Kihez lehet fordulni ilyenkor segítségért? Beteg vagyok és nem tudom ellátni a gyermekem.
Van egy 6 hónapos kislányom. Kiderült, hogy beteg vagyok és nem fáradtság és egyéb a betegségből kifolyó tüneteim miatt nem tudom ellátni egyedül a gyermekem. A férjem reggeltől estig dolgozik, fel nem mondhat, mert ez a megélhetésünk. Rokonaink csak nagyon messze és mindenki dolgozik, senki nem tud miattam eljönni a munkahelyéről.
Mi lenne ilyenkor a megoldás? Egy segítő, dada? Vagy van valami szervezet, aki ilyenkor tudna segíteni? Anyagilag nem igazán engedhetjük meg magunknak a bébiszittert, de megpróbáljuk mozgósítani a tartalékainkat. Viszont a kezelések sem lesznek olcsók, erre is gondolni kell. Mi a megoldás ebben a szörnyű helyzetben szerintetek? :(
Nagymamák sem tudnak szabit kivenni, ott lenni?
Bölcsi?
Nagymama a nagypapát ápolja, nem hívhatom ide, 200 km-re vagyunk sajnos.
Férjem nem mehet táppénzre, sem anyagilag sem szakmailag nagyon ártalmas lenne.
3-4 hónapról lenne szó, amíg a kezeléseim tartanak első körben.
a helyi családsegítő központot keresd fel. ők kapcsolatban állnak mindenféle szociális szervezetekkel és szakmai segítséget is tudnak nyújtani.
a kicsit meg írasd bölcsibe, mielőbb!
Én úgy hallottam, hogy ha egy család nem tud gondoskodni a gyermekről, akkor a kicsit vagy kórházba utalják, vagy átmeneti gondozásba veszik. Ilyenkor elsődleges, hogy a fizikai létfenntartását biztosítottnak lássák.
Más rokonok nincsenek? Ilyenkor össze kellene fogni. Ha nem tudnak gondoskodni a piciről, akkor pénzzel sem tudnak támogatni benneteket, hogy a férjed táppénzre, vagy szabira mehessen? A szakmai előmenetel építésének nem most van itt az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!