Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?
Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)
Mit gondoltok erről?
Szerintem az egésznek az az alapja, hogy nem vagyunk egyformák. Máshogy viseljük a kialvatlanságot, monotonitást. Van aki jobban igényli azt, hogy eljárkáljon otthonról, mások meg hónapokig nem mennek sehova. Attól még mindkét típus ugyanúgy szeretheti és megadhat mindent a babájának. Nem attól lesz (szerintem)valaki jó anya ha odaláncolja magát a gyerekéhez. Gyerek mellett is lehet élni, persze ez csak akkor helyes ha nem a baba rovására megy.
Sajnos nekem nem sok segítségem akad a fiam körül. 1 kezemen meg tudom számolni hányszor hagytam az apukájával a fél év alatt, a leghosszabb idő 3 óra volt. Nagyon szeretem a fiam, de néha jó lenne elmenni "kikapcsolódni"-már amennyire ez az lenne, mert mindig ő járna a fejemben...de ettől nem gondolom, hogy rossz anya lennék, csak ki merem mondani, hogy minden szépségével együtt bizony nagyon nehéz és fárasztó tud lenni egy picivel egyedül egész nap. Kedves kérdező neked hány gyereked van, és te mennyi időre hagyod otthon őket?
Bezárhatna a gyakorikérdések ha az emberek csak saját magukkal kapcsolatban érdeklődnének itt és soha nem említenék egyetlen ismerősüket sem. :)
Már nagy gyermekem van, akit nem hagytam baba korában senkire sem órákig, csak fontos ügy miatt. Nem éreztem, hogy poshadok vele otthon. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a tűrőképessége. Az ismerősöm terhessége problémamentes volt, mint ahogy a szülése is. A családja is teljesen rendben van, segítenek is neki, raádásul segítők is vannak a családon kívül (takarítónő és egyebek). Emellett járkál el hetente többször is, mondvacsinált indokokkal. Nem úgy tettem fel a kérdést, hogy nem tudtam a hátteret. Egyszerűen érdekel, hogy más hogy van ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!