Hova forduljak segitségért ha úgy érzem nem birom tovább a kisbabámmal?
Kedves Kérdező!
Elolvastam amiket eddig írtál és komolyan elkezdtem gondolkozni azon, hogy én mit csinálnék. Hát nem vagy könnyű helyzetben! Nem vagy rossz anya! Sőt, nagyon jó anya vagy, mert most is próbálsz segítséget kérni, hogy helyre gyere és még jobb anya lehess, hogy még több türelmed legyen a babádhoz. Szóval szuper anya vagy!!! Ezt hidd el és ne kételkedj!!!
Én a helyedben vagy megmondanám a páromnak, hogy elköltözik az édesanyjához, ahol pöpec rend van mindig és mosnak, főznek, takarítanak rá. Vagy marad és teljes értékű párod lesz(amire ezek után nem sok esélyt látok). Te anya vagy és feleség, egyik szó sem jelenti azt, hogy cseléd vagy rabszolga. Egy gyerek bizony két emberes feladat. Pláne, ha ilyen nehéz eset. Én tudom, mert nekem is csak ölben van el a lányom. Nagyon nehezen tudom lekötni. Apa is próbálkozik, de van az a pont, amikor már csak anya kel. Ha ez nem tetszik neki, akkor meg maradjon, de úgy, mint két idegen. Főzzön magának, mosson, vasaljon és mindent ami eddig rád hárult, mert te mostantól leveszed a kezeidet róla, mert te sem kaptál tőle semmi támogatást és elmúltak az érzelmeid. A gyerek miatt maradhat, de ilyen feltételekkel. Nincs többé joga számon kérni téged, mert külön utakon jártok. Neked most a gyerek az első, mert nehéz időszakon mész keresztül, neked így jó, ha neki nem tetszik, akkor tegyen érte. Hidd el, hamar megunja és lelép. Ha egy kevés érzelem is maradt iránta vagy látsz esélyt, akkor apró cselekkel próbálj változtatni. Például, én is láttam, hogy a párom próbál kibújni a gyerekkel kapcsolatos teendők alól és úgy gondolta ez az én "feladatom" elsősorban. Én erre elkezdtem megköszönni minden apró kis figyelmességet és minden segítséget, amit tőle kaptam. Mondogattam, hogy milyen szépen mosolyog rá a lányunk, látszik, hogy ragaszkodik hozzá, milyen nagy az összhang köztük. Csuda büszke lett magára és még többet vállalt át. Tegnap meg mondtam neki, hogy nézd már, hogy nálam, hogy vergődik a gyerek. Nálad olyan könnyen elalszik. Tartsd már úgy a karodban mint a múltkor, mert olyan szépen elaludt nálad. Úgy is lett, bealudt és kérte, hogy készítsek egy fotót róluk, hogy hogy alszik nála a gyerek. Jót mosolyogtam magamban. Persze, hogy elaludt volna nálam is, de kellenek ezek a cselek, mert a férfi egyszerű teremtmény, lehet irányítani.
A másik. Válassz egy számodra is szimpatikus dadát, akihez hozzászoktatod a babádat. Ne hagyd rögtön magára vele. Először legyetek hárman, akár többször is és szokjon hozzá a jelenlétéhez. Azért fontos, hogy szimpi legyen, hogy te is jól érezd magad és közben akár csevegni is tudtok, így te is kikapcsolódsz kicsit. Utána hagyd őket 10 percre egyedül, majd kicsit tovább, ha gond van menj vissza. Szóval fokozatosan. Persze, hogy nem fog elmaradni egy idegennel, ha ennyire anyás és nehéz eset. Így könnyebb lesz. Ha már elmarad vele, akkor pedig irány egy pszichológus, mert szükséged van szakemberre, aki segít ezen túljutni és feldolgozni, megerősíteni. És a szakember mellett keress valamit, ami kikapcsol és szakíts arra is időt, legalább egy héten egyszer. A takarítás és minden más megvár, mert neked most ez az első. A párodat vagy beidomítod vagy kiiktatod az életedből és akkor nincs zavaró tényező, aki nyüstöl ezekkel. Remélem azért pár dologban tudtam segíteni!
Ezt pedig hallgasd meg miközben játszol a babáddal. Jól fog esni!
Az oldal alján van, hogy hallgasd végig újra a műsort, katt oda!!!
Szia! Nagyon együttérzek veled, az én fiam is 8 hónapos koráig szinte csak velem és a kezemben érezte jól magát, napközben max fél-1 órákat alaudt (csak babakocsiban, séta közben) azt hittem sosem lesz vége (de legalább az éjszakákat átaludta 2 hónapos korától).
Ha a fürdés megnyugtatja, akkor akár napközben is csinálhattok egy pancsikolást (strandolást a kádban) jó móka, program és ha gondolod beülhetsz Te is vele a kádba.
Kipróbálhatsz valami nyugtató illóoljat is fürdetővízbe, párologtatóba vagy masszázsra.
Tápszer is jót tesz az esti alvásnak, mert jobban telíti így később lesz éhes. Próbáld elsőként üveghez szoktatni anyatejjel, (ha nem fogadja el, akkor oda teheted a játékai közé, úgyis mindent a szájába vesz, rá fog jönni, hogy abból kaja jön :) aztán keverheted tápszerel a tejedet -csak fokozatosan-. Mi a HIPP AR-t használtuk mert 9 hónapos koráig hasfájós volt a fiúnk. Más ételek kóstoltatásánál is haszálhatod az anyatejet "csalinak" pl. egy kanálnyi reszeltalmához keversz a tejedből, vagy édestökpüréhez stb. próbálkozz, rá fog érezni az ízére :)
Én a mai napig nagyon kitudok borúlni, külföldön élünk, egésznap egyedűl vagyok a fiammal, nincs segítség aki egy kicsit átvenné, b.siterre nincs pénz, bölcsibe nincs hely. 1-8 hónapos koráig rengeteget sírtam sétálás közben a napszemüvegem mögött. Keress baba-mama társaságot, babatorna, babaúszás, bármi csak ne rekedj meg a 4 fal között! Vásárolj 2 naponta keveseket, így nem rohad be a kaja a hűtőbe és a közértben nézelődés leköti a babát. (délelőtt alig van valaki a , így ha hiszti van sincs gond).
77-folyt... :)
Keress valami zenét a babádnak és magadnak, ami mindkettőtöket megnyugtatja. Nem feltétlenűl babazene vagy klasszikus a jó, én rokkeres vagyok de a "tucc-tucc" zene jön be a fiamnak, a közös zenénk Simon and Garfunkel, hallgassd a rádiót és meglátod melyikre nyugszik meg vagy kezd bugizni. (pl. imádja a himnuszokat a foci VB alatt derűlt ki). Amikor meg elég a párodból, menjetek be a gyerekszobába, kapcsold be a zenéteket és zárd ki a világot, legyél csak Te és a gyerek, játszatok, ringasd, táncolj vele, vagy altasd zenére.
Próbálj magaddal is törődni, a kádban fürdés, lazítás neked is jót tesz, a zene szerintem szintén, nézzél röhögtetős videókat...
http://www.youtube.com/watch?v=QgPv04TJTWA
és persze keress szakértő segítséget.
Sok sikert és kitartást! üdv Csi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!