Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kortól kb.2-3...

Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)

Mit gondoltok erről?

2011. aug. 24. 17:09
 21/93 anonim ***** válasza:
2.5 éves és 10 hós gyerekeim vannak, de eddig 2-szer 2órára hagytuk őket nagypapára. Ennyi, a 2.5 év alatt.
2011. aug. 29. 20:57
 22/93 anonim ***** válasza:
63%
Most ne haragudj, de miért kellene ítélkeznünk ismeretlenül valaki más felett? Megteszed ezt te magad is, aki ismered! Falra tudok mászni az olyan kérdésektől! Ha sajnálod a gyermekét, és megteheted, próbáld meg az illetőt jobb belátásra bírni, ha pedig csak ki akarod dumálni, mert addig sem a saját hibáiddal kell foglalkoznod, akkor beszéld meg a szomszédasszonnyal! Már bocsi.
2011. aug. 29. 21:10
 23/93 anonim ***** válasza:

Szerintem az egésznek az az alapja, hogy nem vagyunk egyformák. Máshogy viseljük a kialvatlanságot, monotonitást. Van aki jobban igényli azt, hogy eljárkáljon otthonról, mások meg hónapokig nem mennek sehova. Attól még mindkét típus ugyanúgy szeretheti és megadhat mindent a babájának. Nem attól lesz (szerintem)valaki jó anya ha odaláncolja magát a gyerekéhez. Gyerek mellett is lehet élni, persze ez csak akkor helyes ha nem a baba rovására megy.

Sajnos nekem nem sok segítségem akad a fiam körül. 1 kezemen meg tudom számolni hányszor hagytam az apukájával a fél év alatt, a leghosszabb idő 3 óra volt. Nagyon szeretem a fiam, de néha jó lenne elmenni "kikapcsolódni"-már amennyire ez az lenne, mert mindig ő járna a fejemben...de ettől nem gondolom, hogy rossz anya lennék, csak ki merem mondani, hogy minden szépségével együtt bizony nagyon nehéz és fárasztó tud lenni egy picivel egyedül egész nap. Kedves kérdező neked hány gyereked van, és te mennyi időre hagyod otthon őket?

2011. aug. 29. 21:18
 24/93 anonim ***** válasza:
82%
21.10-es ismét: Azon gondolkodom, mi visz arra valakit, hogy feltegyen ezen az oldalon egy ilyen kérdést. Mert ugye nézzünk csak a dolgok mögé. Először is nem vagyunk egyformák. Egyikünk sem gép, ez biztos, mindenki elfárad egy idő után. Azt tudod-e, az "ismerősöd"-nek milyen volt a terhessége, hogyan zajlott a szülése, nem szenvedett-e esetleg szülés utáni depresszióban? Nem lehet, hogy a kiruccanásai után ő sokkal türelmesebb a családjával, mint mondjuk te? Te vajon hogyan kapcsolódsz ki? Lehet, hogy leülsz a gép elé, és ítélkező monológokat írogatsz az "ismerőseidről", miközben a másik szobában keservesen sír a gyereked? Nem kell ahhoz kimenni a kapun, elmenni otthonról, hogy valaki elhanyagolja a gyerekét, a szeretteit! Lehet otthon zsörtölődni, folyton magunkat sajnálni, stb a négy fal között, és közben a gyanútlan "ismerősök" mit sem sejtenek róla! Mondom én mindezt úgy, hogy sem a 12 éves lányomat, sem a 7 hónapos kisfiamat nem hagytam egyedül sosem, semmilyen "szabadidős" programért. Nem azért, mert én hűűű de jobb vagyok másoknál, frászt! Egyszerűen csak engem az kapcsol ki, ha itthon lehetek, ha a szabad időmben beleolvashatok egy könyvbe, vagy elolvasgathatom a lelki problémákról árulkodó kérdéseket ezen az oldalon.:))) Nem vagyunk egyformák, és így kerek a világ! Viszont mennyivel békésebb lenne, ha mindenki a saját kis életét próbálná rendbe tenni az "ismerőseié" helyett! Minden jót nektek, kedves kérdező, és felháborodott válaszadók!:)))
2011. aug. 29. 21:25
 25/93 anonim ***** válasza:
7 hónapos a kisfiam és eddig 1x hagytam nővéremre mert bankba kellett mennem 30km-re.
2011. aug. 29. 21:52
 26/93 A kérdező kommentje:

Bezárhatna a gyakorikérdések ha az emberek csak saját magukkal kapcsolatban érdeklődnének itt és soha nem említenék egyetlen ismerősüket sem. :)

Már nagy gyermekem van, akit nem hagytam baba korában senkire sem órákig, csak fontos ügy miatt. Nem éreztem, hogy poshadok vele otthon. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a tűrőképessége. Az ismerősöm terhessége problémamentes volt, mint ahogy a szülése is. A családja is teljesen rendben van, segítenek is neki, raádásul segítők is vannak a családon kívül (takarítónő és egyebek). Emellett járkál el hetente többször is, mondvacsinált indokokkal. Nem úgy tettem fel a kérdést, hogy nem tudtam a hátteret. Egyszerűen érdekel, hogy más hogy van ezzel.

2011. aug. 29. 21:59
 27/93 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos koráig összesen kb 3x-4x tudtam elmenni két szoptatás közötti időszakokra. És igen, vásárolni voltam magamnak cuccokat, mert olyan jól esett csak magamra gondolni arra a kis időre. Ha megtehettem volna még többször is elmentem volna, mert jól esett elmenni, de ugyanolyan jól esett visszajönni is a babához. De nem mindig volt kire hagynom.
2011. aug. 29. 22:16
 28/93 anonim ***** válasza:
69%
Kedves Kérdező, én leszek a legrosszabb Anya a válaszadók között... Már a terhességem alatt elhatároztam, hogy a szülés után minden nap tornázni fogok (nem otthon, hanem profi körülmények között, edzővel) és a 6 hetet meg sem várva elkezdtem az edzéseket, MINDEN NAP, és a ami a legszörnyűbb az egészben, hogy nem Apára vagy a Nagyira bíztam a gyerekemet, hanem egy idegenre, a bébiszitterre! Mindezt merő hiúságból, hogy jól nézzek ki és a férjem büszke legyen rám! Minek nekem gyerek...
2011. aug. 29. 22:35
 29/93 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Ez csak a mai anyukákra jellemző, hogy úgy gondolják, akkor csinálnak jót, ha magukhoz láncolják a kicsit! Én igen is imádom a gyerekemet, nem sírós, nem megy az agyamra, ahogy írtad, de viszont eszemben sem volt pl. egy hónaposan a téli időszakban, amikor annyi beteg mászkál magammal/magunkkal vinni pl. bevásárolni! Ha valamit együtt intéztünk a párommal, akkor anyukám vigyázott rá, akiben teljes mértékig megbízom, felnevelt engem is, és a testvéreimet is! Olyan emberre, akiben nem bízok meg, nem bíznám! Nem biztos, hogy akkor csinálsz jót, ha magadhoz láncolod! És én nem bántam meg, hogy ha olyan helyre mentem, nem vittem magammal, ami nem sokszor volt, de előfordult hetente-kéthetente egyszer! Annyira jó, hogy a mai napig elvan mással! Mert ez is szoktatás kérdése! És nekem ne mondja egy anyuka sem, hogy néha nem kikapcsolódás, ha el tudsz menni úgy bevásárolni, vagy valahova, hogy nem viszed magaddal a gyerkőcöt, és akár egy-két órában kettesben tudsz lenni a pároddal? És ez nem jelenti azt, hogy nem szereted a gyereked, mint a kedves kérdező mondja! Sok mai anyuka nagyon rosszul fogja fel a dolgokat, csak majd később lesz meg a böjtje, amikor annyi idős lesz a gyerek, hogy terhére lesz az, hogy az anyuka magához láncolja, és szabadulni akar majd! Nem egy ilyen példa van a környezetemben! És hangsúlyozom, imádom a gyerekem, de vannak nagyszülők is, és a gyereknek is jó, ha nem mindig csak az anyukával van!
2011. aug. 29. 22:39
 30/93 anonim ***** válasza:
40%
Nem olvastam végig a válaszokat. Nekem 15 hónapos a kicsi, de még sosem hagytam senkire! Lehet Én csinálom rosszul, de iszonyatos fájdalmat idegességet éreztem mikor 1x megpróbáltam addig a nagyszülőkre bízni még átugrottam volna kisközértbe. Csak 3 háznyira jutottam el, mert "nem tudtam" tovább menni.
2011. aug. 29. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!