Van más is így? Nem akarok rossz anya lenni!
19 hónapos a kisfiam, és sokszor azon veszem észre magam, hogy a gyerekemhez már 5-10 perce nem szóltam egy kukkot sem. Nem vagyok egy beszédes típus! :(
Sokszor nincs kedvem építőzni, kirakózni, autózni. De szeretek vele lenni, de a játék számomra max 10 percig tart. Hogyan tudom rávenni magam, hogy többet foglalkozzak vele? Amúgy egy értelmes, okos kisfiú, minden érdekli.
Sokszor türelmem sincs hozzá, ha olyat csinál ráütök a kezére v. a fenekére, ezért van lelkiismeret-fulldalásom.
Kétségbe vagyok esve.
De nem is kell 24 órában folyamatosan társalogni vele.
Bölcsibe mikor megy? Nekem a kézműves foglalkozások, a gyurmakukacok gyúrása volt egy rémálom, mert se fantáziám, se kézügyességem, a homoksüti készítés a második után már kissé fárasztó volt. Akkor lett jobb, amikor a gyerkőc a bölcsibe ment, ott ezeket megcsinálták, nekem meg délutánra maradt a hancúr, a puszi meg az ölelgetés. Most, hogy már nagyobb, értelmesebb, tök jól és sokat foglalkozok vele, de valahogy az a 2-3 éves kor, amikor semmi értelmeset nem lehet csinálni, az nagyon nehéz volt nekem.
Azért nagyon ne ütögesd, de tanítani kell, hogy mit lehet és mit nem. Nem baj az, hogy nem szólsz hozzá 5-10 percig, ő is pihen addig:)
Az, hogy nincs türelmed hozzá, az nem jó. Valahogy változtatni kéne a hozzáállásodon, végülis tudtad, hogy mi jár egy babával, játssz egy kicsit többet vele. Gondolj arra, hogy mennyire fog szeretni, milyen nagy örömöt okozol neki.
Keresztszüleim folyton lerakták hétvégére a gyereket az anyóshoz-nagyihoz, mert ők elmentek "bulizni" (bowling,stb.)..hát, meg is lett az eredménye. nem elég hogy több éven keresztül minden hétvégén folyamatosan sírt a szülei után, mostanra visszahúzódó, önbizalomhiányos fiú lett belőle. És a tanulásban sem jeleskedik:(
Gondolj erre. Ugye, hogy belátod, hogy jobb törődni vele többet?:) Játssz olyat vele, ami neked is tetszik:)
Nincs szándékunkba bölcsibe adni. Ráadásul be kellene hordani városra, mert itt helyben nincs bölcsi csak ovi meg iskola.
Ti mit szoktatok játszani vele? Az a baj, hogy sokszor fantáziám sincs.
Köszönöm a válaszaitokat.
A kisfiam még csak pár szót mond, de mindent megértet és megért. Nem akar még beszélni. Pedig úgy biztos könnyebb lenne nekem is és neki is.
Nagyobb méretű gyöngyöt fűzhet, akkor is ha fiú, mert fejleszti.
Bölcsiben egy papírra rajzoltak egy birkát (a körvonalait), beragasztózták, a gyerekeknek meg pattogatott kukoricát kellett ráragasztgatni. Az lett a birka bundája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!