Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kortól kb.2-3...

Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)

Mit gondoltok erről?

2011. aug. 24. 17:09
 81/93 anonim ***** válasza:
100%

alpári? hát kétlem. értelmező szótár?? hm?

mindegyik gyerekemet szoptattam, legalább egy évig. de igazad van, valójában én sem szoptattam 100%-ban, mert sokszor el kellett mennem otthonról (nem mindig hivatali ügyintézés céljából!!), ezért gyakran fejtem. ennek ellenére, valahogy mégis sikerült fenntartani a tejtermelést 3x 1 évig (vagy többig). hát nem érdekfeszítő?

legnagyobb bánatodra nem vagyok méregzsák, és még soha nem írtam ki népszavazást valamelyik ismerősöm fikázása céljából.

néha felnézek ide, mert jókat szórakozom, egy nehéz nap után, de tudod az ilyen aljas, rosszindulatú emberek, pletykafészkek, mások életében vájkálók mindig is kiverték nálam a biztosítékot.

2011. aug. 31. 19:08
 82/93 A kérdező kommentje:

Aljas, rosszindulatú? :) Meg pletykafészek? Mi pletyka van abban, hogy én név nélkül írtam ide egy név nélküli emberről? Akkor lenne pletyka ha nevesítettem volna.

Szerintem vegyél vissza, mert kisodródsz a kanyarban.

Kire haragszol? Valami nincs rendben a családi életedben, hogy az én általam feltett kérdésen töltöd ki a frusztrációdat? Menjél egy wellness hétvégére, szigorúan gyerekek nélkül. Jobbulást! :)

2011. aug. 31. 19:46
 83/93 anonim ***** válasza:

OK, neked van igazad mindenben!

:)

2011. aug. 31. 22:08
 84/93 anonim ***** válasza:

Eygébként meg nem írtam azt, hogy TE vagy ilyen, olvasd csak el :)

Akinek nem inge.....

DE természetesen neked igazad van :) :)

Töröltem ezt a kérdést, sajnos nem fogom látni a válaszodat...

2011. aug. 31. 22:10
 85/93 anonim ***** válasza:

Na akkor én leszek itt a legsz@rabb anya,mert én 4 hós korától 2 hetente hétvégére a nagyinál hagytam a gyerekem.

Miért? Mert nekem is szükségem volt/van pihenésre,és mert a férjemmel is kell kettesben lennünk,ha nem akarjuk,hogy tönkremenjen a házasságunk az időhiány miatt.Végül de nem utolsó sorban pedig azért hogy a pici szokjon meg mást is,mert ha esetleg történik velem valami,ne adj isten kórházba kerülök,ki látja el?

Az orvostól kezdve az összes ismerősömig mindenki azt mondta/mondja nagyon jól tettem,mert sosem láttak még ennyire kiegyensúlyozott nyugodt babát.Nem ordit minden idegentől,nem félős hanem határozott kis talpraesett emberke aki most 2,5 éves.

Hát ez van és nyugodtan lehet szörnyülködni hogy milyen pocsék és gonosz anya vagyok.:))))

Ja bocs most láttam,hogy csak 3 hónapos korig irtad a kérdésben.Akkor 3 hónapos és 1 naposan már ott lehet hagyni?Hú akkor megkönnyebbültem.:DDD

2011. aug. 31. 22:35
 86/93 anonim ***** válasza:
Még mindig nem veszed észre, mennyire cink, hogy itt fröcsögsz valakiről, akit ismersz? És totál lényegtelen, hogy honnan ismered, hogy a szomszédod, vagy a húgod, vagy a sógornőd, vagy barátnőd, vagy akárkid, egyszerűen rohadtul mindegy. Csak gáz vagy, és kész. Nincs jobb dolgod, mint vele foglalkozni? Menj, és köss a gyerekednek egy pulóvert inkább, hamarosan itt az ősz.
2011. aug. 31. 22:50
 87/93 anonim ***** válasza:

"Miért? Mert nekem is szükségem volt/van pihenésre,és mert a férjemmel is kell kettesben lennünk,ha nem akarjuk,hogy tönkremenjen a házasságunk az időhiány miatt.Végül de nem utolsó sorban pedig azért hogy a pici szokjon meg mást is,mert ha esetleg történik velem valami,ne adj isten kórházba kerülök,ki látja el?"

Mennyire igazad van... Egy olyan ember (mint a kérdező), aki szíve szerint így tenne, de nem meri az elvárások miatt, sose fogja ezt elismerni. Egyszerűbb itt kiélnie az összes felgyülemlett frusztráltságát.

Három hónapos Babám, ha tehetném, én is többször bíznám nagyszülőkre (éjszakára azért én nem), de sajnos messze laknak. :):) Ettől független igazad van szerintem. Baba nem lesz félős, tutyimutyi, házasság nem dől be, Nagyiék örömmel babáznak. Tehát mindenki jól járt. :)

2011. szept. 1. 06:15
 88/93 anonim ***** válasza:
100%
Már én is írtam erre a válaszra, de most azt kell írnom, hogy ez a kérdés nem érdemel meg ennyi választ! A kérdezőt úgysem lehet meggyőzni! Van, aki így vélekedik, van, aki úgy! Én most is azt állítom, hogy a gyereknek is, és a szülőnek is jó, ha néha más vigyáz rá! És attól még nem rossz anya senki, hogy néha jó neki kikapcsolódni, mert szerintem hazudik az az anya, aki azt mondja, hogy nem frissül fel agyilag is, és mindenhogy, ha egy-két órára foglalkozhat saját magával! Én például ma délelőtt a nagyszülőknél hagytam (ahol hangsúlyozom, nagyon jó kezekben van, ha nem így lenne, nem hagynám ott), és megfőztem, kitakarítottam a lakást, mindezek után elfeküdtem a kádban, lazítottam, és így, hogy minden dolgomat elvégeztem, megyek a picuromért, és egész délután az övé leszek! És így sokkal nyugodtabban tudtam végezni a dolgom, mintha itt lenne, mert én személy szerint akkor nem tudok nyugodtan takarítani, ha itt van a gyermekem, mert ahhoz még pici, hogy lekösse magát, az meg nem takarítás nekem, ha 5 percenként abba kell hagynom valamiért! Így, hogy tudom, hogy jó kezekben van, így én is nyugodt vagyok, és végeztem is mindennel időben (sőt,még ide is tudok írni)! Úgyhogy engem nem lehet meggyőzni arról, hogy nem jó, ha néha mással van a gyerekem, és gondolom a kedves kérdezőt, és még sok mai anyukát sem lehet meggyőzni az ellenkezőről! Úgyhogy részemről ez a kérdés ennyi!
2011. szept. 1. 11:58
 89/93 A kérdező kommentje:

Azért vicces, hogy senki nem olvassa el rendesen, hogy miket írtam. A néha nagyszülőkre hagyással semmi bajom, azzal meg főleg nem, hogy ha valaki pl. takarít otthon, vagy esetleg tornázni megy, hogy jobban érezze magát.

Akiről "fröcsögök" (mások szerint), az viszont csak csavarogni jár, azért, mert poshadásnak érzi a gyerekével való otthon töltött időt. ...és nem alkalmanként megy el, hanem MINDEN ÁLDOTT NAP. Ez azért "kis" különbség.

Egyébként meg fölösleges nekem támadni és hülyeségeket írkálni, főleg úgy, hogy senki nem vette a fáradtságot, hogy minden beírásomat elolvassa. Ha ezt tette volna a sok fikázó, akkor nem írtak volna fölösleges dolgokat.

2011. szept. 1. 18:19
 90/93 anonim ***** válasza:
Én azt sem ítélem el, aki minden nap elmegy, és azt sem, ha azt mondja, poshad otthon! Mindenki máshogy fejezi ki magát! Ő így mondja azt, hogy sok neki mindig otthon lenni! Gondolom, friss anyuka, még meg kell szoknia a tudatot! Nem tudhatod, mit érez! Igaz, én soha nem éreztem soha "itthon poshadásnak" a gyereknevelést, de akkor sem ítélem el! Van, aki ki meri mondani, hogy szüksége van szabadságra, van, aki nem meri kimondani! Egyiket sem ítélem el, nincs két egyforma ember! És azt nem szabad mondani, hogy az ilyennek miért kell gyerek, mert attól még lehet jó anyuka!
2011. szept. 1. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!