aminek egyik gyanújele: csökkent libidó.
Többek között: fáradtság, kimerültség, hajhullás, körömtöredezedés, puffadtság, szempufi reggel, rossz közérzet, depresszív-mentális tünetek, istenért sem mennek le a kilók.. stb.....
Én eleve pm beteg vagyok, és a szülés után nekem ez a dolog is felmerül. Nagyon nem volt kedvem, volt hogy össze is vesztünk ezen....(:(....
A dokim emelte a gyógyszeradagom, azóta ezzel nincs gond.
Tényleg lehet hogy ez a probléma. Egy vérvételt megér!
Az is lehet hogy vitaminhiány, vagy vérszegénység........nem biztos hogy kizárólag a te személyed a hibás, lehet a szervezeted.
Először szerintem a háziorvostól kérj egy teljes vérképet, és egy TSH-t , T3, T4 (pajzsmirigy) Mond hogy endokrin magánrendelésre mennél, és ezeket az eredményeket kell vinni. Ha jó a TSH-d (2-3körül), akkor nem kell endokrinológus. A teljes vérképből a háziorvos meg tudja nézni van-e valami hiány.
Minden jót neked! Kitartás! :)
Köszönöm a válaszokat, jó érzés (és közben sajnálok mindenkit persze), hogy nem vagyok egyedül. :(
Nagyon el vagyok keseredve, annyira nem megy ez az egész. :(
Annyival egészíteném ki, hogy 3-as TSH fiatal nőnél már sajnos nem jó, hiába engedi a labor a tartományban. Az autoimmun titereket is érdemes nézetni, nem csak a hormonokat. Nálam az egyik speciális érték volt négyszerese a normálnak, a hormonszintek még normálisak, de tudom, hogy előbb-utóbb gyógyszerre szorulok és kontrollra kell járnom.
Bocsi az offért, de tényleg lehet csökkent libidó pajzsmirigy betegség tünete. Ha ez rendben, akkor viszont mindenképpen menjetek el együtt szexuálpszichológushoz, mert lehetnek tudattalan dolgok, amiket nem ártana feltárni és feldolgozni a várandósággal, nőiséggel és a hármas helyzettel is kapcsolatban. Én biztos, hogy elmennék, nem sajnálnám rá sem az időt, sem a pénzt. A babának nagyon fontos, hogy jó legyen a kapcsolat és nem utolsósorban nekünk is.
én most vagyok terhes,de ájjel nappal csinálnám.. szülések uán sem volt másképp. sztem nagyon nem jó ha ennyire a gyerek uralja az életed-akár tudatosan,akár nem. el kellene gondolkodnod,h miért undorodsz? lehet h piszkosnak érzed a szexet mert h te már anya vagy? vagy h szoptatsz és akkor milyen már ha a férjed is akarja a melled? ezek lehetnek rögzült viselkedésminták,amiket otthonról hoztál. sok nő megváltozik ha gyereke lesz. de ez nem jó. ettől tönkremehet a házasságod. mindenképpen keres fel valakit.
attól h anya vagy,még nő is vagy-sőt!-és feleség. a férjednek te is kellesz. kíván attól még h anyuka vagy. próbálj elvonatkoztatni-ami nem könnyű de már nagyon sok idő eltelt a szülés óta- és amikor a gyereket lerakod,akkor válts nővé! ha önértékelési problémáid vannak,akkor is kell szakember,de sztem az a baj,h nem tudod összeegyeztetni a szexi csajszit és a gondoskodó anyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!