Otthon milyen lábbeliben legyen a már járó baba?
Nekem 3 gyerekem van, régen és most is azt mondják a gyógytornászok és ortopédusok, hogy bokatartós, 3 csatos szandál legyen a gyereken a lakásban.
Már többször feltették itt a kérdést, és sokszor írok is rá választ, talán a zoknipártiaknak ismerős is.
Nem tudom ki találta ki, de egyszer csak elkezdték terjeszteni, hogy csak és kizárólag mezítláb fejlődik a baba lábboltozata, izmai.Ez tévhit! Olvass utána!
Ez abban az esetben igaz, mikor egyenetlen terepről van szó, fűben, homokban, kavicson, stb. Akkor 80 %-ban mezitláb, 20% ban bokatartós cipőt kell hordani, ha van rá lehetőség. A teljesen sík kemény padló árt, mint ahogy nekünk felnőtteknek is . Nem véletlenül nem ajánlják a papírtalpú cipőket felnőttnek sem.
A babák bokaizülete pedig még megkívánja a támasztást, ezért kell a magasszárú szandál.
Az pedig, hogy egy 1 éves baba jól érzi magát a tuyiban, zokniban a kemény padlón, nem meglepő. Nem fog a szülő elé állni, hogy: anya, ez nem tesz jót, vegyél nekem szandált!:) Egy baba azt hordja amit a lábára adnak.
A legkisebb lányom 20 hónapos, reggel már hozza a szandált ( Siesta), hogy vegyük fel. :)
Természetesen sokat van mezitláb is a kövön, de nem úgy tölti az egész napot.
Mint ahogy írtam, kislányom már reggel hozza is a szandált, de van, hogy olyankor még nem adom rá, mert pizsirugiban van. Ilyenkor ő próbálkozik, elszöszmötöl vele, egyre ügyesebb, már szinte mindig sikerül nem kacsalábként felvennie, de a csatolás még nem megy. :)
Persze, hogy elfogadja, tudja, hogy a nagyok papucsban, ő szandálban van itthon. Ha valakin nincs papucs, már rohan és tuszkolja fel:). Nem minden zoknija csúszásgátlós, ő is tudja, hogy jobb ha nem csúszkál össze vissza ha épp gyorsabban megy valahova. Minden tisztába tevésnél levesszük, ilyenkor van hogy kb. fél órát nem vesszük vissza, vagy ha hazajövünk, akkor sem kerül mindig egyből a lábára.
A "jobb" odafigyelős óvodákban és bölcsikben is ezt a fajta lábbelit kérik, nem az össze vissza tornacipőt, gumitalpú mamuszt, stb. Ott sem mezitláb szaladgálnak a gyerekek, nem véletlenül, pedig talán többet van takarítva mint a lakásokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!