Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kortól kb.2-3...

Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)

Mit gondoltok erről?

2011. aug. 24. 17:09
 11/93 anonim ***** válasza:
nem hagytam mással mert nem volt rá szükség...minden hova elvittem magammal, rengeteget utaztunk és most is. 1 éves.
2011. aug. 24. 21:08
 12/93 anonim ***** válasza:
91%

Azt,amit korábban írt valaki,ha a gyerkőccel töltött idő minőségi,és nem csak nyűg,akkor miért ne?

Kb. 3hetes volt a kicsi,mikor anyukám szó szerint kirakott itthonról,hogy márpedig el kell mennem,mert elviselhetetlen vagyok,és ez a kicsinek sem jó(nagyon sírós baba volt az elején)Először fél órára mentünk el a férjemmel,úgy,h csak a telomat néztem,mire hazaértünk semmi nem történt, a kicsi aludt. Utána heti 1-2szer 1-2 órára elmentünk két szoptatás között...Köszönjük szépen mind jól vagyunk,és örülünk,hogy nincsenek ilyen begyöpösödött barátaink,mint te kedves kérdező,akinek nincs jobb dolga,mint a másikat fikázni....

Mindannyian mások vagyunk,másra van szükségünk..én imádom a kislányomat,de nem játszom a mártírt és őrülök bele az itthonlétbe,mert ő megszületett...

4 hónapos,rá merem bízni a szüleimre,anyósékra,és együtt is megyünk mindenfelé...Nem áll meg az élet,mert szülők lettünk,csak kiteljesedik...

2011. aug. 24. 23:44
 13/93 anonim ***** válasza:
72%

Miért lenne baj,hogy a pici az apukájával marad?Amúgy meg kinek mi köze a másik dolgához?

Kérdésedre válaszolva,kb 3-szor hagytam eddig anyumra,ebből az egyik a 6 hetes kontroll volt,de csak azért ennyiszer,mert még nem vagyok rá kész,hogy másnál legyen.Viszont ha jól esne egy mozi egyedül vagy a párommal,akkor minden további nélkül elmegyek.Tápszeres (sajnos) nagyival lesz,aki imádja,nem gondolom,hogy be kéne punyulni csak azért mert szül az ember egy gyereket.Attól még nők vagyunk,és emberek...

2011. aug. 25. 07:59
 14/93 A kérdező kommentje:

"Kb. 3hetes volt a kicsi,mikor anyukám szó szerint kirakott itthonról,hogy márpedig el kell mennem,mert elviselhetetlen vagyok,és ez a kicsinek sem jó(nagyon sírós baba volt az elején.....én imádom a kislányomat..."

Nem ellentmondás ez egy kicsit? Mindig magyarázzák egyesk a bizonyítványt, hogy mennyire imádják a gyereküket, aztán otthon meg megőrülnek tőle. Mert sír. Hát igen, a babák sírnak is. Egy gyerek nem csak alszik, meg jószagú és mosolyog. Ha már probléma van, akkor anyuka nem bírja a strapát.

Nem mártírságról beszélek, hogy valaki elhanyagoltan, mással és magával sem törődve állandóan a gyerek mellett legyen a nap 24 órájában. De azért elég érdekes és fontos jelzés az, hogy már 1-2-3 hónapos gyerekektől menekülnek az anyák, mondvacsinált külső programokra.

2011. aug. 27. 22:50
 15/93 anonim ***** válasza:
72%
Kár, hogy a kérdezőt nem lehet értékelni!! :( Ne haragudj, de nagy hülyeségeket irsz. Én egyébként nem látok ellentmondást a válaszadó mondataiban. És igenis kifáradhat egy anya is, mert mégiscsak 24órás odafigyelést igényel egy baba. Nem vagyunk mi robotok! Továbbá annak a babának is jót tesz, ha megszokja, hogy nem mindig csak az anyukájával van. Nekem 2,5 hónapos a kislányom, még nem hagytam másra, pedig megtehetném, mert jelentkező lenne dögivel. :) De jó baba,tudok pihenni is tőle, de egyáltalán nem itélem el azokat az anyákat, akik adnak maguknak egy kis kimenőt. Szerintem Te se tedd kérdező!!!
2011. aug. 28. 07:26
 16/93 anonim ***** válasza:
72%

"Kedves" Kérdező!

Nagyon kedves voltál velem a legutóbbi megnyilvánulásodban,de annak azért örülök,hogy van rajtam kívül más "szaranya"is itt a csupa tökéletes között.

(egyébként a sírás elviseléséhez annyit fűznék hozzá,hogyha nyűgös volt a gyerek,még csak másnak a kezébe sem adtam,akkor hagytam itthon,mikor aludt...)

Ilyen hozzáállással mint a tied,egy év múlva sírni fogsz,hogy nincsenek barátaim,ne adj' Isten,elhagyott a férjem,mit tegyek..(ha már sértegetjük a másik gondolkodásmódját)

2011. aug. 28. 08:41
 17/93 anonim ***** válasza:
72%
Képzeld el, én is kiborultam 3 hét után, mert olyan hasfájós volt, hogy 5 perceket aludt és ordított és első baba és egyedül voltam vele stb. És akkor majd te megmondod,, hogy akkor nem is imádhatom, mert az ellentmondás. A rosszindulatúságodat biztos szeretik a környezetedben. Maradtál volna csendben.
2011. aug. 28. 14:21
 18/93 A kérdező kommentje:
Nem kell ennyire nekem támadni. Nem mondtam olyat, hogy nem fáradthat ki egy anya. Hát persze, hogy kifáradhat. Csak arra reagáltam, hogy valaki "annyira elviselhetetlen már, hogy a saját anyja küldi, hogy inkább menjen el a gyerek közeléből". Erre reagáltam. Persze, hogy kiakadhat néha az ember. De én azokra értettem, akik túl sokszor dobbantanak otthonról a gyerek mellől. Pontosan arra az ismerősömre értettem, aki miatt kiírtam a kérdést. Egyébként 2 hónapos a gyereke és minden héten 3-4x elmegy otthonról több órára, mert ő állítólag megposhad otthon. Na, az ilyeneket nem értem meg, hogy minek szülnek. Akik poshadásnak érzik, hogy otthon kell lenniük babájukkal.
2011. aug. 28. 19:27
 19/93 anonim ***** válasza:
100%

Első babámnál soha nem mentem sehova, de a másodiknál igen. Rendszeresen itthon hagytam apával, rendszeresen lejártunk a nagytesóval a játszótérre (aki akkor még szintén pici volt). Jó volt vele kettesben lenni.

A picike észre sem vette, hogy nem vagyok itthon 1-2 órát. Mindig szopi után mentem el itthonról, és gyakorlatilag 4 hónapos koráig egész álló nap csak aludt.

Apukának semmit, de semmit nem kellett vele csinálni.

Most őszintén, mi ebben a rossz???

2011. aug. 29. 20:55
 20/93 anonim ***** válasza:
100%
Én is hagytam apára,mamára a hathetes babámat. el kellett mennem vizsgázni.sőt, vizsgaidőszakban több vizsgám is volt. aztán hetente egyszer suliba kellett mennem. Kedvezményes vizsga- és tanrendes lettem, de azért néha be kellett járni az egyetemre. Viszont az apjára azóta is rá tudom bízni, nem jön zavarba egy kakis pelustól , tudja mit szeret enni, mi a kedvenc játéka és nem érzem magam emiatt egy cseppet sem rosszul.Már 15 hónapos. Később már fodrászhoz is eljártam és néha barátnőzni is. így a férjem is tökéletesen tisztában van vele, mit jelent valójában gondozni és nevelgetni egy gyereket.
2011. aug. 29. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!