6hónapos a pici, csináltam finom főzeléket. Van benne hagyma (1db kis fej), meg csipet piros paprikát, vegetát, borsó, répa. Adhatok neki ezekkel az összetevőkkel főzit (nem a borsó-épára gondolok)? a bébi ételek nem jönnek be neki csak anya főztje
6 hónaposnak még ez korai valóban, hagyma, vagata, piros paprika - ezek még koraiak is, meg gondolom nem is vezetted be.
(Mondjuk én sosem tartottam magam szigorúan a hozzátáplálási elvekhez, pl. nem kóstoltattam minden új dolgot napokig, fél kanalanként.)
6 hónapos kortól
burgonya
kígyóuborka
padlizsán
paradicsom (hámozva és magozva)
sárgarépa
spenót
sütőtök
cékla
kukorica
sütőtöklé
Gyümölcs- és zöldséglevek
almalé
őszibaracklé
sütőtöklé
paradicsomlé
sárgarépalé
meggylé
narancslé (citrusféléket csak akkor adjunk, ha nincs a családban allergiás!)
Főzelékek
gesztenye
Burgonyapüré, ehhez adhatunk:
sárgarépa
vajbab
fehérrépa
cukorborsó
saláta
sütőtök
tök
cékla
fehérrépa
gesztenye
meggy
alma
paradicsom
spenót (heti 1 alkalommal)
sóska (heti 1 alkalommal)
paszternák
mángold
cukkini
brokkoli
Igen, "lássuk". Ha így fel vagy háborodva, akkor miért kérdezed meg. 6 hónaposnak sem vegetát, sem hagymát, sem paprikát nem kellene adnod.
Főzz külön neki. Répa, krumpli, cékla, cukkini stb... husival össze lehet turmixolni és kész is. Én még nem adom a saját ételünket jó sokáig. Az enyém 5 és fél hónapos.
Vegeta, pirospaprika nagyon nem való még 6 hónaposnak.
Borsó is csak paszírozva, rántás is később.
A hozzávalókat egyenként szokás bevezetni és krumplival süríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!