Miért kell a 21. században is úgy tenni az nyáknak, mintha a 19. században lennének?
Írok pld-kat mire gondolok:
- Nem lehetnek már álmai, minden idejében 100%os anya, feleség legyen, naponta főzzön, takarítson, eljárjon vásárolni (szigorúan gyerekekkel, mert "annakidejénbezzegén2gyerekkelmentemaboltba"
- Ha rájött, h szeretne visszamenni dolgozni, akkor ez olyan "gonosz" anya, h lepasszolja a gyerekét. holott megjegyzem csak Mo-on 3 év az itthonlét....
- Nem lehetnek már barátnői, ha kimozdul vmerre már k...va; ha nem mozdul ki akkor meg lusta...
Hát akkor most hogy kellene viselkedni???!!:)
Kicsit kapcsold ki a gyiket és rájössz az élet nem is olyan szar. :)
Néha felnézek ide, és itt mindig az van, hogy az anyukáknak ne legyenek álmaik, meg sokan megszólják a másikat. Ja, és sokan túlreagálnak mindent.
Néha még el is hittem, hogy ez a valóság.
De a fenéket az...
Kapcsolj ki, légy boldog, ne másra figyelj. S ennyi. :)
Az első példádra: a 21. század pont arról szól, hogy van választási lehetőség. Egy nő lehet anya+munkaerő+amit akarsz, de ha saját elhatározásából úgy dönt, hogy "csak" anya akar lenni, nem kell leszólni. Persze neki sem kell fenn hordani az orrát, hogy ő a szuperanyu aki meg dolgozik, szórakozik gyerek mellett az szaranyu. A választás a lényeg.
Engem még senki nem szólt meg, hogy amikor 2 éves lesz a gyerekem vissza fogok menni dolgozni. Amiatt sem, hogy születésétől kettesben hagyom az apjával, 4-5 hónapos kora óta pedig más rokonnal. Emiatt eléggé meglepődtem az itteni anyukák hozzáállásán. Nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző.
Úgy kell viselkedni, ahogy az a gyereknek, neked és a férjednek/párodnak a legjobb :-))
ismerős történet...
Én is szeretnék visszamenni dolgozni a baba kb. 7 hónapos korában. És igen, sokaktól megkapom, hogy meg fogom bánni, hogy tehetek ilyet, nem vagyok normális, stb.
Nem azért mennék vissza, mert kevésbé szeretem a gyerekem, mint aki 2-3 évig otthon ül. Egyrészt a baba fejlődésének is jót tesz szerintem, ha nem csak az anyukája szoknyáján ül évekig, másrészt nekem is jót tenne, hogy nem 24 órában vagyunk "összezárva", harmadrészt egy munkahelytől sem lehet elvárni, hogy éveket várjanak az anyukákra, negyedrészt pedig az anyagiak miatt is, lakáshitel, stb.
Ettől persze ugyanúgy foglalkoznék a babával, a minőségi idő a fontos, nem a mennyiségi (szerintem).
De már most lelkiismeret furdalásom van emiatt, és mindenki tök hülyének néz. Nem hiszem, hogy az amerikai vagy egyéb nyugat-európai gyerekek butábbak vagy elesettebbek lennének, mint a magyarok. Külföldön 6 hét, 3 hónap után visszamennek az anyukák, és senki sem vet rájuk követ, sőt elvárás is.
Ennyi erővel az apukák is otthon lehetnének fél évet, egy évet. Ők miért nem teszik? Az apukáknak nem "besegíteni" kell, két emberé a gyerek, a munka, a felelősség, a gondozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!