Rossz anya lennék, ha 3 hónapos babám mellől elutaznék 3 napra, és 6 hónapos lenne mikor visszamennék dolgozni? Nem anyagiak!
Magánkórházban vagyok orvos.A babám most 2 hónapos,közel egy hónap múlva továbbképzésre kéne menjek,külföldre,repülővel,három teljes napra.Szívem szerint mennék,mert 1)a lányomra a nagyszülők vigyáznának,akikben maximálisan megbízok 2)ezen úgymond kötelező részt venni,pláne,hogy a kórháznak újításai is vannak 3)én rengeteget dolgoztam,még a lányom születése és a terhesség előtt,a lányomnak hozzá kell szoknia,hogy sokat fogok ezután is dolgozni.
A munkám a hobbim,nem akarom feladni.Anyagi gondok nincsenek.Mennék is meg nem is.Újra munkába állhatnék,mikor 10 hónapos lenne,de azzal is sok gond van.Én napi 10-2 órát dolgozom,van,hogy többet,rengeteget utazom,havi szinten.Ha 10 hós korában állnék munkába ez szinte azonnal így lenne.Ha most,6 hónapos korában akkor csak fokozatosan,eleinte napi 4 óra,aztán hat,és utána lenne csak a napi 10-12.És 1 éves lenne,amikor elkezdenék utazgatni.Viszont,ha tíz hós korában mennék vissza,már egyből elutaznék.Azért megyek vissza,mert én mindig is sokat fogok dolgozni függetlenül tőle,mint említettem 10-12 órát biztos,és nagyon sokat fogok/kell utaznom is.Olyan is lesz,hogy hazajövök és másnap elutazom ismét.Akkor lennék csak itthon mikor testvére fog születni,olyan 3 év múlva.Mit gondoltok?6 vagy 10 hónap?
3: "Nem vagy rossz anya ez minden más országban így működik. Magyarországon vannak ennyire elkényeztette az anyák "
Ebben igazad van, de tegyük hozzá azt is, hogy ott vannak részmunkaidős állások is, tehát anyuka nem 10-12 órát van távol a gyerektől. Én multinál dolgoztam mindig, az itteni irodában bent voltunk 6-7-ig minden nap (akkor még nem volt gyerekem), a kinti központban 5 után meg csak mutatóban volt ember....
Nem azzal van baj, ha valaki dolgozik, csak egy ilyen életritmus mellé nem fér el a gyerek. Akkor sem, ha van nagyi. Amúgy nagyik is tudnak lebetegedni, tehát mindig kell, hogy legyen B terv is.
Most erre az lenne a jó válasz, hogy nem, nem leszel ettől rossz anya. De szerinted egészséges dolog, hogy egy gyerek egészen pici korától szinte csak hétvégére látja az anyját? Sőt, néha még akkor sem. Szerinted hogyan éli meg azt a kisgyerek, akár egy kisiskolás is, hogy Anya egyik nap hazajön, a következőn meg utazik tovább? Elárulom, beleszakad a szíve.
Az én édesanyám hasonlóan nyomta, mint Te. Pedagógus volt, itthon pedig magántanított. Teljesen elkapta gépszíj, hazajött olyan 2 felé, felhörpintette a kávéját, aztán jöttek a tanítványok este 8-ig. Minden áldott nap. Hétvégén is. És nekem annyira hiányzott még kamaszkoromban is, hogy az fizikai fájdalmat okozott. Szerettem beteg lenni, mert akkor két tanítvány között benézett hozzám. Egyébként a nagymamám nevelt, akiben maximálisan megbízott, de ő mégsem anyu volt.
Harmadikos voltam, amikor fogalmazást kellett írnunk anyukánkról, és én teljesen naivan leírtam, hogy Anyu egész nap dolgozik, ezért ritkán van velünk. Az ofőm megmutatta neki, akkor sírt. De nem változtatott.
Kérlek, próbáld meg a kislányodat tenni az első helyre! Olyan picik és olyan törékenyek! Nem ő kérte, hogy a világra jöjjön, de ha már itt van, ő legyen a legfontosabb! Tapasztalatból mondom, hogy a leggondosabb nagymama sem tudja az anyát pótolni.
Én egyet értek a 2-essel.Le is lehet nyugodtan pontozni!
De azt én se értem hogy miért kell ezt csinálni egy kisgyerekkel?Ha valaki gyereket vállal akkor azt magának szüli és nem a nagyinak.Ha nincsenek anyagi gondok akkor miért kell visszamenni már a kicsi 6-10hós korában?Egy ilyen picinek az anyjára van szüksége.És ha te ennyit fogsz dolgozni meg állandóan magára hagyod akkor ne csodálkozz ha nem fogy hozzád ragaszkodni.Egy kisgyerek ahhoz kötődik a legjobban aki mindig vele van,és ez a ti esetetekben a nagyi lesz.Ha már mindenképpen visszaakarsz menni dolgozni,akkor nem igaz hogy nem tudnád magad olyan beosztásba kérni hogy ne 10-12 órát dolgozz,meg állandóan utazgass.Tényleg ez az orvosok feladata hogy állandóan utazgatnak?Én ezt kicsit kétlem.Én úgy gondolom az anyaság egy kis lemondással is jár.De ha így mész vissza ahogy leírtad.Hogy 10-12 órát dolgozol,utazgatsz szinte sose leszel otthon annak csak szegény gyerek issza meg a levét.Mert nem ismeri majd az anyját.
"Még egy gyerek kell."
Mikor fogsz vele leülni társasozni, mikor fogsz vele csiklandozva hancúrozni, mikor olvasol neki mesét, ha mire hazaérsz, már alszik? És nem egy-egy napról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!