Rossz anya lennék, ha 3 hónapos babám mellől elutaznék 3 napra, és 6 hónapos lenne mikor visszamennék dolgozni? Nem anyagiak!
Magánkórházban vagyok orvos.A babám most 2 hónapos,közel egy hónap múlva továbbképzésre kéne menjek,külföldre,repülővel,három teljes napra.Szívem szerint mennék,mert 1)a lányomra a nagyszülők vigyáznának,akikben maximálisan megbízok 2)ezen úgymond kötelező részt venni,pláne,hogy a kórháznak újításai is vannak 3)én rengeteget dolgoztam,még a lányom születése és a terhesség előtt,a lányomnak hozzá kell szoknia,hogy sokat fogok ezután is dolgozni.
A munkám a hobbim,nem akarom feladni.Anyagi gondok nincsenek.Mennék is meg nem is.Újra munkába állhatnék,mikor 10 hónapos lenne,de azzal is sok gond van.Én napi 10-2 órát dolgozom,van,hogy többet,rengeteget utazom,havi szinten.Ha 10 hós korában állnék munkába ez szinte azonnal így lenne.Ha most,6 hónapos korában akkor csak fokozatosan,eleinte napi 4 óra,aztán hat,és utána lenne csak a napi 10-12.És 1 éves lenne,amikor elkezdenék utazgatni.Viszont,ha tíz hós korában mennék vissza,már egyből elutaznék.Azért megyek vissza,mert én mindig is sokat fogok dolgozni függetlenül tőle,mint említettem 10-12 órát biztos,és nagyon sokat fogok/kell utaznom is.Olyan is lesz,hogy hazajövök és másnap elutazom ismét.Akkor lennék csak itthon mikor testvére fog születni,olyan 3 év múlva.Mit gondoltok?6 vagy 10 hónap?
Kedves 77-es!
Én egy korábbi válaszoló vagyok, aki szintén nem anyatigris, de nem is az a fajta aki elutazik több napra a gyereke mellől és amikor nem külföldön van, akkor meg 12 órákat dolgozik. :) Ahogyan már előttem is írták, nem csak két véglet van. (az anyatigris és a karrierista anyuka, akinek a munkája előbbrevaló mert ez itt TÉNY) Te tényleg nem látod az aranyközéputat? Le lehet néha "passzolni" a gyereket, ha épp valakinek fontos dolga van, vagy kikapcsolódna, vagy dolgozik. NÉHA. Legalábbis ilyen pici korban. Ha már ovis más a helyzet, ha meg már iskolás akkor pláne. De 1 évesen? Könyörgöm. És itt nem arról van szó, hogy 3 évig szoptassa a gyerekét meg húzza maga után a wc-re is. Nem. Csak lássa el azokat a dolgokat amit egy anyának el KELL. Ja és nehogy már attól legyen valaki jó anya mert eteti meg fürdeti a gyerekét... (de még azt se ő csinálná az esetek többségében) A kutya is tud gondoskodni a kölykeiről, de mi ugyebár nem kutyák vagyunk. :) De én nem ítélkezni akarok, Isten mentsen meg tőle. Igazából nekem semmi közöm ahhoz, hogy a kérdező miért vállalt gyereket vagy, hogy hogyan nevelné őket, de kérdezett én meg válaszoltam. Az majd az Ő dolga lesz, hogy milyen gyerekei lesznek, bár ki tudja, lehet imádni fogják attól mert sosem lesz velük. Hiszen ilyenek a gyerekek. A híradóban volt egyszer, hogy az anyuka fel akarta akasztani a gyerekeit mert rossz anyagi helyzetben voltak és amikor a gyámhivatal elvette őket tőle, akkor a gyerekek sírtak utána ... Na ezzel most nem kell párhuzamot vonni a két dolog között, mert nincs közük egymáshoz, csak azt akartam érzékeltetni, hogy egy KISgyereknek az anyja szent. Az már egy más kérdés, hogy kamaszkorában mennyire lesz ez egy törés az életében. Na de egy szónak is száz a vége. ÉN személy szerint a gyerekemet helyezném előtérbe ha már megszültem, ha a kérdező nem, akkor nem. Az Ő dolga, az Ő élete. Ennyi, kész pont. Vagyis nem, mert a gyereke élete IS. :) Ezt kellene szem előtt tartani.
Már nem azért,miért engem akartok kioktatni??
Azért,mert nem tudtok mit mondani,semmi okosat,ezért "estetek nekem",igen persze kell rendszer a gyerek életében,meg napirend meg nevelés,nem én vagyok az aki 10-12 órát dolgozik,én csak megerősítettem a kérdezőt abban,hogy Ő dönti el mit csinál és ettől nem lesz rossz anya,az a rossz anya aki nem foglalkozik egyátalán a gyerekével,nem eteti,nem szeretgeti,nos a kérdező nem ezt írta ezt kéne felfogni,nem pedig belemagyarázni a válaszomba mindent és kiforgatni a szavaimat. Én nagyon jól tudom,hogy nem csak a két véglet van hiszen én sem tartozom egyik végletbe sem, a másik az,hogy a kérdező leírta milyen megoldás találtak ki és szerintem semmi kivetnivaló nincs abban ha havonta-kéthavonta 2-4 napot nem tölt otthon,vagy ha 4-6 órában dolgozik.
A másik tényleg az a lényeg,hogy hogyan töltöd az időt a gyerekkel még vele vagy,lehet egésznap mellette ülni közben mindketten halálra unjátok magatokat, és lehet csak délután együtt lenni és közben jól szórakoztok,de nyilván ha kicsit gondolkoznál kedves válaszadó akkor megértetted volna mit jelent hogy nem a mennyiség hanem a minőség a fontos.A másik az leírtam körvonalasan hogyan csinálom,és ha néhány embernek nem tetszik baromira nem izgat de az látszik benne,hogy foglalkozom a gyerekemmel és nem napi 2-3 órát vagyok vele,szóval szeretném ha nem kapnék további kioktató válaszokat.
Sziasztok!Lassan 4 hónapos lesz a kisbabám.Nem tudom valakit érdekel-e,de nem fogok visszamenni dolgozni.Már nagyon élvezem az itthonlétet vele,egyre több mindent csinál,mosolyog.Szégyellem,amiket írtam.Nem tudom mire fogni,nem is akarom,talán csak annyit,hogy a depresszió kicsit eluralkodott rajtam,az állandó "üljünk itthon" miatt.Szerencsére,hamar kikecmeregtem a melankolikus állapotból,tök jól vagyok.Nagyokat szoktunk sétálni,megszületett két barátnőm bébije is.Anyukám heti egyszer átjön,hogy kicsit elmehessek,többre nem is vágyom.
Köszönöm,hogy segítettetek,és hogy felnyitottátok a szemem!:)
Hát ez tök jó. :)
Legyen sok örömötök egymásban!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!