Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kortól kb.2-3...

Újszülött kortól kb.2-3 hónapos korig hetente hányszor hagytad otthon valakivel a babádat?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki már 2 hetesen otthon hagyta a gyerkőcöt egy nem kihagyhatatlan (szabadidős) programért. Azóta pedig folyamatosan elmászkál otthonról. Hol vásárolni, ezt azt intézni, több órákra elmegy. Pl. ha hazajön a férje a melóból, akkor azonnal katapultál, ilyen-olyan indokkal és nem 10 percekre. Nyilván nem kell odaláncolni magát az embernek a nap 24 órájában egy gyerekhez, de még egy 2 hónapost is kicsinek találok ahhoz, hogy valaki hetente többször, több órára elmászkál mellőle. (nem sürgős, fontos, halaszthatatlan ügyekben)

Mit gondoltok erről?

2011. aug. 24. 17:09
 51/93 anonim ***** válasza:
53%
Bocs, "nevetségesnek" nevezted, nem szánalmasnak.
2011. aug. 30. 14:43
 52/93 A kérdező kommentje:
Akik nekem ugrottak, hogy én vagyok fura, azok miért nem olvassák el rendesen az összes hozzászólásomat? Én nem azt tartom furának, hogy valaki magára is szán időt. Nem azt tartom furának, hogy az apa is tevékenyen részt vesz a nevelésben. Még egyszer, csak, hogy világos legyen: Azt tartom furának, hogy valaki minden áldott nap, elkotor otthonról ha megjön az apuka az alig 2 hónapos gyereke mellől. Nem vizsgálatra, nem hivatalos papírokat intézni, nem halaszthatatlan ügyekben. Hanem csak úgy, csavarogni, vásárolgatni, nem otthon lenni, mert poshadásnak érzi. A véleményem továbbra is az, hogy miért szül valaki ha szerinte a kisbabával töltött idő poshadás.
2011. aug. 30. 15:10
 53/93 anonim ***** válasza:
44%

oké,sokadszor is elmondtad,támogattak is,ellened is voltak,de még mindig mi a jó büdös fene közöd van mindehhez?

Szerintem semmi,ha fikázni akarod ezt az anyukát,tedd a szomszéddal...

2011. aug. 30. 15:49
 54/93 A kérdező kommentje:
Drága 15:49, 83%-os! :) A stílusodból és a százalékból ítélve te vagy az, akit az anyujája kirakott a lakásból, mert úgy gondolta, hogy annyira rossz hatással vagy a gyerekedre, hogy inkább menj Isten hírével valamerre. :) Nyilván te azzal a napi szinten elmászkáló ismerősömmel értesz egyet. Ez is egy fajta anya, igen. Van ilyen is, meg olyan is. Kinek mit jelent az anyaság. A jó anyaság. Azért a többség nem azért szül, hogy utána rendszeresen elmeneküljön a gyerekétől.
2011. aug. 30. 15:55
 55/93 anonim ***** válasza:
44%

Nem értem, hogy neked ehhez mi közöd van.

Másrészt, azt sem értem, hogy mi a baj azzal, ha valami elmegy otthonról napi 1-2 órát. Attól, hogy születik egy gyerek, attól az anyának nem kell odaláncolnia magát, és sehol sem írja, hogy csak az a jó anya, aki hivatalos ügyeket intézni megy el otthonról.

Egész nap otthon van a gyerekkel, miért ne hagyhatná az apjával egy órára?

Gondolom a poshadást sem ő mondta, hanem te gondolod így.

Én is elmentem otthonról, minden nap, mikor megszülettek a gyerekeim. Mivel egész nap én voltam otthon velük, én is elmentem egy órát, mikor hazajött az apjuk. És képzeld, nem hivatalos ügyeket intéztem én sem, hanem elmentem aerobicra, vagy kozmetikushoz, vagy vásárolni. Semmi bajuk nem lett a gyerekeimnek, mindegyiket legalább egy évig szoptattam, és képzeld el, hogy az apjuk is nagyon jól érezte magát attól, hogy ő volt velük egy órát.

Sőt, még tovább megyek. Képzeld el azt is, hogy még az is előfordult, hogy az apjával kettesben mentünk el valahová, pl. moziba, vacsorázni, de még olyan is volt, hogy wellness-hétvégére.

És mégsem lettem rossz anya, tisztességgel, szeretettel felneveltem a gyerekeimet (10-12-14 évesek), boldogan élünk, pedig nem csináltam mártírt magamból. Durva, mi?

Na, erre mit mondasz? Gondolom azt, hogy szerinted nem érdemlem meg a gyerekeimet, vagy valami hasonlót.

2011. aug. 30. 17:32
 56/93 anonim ***** válasza:
63%
Jajjj, olyan h*lyeeeeeee vagy!!!!!kérdező! Amúgy meg TE hogyan neveled a gyerekedet, ha minden nap az ablakban állsz és nézed, mikor megy el és jön haza a szomszéd ?????????????
2011. aug. 30. 18:11
 57/93 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy szomszéd? :D Valaki itt azt írta, hogy a szomszédom, aztán mindenki rákattant?

Nem a szomszédom, kedves felháborodott, otthonról rendszeresen, eljárkáló szuper anyukák. :) Az meg, hogy honnan tudom, hogy minden nap elmegy, az eszetekbe sem jut, hogy mondjuk egy rokonom? (ezen az oldalon miért írnám ki, hogy kim valójában?) De mindegy is.

A lényeg az, hogy azok, akik lelkifurdalás nélkül minden nap otthagyták a gyereküket, azok fikázódnak csak. Azok pedig, akik az 1-2 hónapos babájukat nem hagyták ott naponta, azok (meg lehet nézni), sokkal normálisabban írtak. Úgy néz ki, a gyerekeiket sűrűn otthon hagyók, tényleg ideges tipusok. Látszik a beírásokból is. Nyugodtan gyártsatok ideológiákat, akik naponta 1-2-3 órát tornáznak, meg műkörmöznek, moziznak és csavarognak a csecsemőjük mellett. Úgy is úgy fogjátok forgatni a dolgokat, hogy azok szégyelljék magukat (hülye begyöpösödöttek), akik olyan ódivatúak, hogy képesek nem elmászkálni állandóan a gyerekük mellől.

2011. aug. 30. 18:51
 58/93 anonim ***** válasza:
44%

:) :) :) Én úgy látom, hogy egyedül te vagy ideges típus itten. Most már nem csak az érdekel, hogy a rokonod/szomszédod/akárkid hová járkál, hanem az is, hogy mi, válaszadók mikor és hová megyünk? Szerintem írj ki ide egy olyan kérdést is, hogy "x válaszoló is eljárkál otthonról, pedig nem is hivatalos ügyet intéz!!! Jön valaki fikázkodni??"

Na most mondd meg, ez felháborító!

2011. aug. 30. 19:35
 59/93 anonim ***** válasza:
63%
Hihihi utolsó, jót nevettem...kérdező, egyre h*lyébbnek tűnsz :)))))) Amúgy meg itt lógsz egész nap, addig mit csinál a gyereked?
2011. aug. 30. 20:22
 60/93 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mi a baj azzal, ha egy anya rábízza pár órára a gyerket az apára. Végül is egy gyereknek két szülője van, nem? Akkor minden olyan anyának, aki nem megy el sehova, hitvány férje van, hiszen az apa egész nap távol van, és az anyára bízza a gyereket.

Nem is értem, hogy miért kell kiakadni azon, hogy egy gyerekre pár órát az apja vigyáz. Végül is nem az utcán hagyta! Nálunk teljesen természetes, hogy az én is, és az apja is vigyázunk a gyerekekre, és nem volt ez másként akkor sem, mikor kicsik voltak. Persze azt be kellett osztani, hogy szoptatáskor én legyek a gyerekkel, de a kedves kérdező nem szólt arról, hogy a szóban forgó anya éhezteti-e a gyereket, vagy csak azt a hatalmas bűnt követi el, hogy a gyereket az apukára bízza.

Ha én otthon azzal állnék elő, hogy nem megyek sehová, mert nem bízom a páromra a gyereket, biztos, hogy hatalmas botrány lenne, és a páromat mélységesen megbántanám vele.

Az ilyen anyák ezzel a fajta hozzállással szerintem magunknak akarják bebizonyítnai, hogy ők milyen fontosak, pótolhatatlanok, senki nem csinálja jól a dolgokat, csak ők, az apára sem lehet rábízni a gyereket. Gondolom az élet más területein nem igazán értek el eredményeket... nem tudom, mi más oka lehet annak, ha valaki ekkora ügyet csinál abból, hogy a gyerekre a saját apja vigyáz egy órát.

Persze vannak olyanok is, akik egyszerűen csak nem akarnak elmenni, még ezt is megértem, de ezek az anyukák nem hangoztatjék, hogy moféle dolog, ha más meg elmegy, és nem írnak ki szavazást erről itt a gyk-n.

2011. aug. 30. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!