Hova forduljak segitségért ha úgy érzem nem birom tovább a kisbabámmal?
77-78 (Csi) vagyok, szívesen segítek ha lehet, megértem mennyire nehéz neked!
Ha rendesen gyarapszik a súlya, akkor a mennyiséggel nincs baj, inkább, hogy hamar feldolgozza az anyatejet. Hányszor kakil naponta? Keverd a tejed tápszerrel és szoktasd az üveghez, így ha elmész otthonról vihetsz neki kaját, az meg fogja nyugtatni bárhol vagytok. (próbálj többféle cumifejet, mert az sem mindegy, hogy melyik forma jön be neki) Ha a fogzik, akkor próbáld meg a dentinox gélt, dörzsöld be az innyét vagy rakj a cumijára egy borsónyit, hátha az megnyugtatja.
Az én fiam is onnantól aludta át az éjszakát, hogy estére tápot kapott, mert nem volt elég tejem, ne add fel, az esti táp lehet megoldás az alvásra. Napközben próbáld meg lefárasztani, szeretnek pakolni, csinálj egy alsó szekrényt a konyhában amit pakolhat (lábasok, müa dobozok, fakanál, krumpli, alma stb.) így ha főzöl, ott jól el lesz.
Szia. Örülök,hogy egy kicsitt jobb lett. MIndig jobb lesz egy picivel csak hagyni kell, hogy észre is tudd venni azokat a pici jeleket :)
A kostóltatást ne add fel, reszeltalma vagy banán pép keverve a tejeddel lehet, hogy bejön neki az illata miatt. Csinálj úgy mintha Te is ennéd, és a Maci és a kutyus stb, lehet, hogy úgy érdekli majd :) Próbáld az üveghez szoktatást is.
Nekem anno adtak egy jó tanácsot, hogy a piciket érdeklik a saját, home videók. A mai napig (most 2 éves Balázs) ha nagyon hisztis és nem bírok vele, bekapcsolom a laptopot és videokat nézünk, amin Ő van, apa, anya, nagyi, stb és az megnyugtatja. Próbáld ki, még dumál is közben és az autóban is jól jön, amikor hosszabb útra megyünk.
A férjeddel változott valamit a dolog?
Kitartás és minden rendben lesz, jó anya vagy!!!
üdvCsi
Szia. Üveghez, cumisüveghez szoktatni, hogy ne csak tőled, belőled fogadja el a tejet, hanem üvegből is, így az esti etetések, vagy ha elmentek valahová akkor könnyebb lesz, hosszabb időt tudtok nem otthon tölteni és ha már elfogadja a tejedet üvegből, akkor keverheted táppal és fokozatosan át lehete szoktatni. Amíg van tejed az a legjobb neki, fejd le és üvegből add időnként. Próbálgatni kell. Az estéket szerintem akkor alussza majd át ha már tápot iszik, mert az jobban telíti, én Hipp-et adtam, adok Balázsnak. A fogzás is gond lehet, aktuális, hogy mocorognak odabent a kezdemények és azért sír, nyűgös, próbálkozz ínnygéllel, pl dentinox, de más is jó lehet. Gondolom csorog a nyála rendesen :)
Van ismerősöm akinek a fia most nyáron (1 és fél évesen) aludta csak át az éjszakát, baba válogatja, de mindig kompenzálnak valahol, ha az nehéz, akkor valami más majd könnyebb lesz. kontra, rekontra :)
Még sokáig nagyon fáradt leszel és nem tudod kipihenni magad ha nincs aki átvegye picit a babádat, a fáradtságtól soxor sírva ültem a slozin vagy sírva etettem B-t (mondjuk akkor volt, hogy elaludt rajtam, mert elringatódott a rázkódásomtól :) NIncs tutti recept és esélytelen, hogy feladod, mert Te vagy neki minden! Meg kell találni a vígasz dolgokat neki is és számodra is. Zene, mese, fürdés, rongyi, plüss - amihez hozzábújhat, alváskor odateheted neki egy pólódat, lehet, hogy az illatod megnyugtatja, vagy zenélős játék...
Azért "figyellek nagyon", mert hasonlóan éreztem nem is olyan rég, mint Te, és sok tanácsot a fórumokról próbálgattam ki Én is. Pont a negatív kommentelők miatt nem mertem írni (Ők szánalmasak, mások bántásával erősítik magukat), Te sokkal bátrabb és erősebb vagy!!!
Találtál már baba-mama programot, társaságot magatoknak? Fontos, sokat segít!
ÜdvCsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!