Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell a 21. században is...

Miért kell a 21. században is úgy tenni az nyáknak, mintha a 19. században lennének?

Figyelt kérdés

Írok pld-kat mire gondolok:

- Nem lehetnek már álmai, minden idejében 100%os anya, feleség legyen, naponta főzzön, takarítson, eljárjon vásárolni (szigorúan gyerekekkel, mert "annakidejénbezzegén2gyerekkelmentemaboltba"

- Ha rájött, h szeretne visszamenni dolgozni, akkor ez olyan "gonosz" anya, h lepasszolja a gyerekét. holott megjegyzem csak Mo-on 3 év az itthonlét....

- Nem lehetnek már barátnői, ha kimozdul vmerre már k...va; ha nem mozdul ki akkor meg lusta...

Hát akkor most hogy kellene viselkedni???!!:)

#anya #21. századi anya
2012. szept. 18. 11:23
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
* az anyáknak, bocsánat a címben
2012. szept. 18. 11:25
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokakba még ezt nevelték bele, vagy a párjukba nevelték azt, hogy ilyen a "jó" feleség. Én sem értek vele egyet, nem főzök naponta, a párom is szokott főzni, nem csak én, a takarítást beosztjuk, együtt vásárolunk, és vissük a gyereket, és 15 hós vol a kislányom (akkor szóltak, hoyg mégis kapunk bölcsit), így akkor mentem vissza dolgozni, a kislány imádja a bölcsit, nem sírt beszoktatásnál sem (ezért nem is érzem magam gonosznak). Alkalomadtán meg kell a kimozdulás, és szerintem a partnernek fontos, hoyg támogassa ebben az anyukát. Úgy érzem, hogy ez nagyban a férjtől függ, a nőknek gondolom meglenne az önállósodási törekvésük, ha csak nem szeretnének "rabszolgát" játszani maguktól :)
2012. szept. 18. 11:29
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit kapcsold ki a gyiket és rájössz az élet nem is olyan szar. :)

Néha felnézek ide, és itt mindig az van, hogy az anyukáknak ne legyenek álmaik, meg sokan megszólják a másikat. Ja, és sokan túlreagálnak mindent.

Néha még el is hittem, hogy ez a valóság.

De a fenéket az...

Kapcsolj ki, légy boldog, ne másra figyelj. S ennyi. :)

2012. szept. 18. 11:32
 4/20 A kérdező kommentje:
Igen...csak tapasztalatom szerint a legtöbb férfi vagy kényelmes, vagy az általad is leírt "sablont" ismerik. Anyósom már "megfenyegette" a lányomat, h együtt fognak csipetkét szaggatni.....:S Jó, jó, de én nem akarom h háztartási robot legyen belőle....!!
2012. szept. 18. 11:32
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első példádra: a 21. század pont arról szól, hogy van választási lehetőség. Egy nő lehet anya+munkaerő+amit akarsz, de ha saját elhatározásából úgy dönt, hogy "csak" anya akar lenni, nem kell leszólni. Persze neki sem kell fenn hordani az orrát, hogy ő a szuperanyu aki meg dolgozik, szórakozik gyerek mellett az szaranyu. A választás a lényeg.

Engem még senki nem szólt meg, hogy amikor 2 éves lesz a gyerekem vissza fogok menni dolgozni. Amiatt sem, hogy születésétől kettesben hagyom az apjával, 4-5 hónapos kora óta pedig más rokonnal. Emiatt eléggé meglepődtem az itteni anyukák hozzáállásán. Nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző.

Úgy kell viselkedni, ahogy az a gyereknek, neked és a férjednek/párodnak a legjobb :-))

2012. szept. 18. 11:38
 6/20 A kérdező kommentje:
Hát én lehet h a Gyk miatt téves infokat is kapok, de tényleg jópáran vannak, h kukába teszik az egészséges gyerekülket, meg ilyenek, és aki megszüli, felneveli, (csak mondjuk bölcsibe adja, nem 9 hónaposan, hanem mondjuk másfél-2 évesen)) az meg már fikuszka. Én nem adom a gyerekemet bölcsibe, de megtehetem, olyanok a körülményeink, meg nem is voltam ez a pörgős. De akinek hó végére elfogy az a kevés pénz is, vagy tudja, h ő olyan típusú, h nem megy neki ez nagy otthonlét...Akkor hagy cselekedjen már az igéne szerint....Na mindegy, csak én vagyok ezen tényleg felhúzva, majd lenyugszom.....:)
2012. szept. 18. 11:38
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

ismerős történet...

Én is szeretnék visszamenni dolgozni a baba kb. 7 hónapos korában. És igen, sokaktól megkapom, hogy meg fogom bánni, hogy tehetek ilyet, nem vagyok normális, stb.

Nem azért mennék vissza, mert kevésbé szeretem a gyerekem, mint aki 2-3 évig otthon ül. Egyrészt a baba fejlődésének is jót tesz szerintem, ha nem csak az anyukája szoknyáján ül évekig, másrészt nekem is jót tenne, hogy nem 24 órában vagyunk "összezárva", harmadrészt egy munkahelytől sem lehet elvárni, hogy éveket várjanak az anyukákra, negyedrészt pedig az anyagiak miatt is, lakáshitel, stb.

Ettől persze ugyanúgy foglalkoznék a babával, a minőségi idő a fontos, nem a mennyiségi (szerintem).

De már most lelkiismeret furdalásom van emiatt, és mindenki tök hülyének néz. Nem hiszem, hogy az amerikai vagy egyéb nyugat-európai gyerekek butábbak vagy elesettebbek lennének, mint a magyarok. Külföldön 6 hét, 3 hónap után visszamennek az anyukák, és senki sem vet rájuk követ, sőt elvárás is.

Ennyi erővel az apukák is otthon lehetnének fél évet, egy évet. Ők miért nem teszik? Az apukáknak nem "besegíteni" kell, két emberé a gyerek, a munka, a felelősség, a gondozás.

2012. szept. 18. 11:53
 8/20 anonim ***** válasza:
62%
Ez egy fantasztikusan jó kérdés :) Én egyenlőre a két végletet látom magam körül.... Vannak a csak a gyereknek élek még fodrászhoz sem megyek anyukák és vannak akiknek minden másnap este az anyjánál alszik a gyerek hogy ők kettesben legyenek meg kocsikázzanak apával a városban :/ Kérdezem én az utóbbi miért jó? Én egy szőke hajú, sminkelt ápolt anyuka vagyok (mások elmondása szerint is) imádom a lányom, egészségesen táplálom, mondokázok neki. Ennek ellenére ha sétálni megyünl azt hiszik a kistesóm, én szerteme a bő ülepü nadrágot tornacipővel (akárcsak a 15 évesek) pedig 26 vagyok. Lefogytam szépen a sulyomra. És tudjátok mit látok amikor sétálunk??? Rendesen kinéznek mert nem vagyok zsíros hajú baba függő 100 kilós. Ezeket azért írtam le csajok mert sajnos ez is hozzátartozik az elvakultan csak anya vagyok sémához. Jövő hónapban megyek vissza dolgozni és apa marad gyeden (mivel ő többet kap) nah abból mi lesz még :D Pedig csak két nap lesz de már várom milyen szemét anya vagyok.... Mondjak valamit? Letojom.... én tudod hogy jó anya vagyok a babám vissza jelzéséből. Más nem érdekel.
2012. szept. 18. 11:56
 9/20 A kérdező kommentje:
Így van! Két ember vállalt gyereket , nem csak egy. Nekem az nem dicsőség, h egy anya a hátán cipeli az egész házat, mert kötelessége. Kötelessége a fityfen.ét!
2012. szept. 18. 11:59
 10/20 anonim ***** válasza:
61%
magyarorszagon meg teljesen mas a hozzaallas. en kulfoldon elek es itt bizony 1 ev korul visszamennek az anyak dolgozni mivel muszaj. en is csak 9 honapig kapom a tamogatast utana vagy meg tudunk elni egy fizetesbol (ami nagyon szukos) vagy en is visszamegyek dolgozni. De ezert szerencsere senki nem kovez meg mivel itt a 85% ezt teszi. En azt veszem eszre hogy itt nem szunik meg nonek ,onnalo lenynek lenni az anya attol mert gyereke szuletett. Itt valahogy jobban onnalosagra nevelik a gyerekeket, ami abbol is latszik hogy 18 eves kor utan nem nagyon van olyan aki meg otthon lakik a szuleivel.
2012. szept. 18. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!