Rossz anya lennék, ha 3 hónapos babám mellől elutaznék 3 napra, és 6 hónapos lenne mikor visszamennék dolgozni? Nem anyagiak!
Magánkórházban vagyok orvos.A babám most 2 hónapos,közel egy hónap múlva továbbképzésre kéne menjek,külföldre,repülővel,három teljes napra.Szívem szerint mennék,mert 1)a lányomra a nagyszülők vigyáznának,akikben maximálisan megbízok 2)ezen úgymond kötelező részt venni,pláne,hogy a kórháznak újításai is vannak 3)én rengeteget dolgoztam,még a lányom születése és a terhesség előtt,a lányomnak hozzá kell szoknia,hogy sokat fogok ezután is dolgozni.
A munkám a hobbim,nem akarom feladni.Anyagi gondok nincsenek.Mennék is meg nem is.Újra munkába állhatnék,mikor 10 hónapos lenne,de azzal is sok gond van.Én napi 10-2 órát dolgozom,van,hogy többet,rengeteget utazom,havi szinten.Ha 10 hós korában állnék munkába ez szinte azonnal így lenne.Ha most,6 hónapos korában akkor csak fokozatosan,eleinte napi 4 óra,aztán hat,és utána lenne csak a napi 10-12.És 1 éves lenne,amikor elkezdenék utazgatni.Viszont,ha tíz hós korában mennék vissza,már egyből elutaznék.Azért megyek vissza,mert én mindig is sokat fogok dolgozni függetlenül tőle,mint említettem 10-12 órát biztos,és nagyon sokat fogok/kell utaznom is.Olyan is lesz,hogy hazajövök és másnap elutazom ismét.Akkor lennék csak itthon mikor testvére fog születni,olyan 3 év múlva.Mit gondoltok?6 vagy 10 hónap?
A kérdezőnek:3 nap nem a világ vége,az a felállás jó amit írtál.A lelkiismereteddel meg te számolj el az évek múltán mikor effektíve "lesz@r a gyereked" és nem hallgat rád,és úgy fog rátok gondolni hogy Anyu,ja meg apu...jaj de a mama olyan rossz hogy nincs már velünk pedig ővele.....Na de ezt te még nem érzed át, akkor meg már késő lesz.
Nem mondom hogy egyszerű a gyerek nevelés,meg kitudja lehet bejátszik nálad egy kicsi szülés utáni depi,meg nagyon nehéz átállítani az agyat ,leszámolni a múlttal átmenetileg és felfogni hogy nem csak most van a gyerek hanem marad is.És jelen pillanatban nem orvos vagy hanem napi minimum 10-12 órában anya(az alvásokat leszámítva),és ez sokkal nagyobb felelősség mint a szakmád. Mert míg a klinikán életeken segíthetsz otthon életet tehetsz tönkre (mentálisan).
Aztán akkor majd megveregetheted a hátad hogy te mindenben helyt álltál.
Tudod ahogy elolvastam az írásodat örülök hogy anyuék nem gondolkodtak így ,pedig ki ne vágyna jólétre gyerekként.
Amúgy ha már magadban fel tetted a kérdést hogy rossz anya vagy e? ,hát szerintem nagyon rossz irányba haladsz!
Rubint Réka sincs többet a gyerekeivel, mégis, ha megnézitek a FB oldalát, istenítik több százan. Ott elfogadják, hogy ő inkább sportol, a férjével utazik, a gyerekeit folyton lepasszolja. Vannak ilyen emberek.
Szerencsére én a gyerekeimmel lehetek, bár ezért feladtam a karrieremet, mert 3 gyerek mellett nem lehet 12 órákat + utazás dolgozni. Én is döntöttem. Csóribbak leszünk, de imádnak velem lenni, én így döntöttem, hogy ők. A legnagyobb 4 éves lesz.
Másnak más a fontosabb. Különbozőek vagyunk.
Abszolút nem vagy rossz anya,csak tudod ide sok olyan válaszoló jár akinek empátia érzéke a béka se**e alatt van rosszindulatúak,ítélkeznek és baromi okosnak hiszik magukat.
Egy orvosnak több kötelessége van,mint ha pl valaki bolti eladó tanár vagy marketingen dolgozik.
Sokat lesz a nagyszülőkkel ez sem probléma,legalább nem lesz 3 évesen anyára cuppant kis csimpánz aki senkivel sincs el csak az anyjával.
Nem az számít mennyit vagytok együtt,hanem hogy milyen a minősége az együtt létnek,ha sokat foglalkozol vele,ölelgeted,szeretgeted,játszol nem lesz neki egyátalán törés ha néha nem vagy.
Azt meg igazán nem értem,hogy jön valaki ahhoz,hogy megmondja miért vállalt gyereket.
Sok ember fejében elég nagy köd van ha azt hiszi az a jó anya aki 24 órában a gyerekével van min 3 évig,együtt alszanak,anyatejet kap 3 évig,hordozzák akár 10 évig stb.A többiről ne is beszéljünk.
Jó anya vagy mert szereted őt,gondoskodsz róla,arról is hogy vigyázzanak rá,eteted,tisztába teszed,lelkileg-fizikailag kielégíted az igényeit,és még aggódsz is vajon jól fogod-e csinálni.
Azt mondom,ne foglalkozz másokkal tégy úgy ahogy jónak látod,ahogy érzed.
Még hozzáteszem itt sok az álszent és tökéletesnek gondolja magát anyuka,akik verik a mellük,mert még egy órára sem hagyják magukra a gyereküket,na ezek az anyatigris típusok mindenért a földbe döngölik a másikat még pedig azért,mert tudják,hogy nem jól csinálják,és hiányzik nekik a kikapcsolódás, saját bajaikat kivetítik inkább mártírkodnak mint megmaradnának nőnek,feleségnek,anyának egyszerre,az ilyenekre nem szabad hallgatni,és felháborodni sem éri meg miattuk.
Kedves kérdező,kisfiam 17 hónapos 1 hónapja bölcsis már 2 hetesen is vigyázott rá anyukám 1-1 órákat,hogy kikapcsolódjak,mert depressziós lettem,6 hetesen fél napot vigyázott rá még vizsgáztam,aztán később este felügyeltek rá mikor párommal néhány este elmentünk pár órára valahova,Ő meg aludt anyósék a másik szobában voltak,vagy anyukám,senkinek sem volt teher,egy kiegyensúlyozott,boldog,kedves,értelmes,társaságkedvelő kisfiú,párom dolgozik én gyakorlaton vagyok,dolgozom,Ő imádja a bölcsit semmi probléma nem volt,nem támogatom a liberális "nevelési" módszert,de nem verem a gyereket,csak ritkán ha nem hallgat rám 20szorra sem akkor legyintek a fenekére vagy a kezére,kap tejet,sosem aludtunk együtt,sosem kötöttem magamra,párommal jó a kapcsolatunk,adunk egymásnak kimenőt,és együtt is kikapcsolódunk,sokat foglalkozunk a fiunkkal ha otthon vagyunk.Képzelheted engem hogy leszólnak ezek a mártír mindent feláldozunk anyák,pedig mind3an boldoguk vagyunk így és jó nekünk,nem is foglalkozom velük.
Kedves 77es válaszoló!
Nem szeretnék veszekedni, de valahogy nem hagy nyugodni az egyik kijelentésed, miszerint nem a mennyiség számít, hanem a minőség, mármint az, hogy hogy van együtt egy anya a gyermekével. Ebben az esetben szerintem nem helyt álló ez a kijelentés.
A gyerek neveléséhez, napirend kialakítás, nevelési elvek és még sorolhatnám, sok idő kell. Ezek a dolgok mind egy folyamat részei. Nem lehet egy héten x nap alatt elintézni, hiába minőségiek akkor az együttlétek...
kedves 77es ezt írtad:" nem lesz neki egyátalán törés ha néha nem vagy. " ezen van a hangsúly hogy NÉHA!!! de a kérdező nem NÉHA nem lesz a gyerekével hanem szinte alig...
nem hiszem hogy nem érzed az átmenetet a 12 órázok heti 2 szabadnapom van, rengeteget utazok lényegében 7 napból 5ön nem látom a gyerekemet-és aközött hogy a nap 24 óráját vele töltöm együtt alszunk 18 éves koráig...
Itt pont hogy most mindenki azt írta a kérdezőnek hogy ez így meredek.
És pont nem csak azok válaszoltak neki akik máskor is azt vallják hogy a gyereknek 3 éves koráig anya mellett a helye (mert ez a másik véglet), hanem a válaszolók 90%-a megpróbálta megvilágítani hogy miért is gáz amire készül.
Amit te leírtál magatokról és a ti családotokról az közel sem ez amit a kérdező feltett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!