Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kortól kb.2-3...

Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)

Mit gondoltok erről?

2011. aug. 24. 17:09
 61/93 A kérdező kommentje:

"Nem értem, hogy mi a baj azzal, ha egy anya rábízza pár órára a gyerket az apára. Végül is egy gyereknek két szülője van, nem? Akkor minden olyan anyának, aki nem megy el sehova, hitvány férje van, hiszen az apa egész nap távol van, és az anyára bízza a gyereket."

Na, azért ez így nem igaz. Az apa azért van egész nap távol, mert (jó esetben) most egyedül ő a "kenyérkereső". Az anyuka meg gyeden, gyesen vagy gyáson, vagy ki tudja min van éppen. Ez pedig azt jelenti, hogy NEM KELL munkahelyen dolgoznia, hanem a gyerekével foglalkozhat. Ez a dolga éppen, mert szült, gyereket akart és otthon maradhat vele. Ha pedig valaki ezt vállalta, akarta, akkor pár héttel a szülés után ne drámázzon, hogy "de neki milyen rossz otthon megposhadni".

2011. aug. 30. 22:21
 62/93 A kérdező kommentje:

Ja, persze az anyuka is kap valamit (gyes, gyed, gyás, stb.), de az általában kevesebb, mint a fizetése volt. Kap viszont rengeteg időt, hogy ne munka mellett nevelgesse a gyerekét. Kis hazánkban azért még nem csak 2 hónapig lehet egy anya otthon a gyerekével, mint pár másik országban. (annyit fizetnek neki)

Hogy mit csinál az én gyerekem, az nem tartozik a tárgyhoz, mivel már nagy, nem is kisgyerek kategória. De abban biztosak lehettek, kedves eljárkáló anyukák (akik végül engem kezdtek el fikázn), hogy sokáig otthon voltam vele, nem adtam pár hónaposan bölcsibe, nem bíztam bébiszittyóra és nem éreztem azt, hogy pár hét után mehetnékem van mellőle, minden nap, órákra.

2011. aug. 30. 22:26
 63/93 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy te pontoan mivel foglalkozol, vagy hogy hol élsz, de szerintem ez kicsit meghaladott elmélet manapság.

Először is, szerintem jó esetben nem az anya akar gyereket, hanem az anya és az apa együtt. Hatalmas különbség.

Másrészt, én pl. nem voltam gyesen, sem gyeden, de még tgyáson sem, mert a saját vállkozásomban ugyanúgy dolgoztam, mint szülés előtt. Természetesen nem jártam be naponta 8 órát, de nem igaz, hogy a párom az egyetlen kenyérkereső, és ezért én csak hivatali ügyintézés céljából hagyhatom el a lakást.

És a baráti körünkből mindenki hasonló helyzetben van, tehát még csak azt sem mondhatom, hogy én egy kirívó példa lennék.

Már csak azt az egyet nem értem, hogy te honnan veszed rá a felhatalmazást, hogy beoszd mások idejét, és megmondd, hogy kinek mi a dolga.

Persze véleményed lehet azokról az anyukákról, akik magukkal is törődnek szülés után (mert lehet, h neki pl. arra van szüksége, hogy kicsit kimozduljon, akár naponta), de nekünk is megvan a véleményünk az olyan, magukbúl mártírt csináló, maradi felfogású nőkről, akik önként száműzik magukat a gyerekszobába. Ilyenkor szokott aztán az lenni, hogy az ilyen anyuka elhízik, ápolatlan, kicsit meg is zakkan (hiszen hónapokig a gyerekkel van összezárva, az meg még nem beszél), öt évig szoptat, mert hát ő mintaanya, az apa pedig keres magának valakit, aki NŐ, és EMBER is egyben, majd egy szép napon lelép. És akkor végül is ki a hibás az ilyen válásokért? (jogász vagyok, láttam pár ilyet.....)

2011. aug. 30. 22:32
 64/93 A kérdező kommentje:

"akik önként száműzik magukat a gyerekszobába."

Az fel sem merül, hogy vannak akik nem száműzetésnek veszik a gyerekszobát? Hogy valaki nem unja a gyerekét, nem rohan el tőle? Hova tart a világ, ha már az a szégyen, hogy valaki élvezi a babával való létet, annyira, hogy hosszú hónapokig nem szűköl, hogy nem mehet mindenfelé?

Egyébként meg tévedés, hogy aki nem járkál el rendszeresen, az elhízott és slampos. Én szülés után 2 hónappal tök vékony voltam és csinos. Nem depressziósan és dagadtan üldögéltem a gyerek mellett, hanem magamra is figyelve örültem neki.

..és persze, hogy vannak vállalkozók is és vannak mindenféle variációk. De azért még a nagy többség úgy van, hogy egy munkahelyről megy gyesre, gyedre, stb.

2011. aug. 30. 22:41
 65/93 anonim ***** válasza:
Te tök depressziós vagy, és valószínűleg egy árva barátod sincs, talán még pasid se, mert láthatóan itt éled ki a kommunikációs hiányodat. Na ebből is látszik, hogy jobban tetted volna ha néha emberek közé mész, nem a lakásban üldögélsz a gyerekeddel. Itt a vége, fuss el véle.
2011. aug. 31. 09:53
 66/93 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem szóló 2 emberrel! Nem feltétlenül kell tehernek érezni a gyereket ahhoz, hogy elmenj valahova! Én pl. 1. azért sem vittem magammal sok helyre, pl. bevásárolni, hogy ne legyen a sok köhécseslő, beteg ember közt, hisz tél volt, amikor született, és influenza szezon volt! 2. én úgy gondoltam, hogy a gyereknek azért rajtam kívül szoknia is kell mást, minél előbb (pl. nagyszülő, akiben teljesen megbíztam, és most is megbízom)! És így, hogy az elejétől fogva igen is ráhagytam nagyszülőre, soha, de soha nem volt, és nincs is vele olyan gond, hogy nincs el velük! Persze, nem idegenre hagyom, de azért úgy gondolom, hogy pl. a saját szüleimben megbízom annyira! De szerintem nem kéne ennyit foglalkoznod a szomszéddal, mert komolyan úgy fest a dolog, hogy te boldogtalan anyuka vagy, akinek jobb dolga nincs, mint a szomszéddal foglalkozni! Szerintem az a szomszéd anyuka is írogat ide rólad? Gondolom, nem! Mert lehet, neki teljesebb az élete, és nincs szüksége arra, hogy szánalmasan mást beszéljen ki! Akkor, ki csinálja/csinálta jobban???
2011. aug. 31. 12:13
 67/93 A kérdező kommentje:

Kedveskéim! Akiről írtam, nem a szomszéd, hányszor írjam már le? :) Nem vagyok depis és hétvégén pont 7 barátunk jön szülinapozni hozzánk. :)

De képzelegjetek azt, amit akartok, nyugodtan. Kár, hogy senki nem olvasta el rendesen, miket írtam. Jöttök itt a nagyszülőre hagytam szöveggel, meg egyebek. Gyépésnek kell már ahhoz lenni, hogy ne értségek meg: nekem azzal nincs bajom, azzal sincs, ha valaki törődik magával és párszor időt szakít más dolgokra is, mint, hogy a gyerekével legyen.

Én a minden nap több órára elmászkáló anyukáról írtam, akinek még kb. 7 hetes csak a gyereke.

A vitát ezennel lezárom. :D

2011. aug. 31. 12:58
 68/93 anonim ***** válasza:
100%
Kiváncsian várjuk a következő rosszindulatú kérdésedet! De inkább foglalkozz magaddal!
2011. aug. 31. 13:29
 69/93 A kérdező kommentje:
Ezer és ezer kérdés van itt, amiből nem csak a jóindulat süt és több ezer ember nem csak magával foglalkozik a kérdéseiben.
2011. aug. 31. 13:38
 70/93 anonim ***** válasza:
100%
gratulálunk neked kedves kérdező, és ezennel kitüntetünk a legjobb anya címmel. rajtad kívül mindenki más hülye, igazad van, csak te csinálod jól!
2011. aug. 31. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!